30 Tem 2015

PORTAXE'da Brunch Keyfi

Merhaba,

Geçen ay Portax'da babalar gününü, ayağımızın tozuyla geldiğimiz İstanbul'da Portax Kuruçeşme'de kutladık. İyi ki de gitmişiz. Boğazda oldukça nezih bir ortam. Sadece event hizmeti veren mekan, alacart hizmeti ne yazık ki vermiyor. Sadece pazar günleri brunch hizmeti veriliyorç Her pazar saat 10:00 ile 14:00 arası yapılabilen brunchda kişi başı fiyat 50 TL. Çocuklar için sanırım yarı fiyat alıyorlar ama yaş aralığını sorarak öğrenebilirsiniz.

Kendi iskelesi var. Deniz yolu ile de ulaşabiliyorsunuz. Güneri Civaoğlu ile Şeffaf Oda programı da bu mekanda çekiliyormuş biliyor musunuz?







*Güneri Civaoğlu resmi internetten alıntıdır.


Brunch self servis bir çok çeşit var. Pastane ürünlerinden meyveye, tatlılardan sıcak ve soğuk kahvaltı çeşitlerine kadar her şeyi bulmak mümkün. 








Çocuklar için oyun alanı var, bir de oyun ablası ya da abisi oluyor. Ancak çok küçük bence biraz daha büyük tutulabilirdi.


Babamız için güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum. Mutluluğun resmi bu üç adam olmalı.



Portaxe Kuruçeşme'de özel davet verebiliyorsunuz. Düğün, toplantı, lansman, özel gün kutlamaları yapabilirsiniz. Açık ve kapalı alanı mevcut. Geceleri terasta eğlenceli dakikalar geçirilebildiğini söylüyorlar. Öngörülemeyen hava durumlarında 5 dakikada acil aksiyon alabileceklerini taahhüt ediyorlar. İnternet sitesini incelemek için Tık Tık


İletişim Bilgileri : 


Adres ::Baltalimanı Cad. No:60 Baltalimanı/İSTANBUL
Telefon ::+90 (212) 277 82 33 - 55
Faks ::+90 (212) 277 82 59
E-Posta ::info@portaxe.net

Mekanın tek beğenmediğim tarafı araba parkı oldu. Park yeri mekandan ayrı çalıştığını beyan ederek bizden ayrıca park ücreti aldı. Bunu daha önce belirtmemişlerdi. Hoş belirtselerde başka bir seçeneğin çok olacağını sanmıyorum.

Bu olumsuzluğa rağmen, gitmekten zevk aldığım bir mekandı. Umarım tekrar yenileriz bir gün.

Sevgilerimle

Şafak





29 Tem 2015

Pamukkale Gezi Notları

Herkese merhaba,

Geçen hafta tatile çıktığımızda, hiç hesap kitap yapmadan vurduk kendimizi yollara. Benim gibi 5 yıl sonrasını bile planlamaya çalışan biri için ne zormuş bu durum anlatamam :)

Duraklarımızdan biride Denizli'nin Pamukkale İlçesinde bulunan dünyada bir eşi benzeri olmayan yerdi. Bir çoğumuzun sadece bembeyaz görüntüsü ile bir doğa harikası olduğunu sandığımız yer aslında tarihi kalıntılar ve müze ile benim için özel bir yere yerleşti.


Pamukkale'nin alt tarafına özel havuz ve su kaydıraklarının olduğu iki farklı mekan yapmışlar.


Yukarı doğru tırmanırken bikinileri ile inen ve çıkan turistleri gördüğümde yok artık desem de siz benim yaptığım hatayı yapmayın mümkünse sizde öyle çıkın :) Çünkü o kısacık zamanda hayatımın en saçma güneş yanığı ile karşılaştım.

Pamukkale'nin pamukluğu biraz kirlenmiş ve suyu azalmış olsa da, özellikle çok fazla japon turist vardı. Her birinin ekinde bir şemsiye :) Rus ve Avrupa'dan gelenler ise bikinileri ile geziyorlardı çok da iyi etmişlerdi bence.











Kalıntılar en tepede; düz bir alana yayılmış durumda.







O bölüm içinde aynı zamanda çıkartılan şeylerin sergilendiği bir müze var. Müze kartınız ile ücretsiz gezebiliyorsunuz.







Bu bir çocuk mezarıymış !!











En tepe noktaya, rivayete göre suyun çıkış noktasına oldukça lüks bir işletme kurmuşlar. Oturap bir şeyler içebiliyor, o su ile dolu doğal havuzda yüzebiliyorsunuz. Aynı zamanda tadına bakmanız için, tulumbalar yerleştirmişler. Denedim ama içemedim. Maden suyunu bile içemeyen ben için çok acı geldi suyu ama giderseniz mutlaka deneyin :)






Yazıyı yazmakta biraz geç kaldım ama resimleri beğendiğinizi umut ediyorum. Yolunuz Pamukkale çevresinde ki illere düşerse, mutlaka zaman ayırın ve uğrayın.

Sevgilerimle
Şafak











23 Tem 2015

İmkansız Değil



Her partiden temiz vatansever ve insani yönü güçlü kişiler kurabilse yeni bir parti.


Ve çok çalışsalar, kapı kapı gezip insanlara anlatabilseler Türkiye'nin hak ettiği yerin neresi olduğunu keşke.

O zaman ne gençler ölür ne analar ağlar ne de vazgeçer aydınlar bu topraklardan. 

Ütopik belki ama imkansız değil.

19 Tem 2015

Blog Hediyesi Sonuçları






Merhaba,

Başlatmış olduğum hediye sonuçları belli oldu. Katılan herkese teşekkür ederim.

Sonuçlar şöyle;


Asıl Talihliler: Cansuyumca Blog

Yedek Talihliler: suzan7814


Cansuyumca Blog 21 Temmuz 2015 tarihine kadar bana geri dönüş yapmazsa hakkı yedek talihliye geçecek.



Sevgiler

Şafak



 




17 Tem 2015

RAMAZAN BAYRAMI MI YOKSA ŞEKER BAYRAMI MI?


Merhabaa,

Başlığa bakıp bu nasıl bir soru demeyin. Valla ben de soranlara şaşıyorum. Bayram geldi ya, Ramazan bayramı mı yoksa şeker bayramı mı tartışmaları yine başladı. Bu konu hep tartışılıyor.

Efendim fikrimi merak edenlere (bu vesile ile etmeyenlere de) şöyle açıklayayım.

Bayramın bayram olduğu ilk zamanlara gidersek aslında Fıtır Bayramı. Yani Sadakalaşma Bayramı. Yani tokun açın halinden anladığı, 30 günü kutlama bayramı. Birlik olma bayramı. Düşünsenize maddi durumu olan yada olmayan herkes bu ayın içinde vücudunun sağlıklı olmasının fitresini verir. Sanırım karşındakini anlama bayramı bir bakıma.

Ramazan ise oruç tutulan Şevval ayının bizdeki karşılığı olarak Ramazan olarak isimlendirilmesi sonucu ortaya çıkmış bir isim.  Orucun bittiği günün kutlamalarına da Ramazan Bayramı denmiş. Yoksa Kuran-ı Kerimde ne Ramazan kelimesi var o günlerle ilgili, ne de şekerle ilgili bir şey.

Bizde herşeyi polemik haline getirme iç güdüsü yaygın ya. Dini bayramı bile bir tartışma havasına sokuyoruz. 

Peki niye şeker bayramı olmuş bir adı. Şöyle ki; Bayramda gelenlere tatlı ikram edilmiş, zamanla bayramlaşmaya gelen çocuklarda bu özel gün, hoş anılar ve heyecan yaratsın diye şekerler, mendil içinde para, lokum verilmiş. Sonrada adı şeker bayramına dönüşmüş. 

E ne fark eder peki? Bence hiç bir şey. Tartışmak anlamsız ve gereksiz. Türkçe'de Ramazan Bayramı olarak anılan bayrama Şeker Bayramı demek, ne dinden çıkarır bizi ne de günaha sokar. Anlamsız tartışmalar yerine Müslümanlar birbirine kenetlense daha iyi olmaz mı? 

Sonra her şey ailede başlıyor demiyor muyuz sürekli. Şeker bayramı tabirinden rahatsız olanlar, çocuklarını alsınlar önlerine anlatsınlar, çocuğum bu bayramın adı bizde Ramazan bayramı ama çocuklar mutlu olsun diye onlara şeker çikolata gibi tatlı şeyler veriyoruz o nedenle bazıları Şeker bayramı diyor diye. 

Neyse efendim. Bu yazı vesilesi ile Müslümanların Fıtır Bayramı, dilimize yerleşen adıyla Ramazan bayramı, çocukların bayram coşkusuna ortak olup, ne güzel diye düşünecekleri Şeker Bayramımız kutlu olsun.

Eskide kalan bayram coşkusunu tekrar yaşayacağımız, kardeş ve dostluğun yeniden hayatımıza gireceği güzel günlere kavuşuruz inşallah.

Sevgiler
Şafak

Not: Dün Bloggerlar Paylaşıyor da eski ve yeni bayramlarla ilgili bir yazı yazdı Elmas. Okumanızı çok isterim. Hadi o zaman Tık Tık

16 Tem 2015

HAKKIMDA BİLMEDİĞİNİZ 11 ŞEY - 11 THINGS... YOU DİDN'T KNOW ABOUT ME



Herkese merhaba,

Dün ve bugün iki blogger arkadaşım beni yurtdışında başlayıp, ülkemize gelen iki etkinliğe davet etti. Davete icabet etmemek olmaz. Bunlardan biri sevgili Lerzan Kara  , bir diğeri ise henüz yeni tanıştığım ama çok cici bir blogger sevgili Gizem.

Hakkımda bilmediğiniz 11 şey konulu etkinlikte, isterseniz kendinizle ilgili siz 11 soru hazırlıyorsunuz isterseniz de onların sorularına cevap veriyorsunuz. Ben tembellik yaptım, onların sorusunu cevaplıyorum, 


1. En sevdiğin özelliğin/özelliklerin?

Hepsini seviyorum desem, çok mu abartmış olurum :)

2. Takıntıların var mı ? Varsa neler ?

Olmaz mı? Takıntı benim diğer adım. Çocukların yemek yememeleri, onları üzen biri olunca onlar affetse de benim affetmeyişim, Başlanan bir işin yarıda bırakılması, uzar gider bu liste.

3. Yaptığın en çılgınca şey?

Neredeyse hiç çılgınlık yapmadım diyebilirim. Ben hep ayakları yere basan kişi olmayı sevmişimdir.

4. Sürekli anlatamadığın ama hep anlatmak istediğin bir başarın var mı ?

Yook. Başarının bir sonu olmadığına inanıyorum

5. Moralin bozukken kendini şenlendirmek için yaptığın bir şey var mı ?

Uyumak.

6. 'Bugün gelse dünyayı yakar, onunla kaçar giderim' dediğin bir ünlü var mı ? (Türk/yabancı farketmez)



Eşim duymasın (biliyor ama yine de aramızda kalsın), Bruce Willis. O gülüşüyle dünyayı aydınlatan adam


7. Sana şans getirdiğini düşündüğün bir şey var mı ? (Obje, hareket, kişi her şey olabilir)

Eskiden bir kolyem vardı ama uzun süredir takmıyorum.


8. Hayalindeki meslek ve nedeni?

Şu anda olduğum yerden memnunum ama yine de best seller yazan bir yazar olmak isterdim.


9. Evde tek başına kaldığında yaptığın ama kimseye söylemediğin  şey ne ?

O pek mümkün olmuyor be anacım. Yalnız kalmak eskidenmiş.


10. En sevdiğin film/ler ?

The East. Bununla ilgili bir yazı paylaşmıştım. Okumak isterseniz Tık Tık


11. Kendine hangi sorunun sorulmasını isterdin ve cevabı ne olurdu ?

Bu sahil kasabasında yaşamayı ilk ne zaman düşlediniz?
  - Hayatın beni çok yorduğu o yıllarda

Benim sorularım ve cevapları bunlar. Ben de katılmak isteyen 15 arkadaşımı davet ediyorum. Katıldıklarını bildirdiklerinde onların linkini de bu posta ekleyeceğim. 

Sevgiler
Şafak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...