29 Kas 2016

Yaşama Açılan Penceredir Kitap İzmir Buluşması



Herkese merhaba,

Yoğun ve bir o kadar da keyifli bir buluşmayı cumartesi günü tamamladık. Malumunuz Eylül ayında İstanbul'da Yaşama Açılan penceredir kitap buluşması yapmıştık. Kısa bir hatırlatma olsun bu video


Etkinlik biter bitmez, bizde fikirler yeniden uçuşmaya başladı. İkincisini yapmaya karar verdik. Verdik diyorum çünkü bu buluşmada 3 kişiydik yine. Sevgili Elmas Pırıltıları ve Yasemin Kokulu bir Hayat. Etkinlik ortaklarıma teşekkürlerimle :)



İkinci buluşmamız için İzmir'i seçtik. Etkinlik mekan sponsorumuz ise, Kaya Prestige Otel oldu. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bu buluşma için kargolar onlara gitti, o yoğunluğa rağmen bilgi akışı sorunsuz devam etti, gece bizi misafir ettiler ve her dakika bizi rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptılar.





 Kaya Prestige Otel, iş toplantılarının sıklıkla yapıldığı ve genellikle işadamlarının tercih ettiği bir otel. İzmir Enternasyonel Fuarı ve İzmir kent merkezine yürüyerek 5 dakika mesafede. Otelin çatı terası şehir manzaralı  Wi-Fi ve otopark ücretsiz. Otel içinde Fitness Center, Sauna, masaj ve Kuaför hizmetleri bulunmakta. Otelde, suit ve standart odalar olarak 142 odası bulunmakta.


Kaya Prestige Otel toplam 7 toplantı salonuna sahip. Bizim etkinliğimiz Milet toplantı salonunda gerçekleşti. 12 blogger ve youtuber'ın yanı sıra, Minval Yayınları ve Düz Yazı Yayınevi sahipleri, yazar Saadet Aydınlıoğlu, Nilgün Özel ErdemHaber Hürriyeti gazetesinden Metin Aydınoğlu ve Kitap baba olarak tanınan  26. Atatürk Çocukları Kütüphanesini açmış Mesut Tim idi. Bol kitapları, yayınevi ve yazarlar cephesinden sektörü konuştuk..



















Etkinliğe katılan yazarlarımız, kitaplarını bizler için imzaladı ayrıca günün sürprizi Düz Yazı Yayınevi sahibi Yusuf Gürer'in yazmış olduğu Ben Sana Şiir Yazayım Sen Sadece Gül  isimli kitabından bizler için okuduğu şiir dinletisiydi.



Oldukça keyifli geçen günün ardından İstanbul'a dönerken fark ettim ki, kitaplar ayrı bir dünya ve o dünyada ne olursa olsun hep geleceğe güzel şeyler kalıyor.



#yasamaacilanpenceredirkitap buluşmamızda bu güzel kitap ayraçları icin @lalemevsimi ne, benim gibi fotoğraflarını kâğıt üzerinde görmeyi sevenlere, farklı boy seçenekleri ile hizmet veren @sosyopix e, görüntüsü ile beni mest eden isme özel mumlar ve harika etkinlik afişimize emek veren @thepurple_sm ye çok teşekkür ediyorum.
Günümüze renk kattıkları için teşekkür ediyorum.


Etkinlik hediyelerimizi ve etkinlik günü videomuzu bir sonra ki yazımda paylaşacağım. Etkinliğe katılan blogger ve youtuber arkadaşlarımın linklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer bir kitap severseniz, mutlaka takibe alın.

Katılan Blogger ve Youtuberlar Sosyal Medya Hesapları


Glorrrbooks
Tarçınlı Kurabiye Blog
Kahve Kadın Kitap
Gitarist Kızın Güncesi
Buse Güler 
Okur Yazar Annecik
Okuyan Anne
Elmas Pırıltıları
Yasemin Kokulu Bir Hayat
Denizden Notlar
Lale Mevsimi





Bir sonraki yazı da  görüşmek üzere
Sevgiler


28 Kas 2016

Aşka Çeyrek Kala Kitap Yorumu

Aşka Çeyrek Kala


Herkese merhaba,
Yeni bir kitap yorumu ile sizlerleyim bugün. Son zamanların sevilen yazarlarından İlker Özmestçi'nin son kitabı "Aşka Çeyrek Kala"

Önceki iki kitabını okumadım ama, arkadaşlarım önceki kitaplarının devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Ben de son zamanlarda ismini çok sık duyduğum için oldukça meraklanarak okudum.

Kitapta, daldan dala konan kahramanın, zaman zaman farklı şehirlerde buluştuğu sevgilisine giderken bir uçak yolculuğu sırasında tanıştığı uçaktan inip adını sormayı unuttuğu yol arkadaşı ile, tesadüfler sonrası tekrar bir araya gelmesi ile başlıyor. 
Sonrasında öyle güzel anlar yaşamışlar ki kahramanımız aşık oluyor. İşin kötü tarafı ise, bu seferde tek bildiği şey, ismi oluyor...

Kader denilen şey var bence. Çünkü kader onları tekrar bir araya getiriyor ve birliktelikleri başlıyor. Birbiri ile fazla beklenti içine girmeden, bir birlerini sık boğaz etmeden yaşadıkları şey, zamanla gelişiyor ve kahramanımızı bir korku alıyor. Daha detay vermeyeyim de, arada yaşananları ve neler olduğunu kitaptan okuyun :)

Gelelim Kitap ve Detaylara

Yazar :                                   İlker Özmestçi
Basım Yılı :                           2016
Sayfa sayısı :                        199
Yayınevi  :                             Destek Yayınları



Aşka Çeyrek Kala


"Aşka çeyrek Kala" kitabında, hikayeyi okurken belki bir çok kadın ve erkeğin başından geçmiş benzer olayları görebiliyorsunuz ve farkında olmadan erkek gözüyle görüyorsunuz olayları. Kitap çok akıcı, okurken hic yorulmuyorsunuz. Oldukça sade bir dil. Aslında böyle sade bir dille yazılmış olması beni şaşırttı :) 



Okuyanlardan yorumlarını bekliyorum


Sevgiler

Şafak

25 Kas 2016

Nar Çiçeği Kitap Yorumu - Zeynep Saraç

Zeynep Saraç - Nar Çiçeği


Herkese merhaba,

Daha çıkalı bir kaç gün olmasına rağmen sıcağı sıcağına sizinle bir kitap paylaşmak istiyorum. Daha önce burada yazdığım Ceylan isimli kitabın yazarı sevgili Zeynep Saraç'ın yeni çıkardığı Nar Çiçeği kitabından konuşacağız.

Zeynep Saraç'ın son kitabı Nar Çiçeği bir süredir, kitap ve Zeynep Saraç hayranları için heyecanla bekleniyordu. Kitap fuarın son bir kaç güne yetişti. Bende merakla bekliyordum açıkçası.

"Ya benden gerçekten nefret et ya da sev! Ama bu ikisinin arasında bırakma!" "Bir his var kalbimin en derinlerinde. Bir adı yok. Aşk değil, sevgi de değil. Her nefesimde benimle beraber büyüdü Onun bana reva gördüğü ve sebebini asla söylemediği nefrete rağmen kaderimin bir parçası olduğuna inandığım çok güçlü bir his." Eğer kalbinde gizli bir duygu varsa onun yanında ummadığın bir cesaret ve beklemediğin bir deprem gizlenir. (Basın Bülteni)



Bazı duygular vardır, ne kadar gizlemeye çalışsanız hatta kendinize bile itiraf edemeseniz de, o hep oradadır. Bence İpek ve Demir’in hissettiği şey de tam olarak buydu. Demir ve İpek aralarındaki 4 yaş farka rağmen, neredeyse birlikte büyümüştü ve Demir her zaman İpek’in koruyucusu olmuştu.

“Öfke, inat, nefret… Bazen tüm bu duyguları, sadece kalbinin kırılgan yerini korumak için hissettiğini en iyi kendin bilirsin..”


Sonra bir gün İpek nedenini hatırlamasa da, her şey değişmişti. Demir İpek’in dayanamayacağı kadar kırıcı davranıyordu ve o bunun nedenini yıllarca hiç anlayamadı.

Evleri yan yana olmasına rağmen, araya yollar, yıllar girdi. İkisi de farklı hayatlar yaşamaya başladı. Ve artık birbirlerinin arkadaşı bile değillerdi.

Sonra bir gün, tam da İpek’in sevdiği ve evleneceğine inandığı Arda ‘dan ayrıldığı gün yolları tekrar birleşti.

Ve onlar evlendi…



Aşık oldukları için değil ama, Demir’in çok hasta olan annesinin ikisini birbirine uygun olduğunu düşünmesi ve oğlunun da onayını aldıktan sonra, İpek’in de bir anlık boşlukla evet demesi üzerine….

“Üzerine nefret toprağı atılmış, kat kat derinlere gömülü sevginin tohumu güneşe yasaklıysa eğer bilemezsin..

Hiç vazgeçmeyip, her şeye rağmen filizleneceğini, güneş yoksa “ışık” diye karanlığa sarılıp, ona tutanacağını asla bilemezsin”


Nar Çiçeği güzel bir aşk hikayesi. Ağdalı bir dili yok. Okuyunca kendinizi hikayenin içinde buluyorsunuz. Okudukça karaktelerin iç dünyasına dahil oluyor ve onlardan biriymişsiniz gibi hissediyorsunuz.
Ben bu kitapta, zaman zaman İpek oldum zaman zaman Demir’i çok iyi anladım. Bazen çocukken duyduğumuz bir kelimenin ya da davranışın bizi nasıl etkilediğine dair bir örnekti bence Demir.

Gelelim Kitap ve Detaylara



Yazar :                                   
Zeynep Saraç

Yayınevi  :                             Arunas Yayıncılık

Basım Yılı :                           2016

Sayfa sayısı :                        448


Zeynep Saraç - Nar Çiçeği

Kapak tasarımı yine çok hoş olmuş. Bir de minik pencere koymuşlar kitap kapağının iç sayfasına. Ben bizim resmimizi koydum :) Oldukça keyif alarak okuduğum bir kitap oldu. Zeynep Saraç’ın kalemini zaten çok beğeniyorum. Hem romantizm hem tutku vardı romanda. Okumanızı tavsiye ederim. Beğeneceksiniz bence..

Sevgiyle ve aşkla kalın

Şafak


Pencere



Baktığın pencerelerdir seni sen yapan

Kimi zaman güneşli bir gökyüzü
Kimi zaman kapkaranlık bir gecede dolunayın suya vuran yansımasıdir hatırlanan...

Bir şiirdir yaşamak, kimi zaman uzun kimi zaman kısa...
Ama her daim yaşananları hatırlatan...


Herkesin duyguları birbirine benzer, benzer de
Herkes kendi hikayesinin kahramanı ya, sorsan en çok o hak etmiştir mutluluğu
Oysa mutluluk her daim peşinde koşturan....


Sonunu tamamlayamadığım cümlelelerim var benim.
Her pencereden baktığımda aklıma takılan...


Var mı sizin de aklınıza takılan şeyler ;)
Sevgiler
Şafak

.

24 Kas 2016

Doğu Avrupa ülkelerindeki turistlerin, ‘Kapadokya+Erciyes’e yoğun ilgisi olabilir



Radisson Blu Hotel Kayseri, 18-20 Kasım 2016 tarihleri arasında, Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen ‘32. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldı.

Fuarı ziyaret eden Yunanlı turistlerin ve fuar katılımcısı seyahat acentelerinin Kayseri ve Kapadokya ilgisine değinen Radisson Blu Hotel Kayseri Gelirler Müdürü Menderes Karaküçük, şunları söyledi: “Yunanlı turistler için, Kayseri ve Kapadokya dini açıdan önemli destinasyonlardan birisidir. Nitekim, Kayseri Talas bölgesinin zamanında tamamen Rum mahallesi olması bu ilgide etkilidir. Eğer, Kapadokya+Erciyes tur paketleri hazırlanırsa, yoğun ilgilerini çekebiliriz. Kapadokya+Erciyes’i kapsayacak paketlere talep olmakla birlikte, maalesef henüz ülkemizde tur paketini programına alan seyahat acentesi olmadı” dedi.
Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Makedonya’dan seyahat acentelerinin ‘Alternatif kayak destinasyonu olarak Kayseri’yi düşünebileceklerini açıkladıklarını kaydeden Menderes Karaküçük, “Fuar sırasında görüştüğümüz acentalar, Doğu Avrupa ülkelerindeki turistlerin, Kapadokya+Erciyes Tur ve Kayak Paketi yapıldığında, yoğun ilgilerinin olacağını söylediler” diye konuştu.  



Türkiye, tek etkinlik düzenleyen stant oldu

Philoxenia 2016’nın, Selanik’in ana fuar merkezi olan Helexpo Fuar alanında gerçekleştiğini anlatan Menderes Karaküçük, Selanik’teki turizm fuarına olan ilginin, bir önceki seneye oranla daha az olduğunu kaydetti.

Fuarda, Türkiye standına yoğun ilginin olduğunu ifade eden Menderes Karaküçük, şunları söyledi: “Bu sene, Selanik’te yapılan stant tasarımı, daha önceki yabancı fuarlarda gördüğümüz tasarımların ilerisindeydi. Türkiye standı, çok kullanışlı ve çarpıcı bir tasarımla yapılmıştı. Fuar alanındaki konumumuz en iyi yerlerden birisindeydi ve çok memnun kaldık. Tabii bu başarıda Atina Turizm ve Tanıtma Ateşe Yardımcısı Aslı Gündoğdu Aksungur’un çabalarını unutmamak gerekiyor. Türkiye standı, diğer stantlar arasında, tek etkinlik düzenleyen stant oldu. İlk gün fasıl eşliğinde Selanik Başkonsolosumuz Orhan Yalman Okan’ın katılımıyla bir kokteyl düzenlendi. 2. gün ise Atina’dan getirtilen ünlü bir Yunanlı aşçının stantta sevilen Türk yemeklerinin nasıl yapıldığını öğrettiği bir sunum gerçekleştirildi. İzleyicilerin de katılımıyla gerçekleştirilen gösteride, etli bulgur pilavı ve aşure yapımı gösterilip, sonrasında misafirlere ikram edildi” diye konuştu.

Önceki yıllara oranla, Yunanistan ekonomisindeki düzelmeye de değinen Menderes Karaküçük, önümüzdeki yıl Yunan ekonomisinde devam eden iyileşmeyle birlikte Yunan iş adamları ve turistlerin, ülkemize daha yoğun ilgi gösterilebileceğini sözlerine ekledi.



Gönül Ağacı Projesi Üreten Kadınları Destekliyor



"Her yeni güne umutla uyanmak herkesin hakkı" 


Toplantının başında izlediğim video bu sözlerle başlıyordu. Ne kadar doğru değil mi? İnsanoğlunun en büyük ilacı ve yaşam sebebi Umut....

Ve bu sözler Gönül Ağacı'nın neden varolduğunu bize en iyi şekilde anlatan sözler. Gönül ağacı ne derseniz, OMV Petrol Ofisinin  yaklaşık 2 yıldır devam eden sosyal sorumluluk projesi ..

2014’ten bu yana devam eden projede, 20 üretici kadınla çıkılan yolda Kasım 2016 itibariyle 270 üretici kadına ulaşıldı. Ürün portföyünde; kişisel aksesuar, ev ve kırtasiye grubu, hediyelik eşya ve oyuncak kategorilerinde tamamı el üretimi olan 93 çeşit ürün bulunmakta
Amacı daha da çok kadına destek vermek, sebebi ne olursa olsun kadınlarımız aile bütçesine destek olmasına olanak sağlamak, ileri de proje içinde olmasa bile kendi başına ayakta kalabilecek yeni ufuklar açmak...

Projenin bir diğer ortağı ise Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)


Gönül Ağacı


Birbirinden güzel ürünlerden bazılarını sizin için fotoğrafladım. Hepsi el emeği olan bu ürünlere Petrol ofisinin merkezi istasyonlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca 20-24 kasım tarihleri arasında, Trendyol herhangi bir komisyon almadan online satış mağazasında ürünlerin satışını destekliyor.



Gönül Ağacı

Gönül Ağacı


Hazır yeni yıl da yaklaşmışken bence güzel bir hediye seçeneği olabilir.

Kadınlarımıza destek olalım. Kadın dayanışması gibisi yok. Proje ile ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Gönül Ağacı Projesi Video

Sevgiler

Şafak

21 Kas 2016

2017 Yılında İğne Oyası Modelleri Yapmayı Öğrenin


Evde geçirdiğiniz boş vakitleri iğne oyası yaparak geçirmeye ne dersiniz? İğne oyaları ile yapılanları bir bilseniz eminim ki yok diyemeyeceksiniz.

İğne oyası bir çok ev hanımının el işi olarak yapmış oldukları bir hobidir. Yazma, havlu, salon takımları, tesbih uçları, takılar, tülbentler ve daha bir çok şey için iğne oyası kullanılıyor. Sosyal medyada bir çok sayfa bulabilirsiniz. Hanımlar yapmış oldukları iğne oyalarını facebook ve instagram gibi sosyal medya hesaplarıyla yayınlıyorlar.
Geçenlerde bir web sitesine denk geldim. İğne oyası öğrenmek isteyen hanımların mutlaka ziyaret etmesi gereken internet sitesinin adresi www.elisihobiler.com adresinden ulaşabilirsiniz. İçerisinde iğne oyası ile yapılmış olan yüzlerce model bulunmaktadır.
İğne oyası öğrenmek istiyorsanız çok basit. Bir kaç anlatımlı örnek ve video izleyerek nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Kendinizi çok fazla kasmaya gerek yok. Öğrenmek için ne kadar çok uğraşırsanız o kadar güzel örnekleri yapabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak kendi örneklerinizi bile çıkarabilirsiniz. Eğer anlatımlı modeller arıyorsanız iğne oyası modelleri sayfasından onlarca anlatımlı model bulabilirsiniz.


İğne Oyası Modelleri

Boş vakitlerinizi değerlendirmek için iğne oyası öğrenmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle çeyizlikler de hazırlayabilirsiniz. Havlu kenarları, yazma oyaları ve tesbih uçları yaparak bohçalara koyabilirsiniz. Para kazanmak istiyorsanız da facebook ve instagram profilinizde yayınlayarak satışını da yapabilirsiniz. Kışın gelmesiyle artan boş vakitlerinizi bu yönde değerlendirin ve güzel sonuçlar çıktığını kendi gözlerinizle görün.


18 Kas 2016

Köpekler Gelişim Dönemlerine Göre Nasıl Beslenmeli?



İmkanlar dahilinde evlerinde evcil hayvan besleyen birçok hayvan sever var. Kimisi kuş kimisi kedi bakarken kimisi de bir köpek sahiplenebiliyor. Evinizde bakmayı tercih ettiğiniz hayvan ne olursa olsun, kendinize gösterdiğiniz hassasiyeti ona da göstermek özellikle de beslenmesi konusunda titiz davranmak durumundasınız.

Eğer evinizde bir köpek besliyorsanız beslenme düzeni köpeğinizin yaşı ile orantılı olacaktır. Diğer taraftan seçeceğiniz kuru ve konserve köpek maması çeşitlerinin kalitesi ve içeriği de önemlidir. Köpeğe verilen mama köpeğin kolay sindirebileceği türden bir mama olmalı, içeriğindeki vitamin ve mineraller köpeğin duyduğu ihtiyaçları karşılamalı, besin değeri yüksek olmalıdır. Aynı zamanda köpeğin  tüylerine parlaklık kazandırmalı ve bağışıklık sistemini güçlendirmeli, güçlü bir kemik ve eklem yapısı oluşturması konusunda katkı sağlamalıdır.

Yavru köpekler ile yetişkin ve yaşlı köpeklerin beslenme şekilleri farklılık gösterir. Yavru köpekler beslenme  gereksinimine uygun, kolay sindirilebilen proteinler, yeteri kadar kalsiyum, fosfor bakımından zengin vitaminler ile beslenmelidir. Yavrular anne sütünden tamamen kesilerek ortalama olarak 6-7 haftalık olduklarında kuru mama ile beslenebilir. Rahat yiyebilmesi açısından verilen mama ıslatılarak da yavru köpeğe verilebilir. 2-3 aylık olduktan sonra mama ıslatılırken süt kullanılabilir.  Yavru Köpekler günlük yemek ihtiyacını birkaç öğünde tüketirler. Her köpek cinsinin farklı kuru mamalar ile beslendiğini de unutmamak gerek.

Yetişkin köpekler beslenirken verilen gıdada yüksek oranda protein, karbonhidrat ve yağ bulunmasına dikkat edilmelidir. Sindirilebilirliği yüksek gıdalar tercih edilmeli ve selülozun köpeğe verilen gıdada yeterli oranda bulunmasına özen gösterilmelidir. Günde bir öğün beslenmesi uygundur. Köpeğinize yapacağı aktivitelerden hemen önce ve sonra yemek vermeniz gerekir. 

Mama firmalarının hem kuru hem de konserve tarzında mamaları bulunmakta. Paketlerde satılan kuru mamalar hem pratik bir beslenme sağlar hem de içeriğinde köpeğin beslenmesinde faydalı olacak tüm içerikleri içerisinde kapsar. Kuru mamaların köpeklerin ırklarına ve yaşlarına  göre farklı çeşitleri bulunuyor. Mamaların içerikleri de farklılık gösteriyor. Balıklı, ton balıklı ve somonlu, tavuklu, tavuk ve patatesli,  kuzu etli ve yaban mersinli, kuzu pirinçli, biftekli olmak üzere farklı çeşitlere kuru mamalar bulunuyor.

Her ne kadar kuru mama ile köpekler düzenli olarak beslenebilse de ara sıra verilen yaş mamalar onlar için adeta ödül niteliği taşıyacaktır. Kuru mamalarda olduğu gibi konserve mamalarda da birçok farklı çeşit bulunuyor.  Bunlar arasından köpeğinizin türüne ve yaş aralığına göre mamalar seçebilir, hangi tür mamalara köpeğiniz daha çok ilgi gösteriyorsa onları satın almaya devam edebilirsiniz. Hem yavru hem de yetişkin köpekler için ayrı sunulan konserve mamalar mevcut.

Konserve mama çeşitleri arasında av hayvanlı, kümes hayvanlı, karaciğerli, geyik etli, balık etli, kuzu ve tavşan etli, geyik etli ve patatesli, somon balıklı ve tahılsız, makarnalı ve havuçlu, hindi etli ve peynirli diyet, sindirim sistemi destekleyici sığır etli, işkembeli, kuzu etli pirinçli, eklem güçlendirici kuzu etli elmalı ve dana etli sebzeli gibi daha birçok türde konserve mama çeşidi bulunmakta.

Köpek sahiplerinin severek takip edeceği sanal petshop sitelerden biri olan petza.com.tr adresinde köpeğiniz için aradığınız tüm ürünleri bulabilirsiniz. Köpek koleksiyonu bölümünde bulunan kuru ve konserve mama çeşitleri, köpek ödülleri ,kıyafetler, köpek tasmaları ve yatakları, seyahat ürünleri, temizlik malzemeleri, mama ve su kapları, köpek oyuncakları arasından ihtiyaç duyduğunuz ürünleri kolaylıkla satın alabilirsiniz.


Dünya evcil hayvan modasını takip eden ve kaliteli ürünler ile hizmet veren sitede alışverişlerinizi tamamladıktan sonra ödemelerinizi yaparken kredi kartınızı güvenle kullanabilirsiniz çünkü site 256 Bit Rapid SSL güvenlik sertifikası ile korunmakta. Ödeme yaparken kredi kartı dışında isterseniz havale veya kapıda ödeme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

17 Kas 2016

Cook ile MSA'da İtalyan Yemekleri ve Yeni Ürün Bas Kes Tezgahüstü Streç Kesici


Herkese merhaba,

Pazartesi günü oldukça keyifli bir etkinlikteydim. Mahiye hanımın davetiyle, MSA 'da Cook Mutfağıyla, hem birbirinden lezzetli yemekler yapıp yedik, hemde Cook'un yeni çıkardığı COOK Bas & Kes tezgahüstü Streç kesiciyi tanıdık. 


Size günden ve üründen bilgi vermeden önce, markadan bahsetmek istiyorum. Cook markası aslında yaklaşık 30 yıldır hayatımızın içinde. Zaten markayı tanımayan kadın olduğunu sanmıyorum. Cook Sedat Tahir A.Ş. ye ait bir marka. Fİrma Organiza Sanayi sitesinde, 16.500 metrekarelik kapalı alana sahip, 300 personeli ile yıllık yaklaşık 6.500 tonluk üretim yapıyor. 30'un üzerinde ülkeye ihracat yapıyor ve ürün gamı oldukça geniş. Yanmaz fırın torbası, buz torbası, streç film, pişirme kağıdı, farklı boyularda çöp torbaları bunlardan sadece bir kaçı


Bizde pazartesi günü yeni bir ürünle tanıştık ve bence Cook bu ürünü üretmekle çok güzel bir şey yapmış. Hele benim gibi, yapıştıktan sonra, açmaya çalışan, açarken yırtıktan sonra bir türlü istediği gibi yapamayıp en sonunda sinirlenip bir kenara fırlatanlar için.

Ürün ile ilgili yorumumu ve kullanım videomu  Bloggerlar Paylaşıyor 'da yazdım. Buradan okuyabilirsiniz.




Gelelim biz o gün neler yaptık. Öncelikle, diğer arkadaşlarımın ne kadar eğlendiklerini sosyal meda hesaplarından izliyordum ve merak ediyordum. Yaklaşık 30 blog yazarıydık. Şefimiz Efe Metin Çakıroğlu tarifleri bizlere o kadar güzel anlattı ve öyle güzel zaman ayarlaması yaptı ki, hiç zorlanmadım.

Öncelikle Pesto sos tarifini vereyim;


50 gr fesleğen (yaptaklarını kullanacaksınız)

50 gr maydanız (yine yaprakları)
50 gr. dolmalık fıstık ( yaklaşık 10 saat suda bekletilmiş)
50 gr. permasan peyniri
100 ml. krema
tuz-karabiber , zeytinyağı 

Yapılışı


Bütün malzemeyi rondoya koyun ve iyice çekin. Zeytinyağı ile sıvı bir kıvama gelecek zaten. Ne kadar zeytin yağı koyacağız diye soracak olursanız. Rondonun etrafında şöyle 3-4 tur gezdirin. Çok açık olmasın ağzı ama dikkat edin.







Sosunuz hazır afiyet olsun 



Yaptığımız lezzetlerden bir diğeri de mozzarella peynir, renkli chery domatesler, pesto soslu taze otlu bruschetta. Yapımı çok basit. Normalde pesto sos olmadan da yapabilirsiniz. Biz içine kattık, farklı bir tat verdi. Kahvaltılar için oldukça keyif verecek bir lezzet oldu.

Bruschetta Yapımı



4 dilim kızartılmış ciabatta ekmeği ( siz normal ekmek kullanabilirsiniz)


6 adet cherry domates ( domatesleri ikiye bölün)

2 adet kurnato domatesi ( cherrye benzeyen sarı domatesler. Onlar biraz büyük olduğundan dörte bölünecek)
10 adet suda cherry mozzeralla peyniri ( top peynirler var piyasa da. İtalyan lezzeti olmaz ama onlarla da denenebilir)
limon kabuğu rendesi
2 dal taze fesleğen
2 dal taze kekik
tuz - karabiber

Yapılışı


Ekmekleriniz kızarırken, tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun. Bir miktar zeytinyağı ekleyip, kızarmış ekmeklerin üzerine yerleştirin.


Hepsi bu kadar tadına doyamayacaksınız :)


Bir diğer lezzetimiz Pesto soslu Fettuccine. 



Bir çeşit makarna yani. Hamuru da dahil tamamını biz yaptık. Hamur için malzemeleri vereyim yapılışını ekli videodan izleyebilirsiniz. 


Hamuru İçin

200 gr. un
2 adet yumurta
1 tutam tuz
zeytinyağı

Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurunç

Bir streç filme sarıp 30 dk. dolapta dinlendirin. Makarnayı videoda gördüğünüz şekilde makinada da yapabilirsiniz ama makinanız yoksa annelerimizin eskiden yaptığı gibi kendiniz açıp, kesebilirsiniz.



Kesilen makarnaları birbirine yapışmasın diye biraz unlayın ve kaynar suda haşlayın.


Dilediğiniz şekilde soslayabilirsiniz ama pesto sos ile yapmak isterseniz, o zaman kremayı hafif ısıtıp pesto sosunuzu içine koyarak birlikte bir kaç dakika pişirip, ardından haşlayıp süzdüğünüz makarna ile tavada karıştırabilirsiniz.

Harika bir tat oluyor.


Bir diğer lezzetimiz Ricotta Kek . Biz frambuaz sos ile yaptık ama siz dilerseniz çikolata sos, çilek sos hepsi ile deneyebilirsiniz.


Ricotta Kek

3 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta beyazı
250 fr. ricotta peynir
1 adet limon kabuğu rendesi
180 gr. toz şeker
135 gr. un
175 gr. teryağ
5 gr. kabartma tozu

Yapılışı

Kek kalıbını yağlayın.
Bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurta sarısını ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğu ve ricotta peynirini ilave edip karıştımaya devam edin. Ardından yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Başka bir kapta, yumurta beyazını kar gibi olana kadar karıştırın. Ardından söndürmeden alttan üste doğru karıştırarak diğer karışımla birleştirin. Hepsi bir biri ile karışmış olacak.

Keki kalıba döküp 180 derece fırında pişirin. Dilerseniz iki küçük kaba da dökebilirsiniz. Yada daha minik kablarla yapabilirsiniz.

Piştikten sonra üzerine sos dökün.

Afiyet olsun :)

Çok ama çok keyifli bir gündü gerçekten. Beni davet eden sevgili Mahiye hanıma ve Cook ailesine çok teşekkür ediyorum. Hem pişirdik, hem yedik keyifli anlar yaşadık. 

Sizde tarifleri denerseniz benimle sonucu paylaşın :)

Sevgiler

Şafak


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...