30 Eki 2018

Grip Deyip Geçmeyin. Devam Eden Soğuk Algınlığı Tehlikeli Olabilir

gripten korunma yolları
Grip

Herkese merhaba, 

Bugün blogda çok önemli bir bilgi paylaşmak istedim.

Seçkin Ulusoy açıkladı: “Grip deyip geçmeyin. Devam eden soğuk algınlığı tehlikeli olabilir”

Kışın soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için sihirli bir ilaç bulunmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, bu hastalıklardan korunmak için koruyucu ve destekleyici yöntemleri disiplinle uygulamanın en önemli anahtar nokta olduğunu vurgulayarak, “Bu yöntemlerin arasında, sık el yıkama alışkanlığının edinilmesi, farklı renkteki meyve ve sebzelerin düzenli tüketilmesi ve bu hastalığa yakalanmış kişilerden uzak durulması korunmanın temeli. Meyve ve sebzeleri bol tüketmek en etkili grip ilacı” dedi.   

İki haftadan uzun sürüyorsa dikkat

Gribal enfeksiyonlar 2 haftadan uzun sürüyorsa uzman hekime gidilmesi gerektiğini anlatan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy , şunları söyledi:

“Gribal enfeksiyonlar, genellikle hafif atlatılıp kendiliğinden geçer. Ancak risk gruplarının daha dikkatli olması gerekir. Küçük bebekler, yaşlılar ve çeşitli bağışıklık sisteminde zafiyet yaratan hastalıklar başlıca risk gruplarını oluşturuyor. Dünya genelinde, özellikle 2 yaş altındaki bebekler ve 65 yaş üstündeki yetişkinler gribal enfeksiyonlar nedeniyle hayatlarını kaybedebiliyor. Eğer gribal şikayetler, 2 haftadan uzun zaman sürüyorsa, 39 dereceye ulaşan ateş yükselmeleri varsa, baş ağrısı, solunum sıkıntısı, balgamlı öksürük ve göğüs ağrısı gibi şikayetler mevcutsa, uzman bir hekime gidilmelidir. Gribal enfeksiyonlar üst solunum yolundan, alt solunum yolu enfeksiyonlarına (zatürre, bronşit) yayılmaya başlamışsa, uygun tedavinin başlanması zorunludur” diye konuştu.

Çocuklar genelde üst solunum yolu hastalıkları nedeniyle doktora gidiyor

Çocukluk çağındaki doktor ziyaretlerinin büyük çoğunluğunu üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşturduğunu kaydeden Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, konuşmasına şöyle devam etti: “Nezle, gribal enfeksiyonlar, bademcik iltihapları, sinüzit, orta kulak iltihapları gibi hastalıklar üst solunum yolu enfeksiyonlarını oluşturuyor. Genelde, çocuklar yılda 6 - 8 kez, yetişkinler ise yılda 2 - 4 kez arasında üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle doktora gidebiliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının büyük çoğunluğu virüs kaynaklı olduğundan, antibiyotik kullanılmasına gerek yoktur. Ancak, az önce de yukarıda ifade ettiğim üzere, beraberinde ateş, şiddetli ağrı, boyundaki lenf bezlerinin büyümesi gibi şikayetler devam ediyorsa, uzman bir hekime gidilmesi gereklidir” dedi.

Grip salgınları Ocak ayında zirve yapıyor

Sonbahar ve kış aylarında görülen grip salgınlarının özellikle Ocak ayında zirve yapabildiğini ifade eden Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, şunları anlattı:

Grip salgını, genelde Ocak ayında zirve yapıyor, fakat bu durum tüm sonbahar ve kış aylarında görülebiliyor. Çocuklarımızı, okul dönemlerindeki bulaşıcı hastalıklardan korumak için öncelikle eksik aşıları varsa tamamlamalıyız. Aynı zamanda, bağışıklık sistemini güçlendirecek besinleri tüketmesinin sağlanması, mevsim özelliklerine uygun giydirilmesi, sık sık antiseptik solüsyonlar veya sabunla el yıkama alışkanlığının kazandırılması çok önemlidir. Ayrıca, çocuklarımız okul önlerinde satılan açık gıdalardan uzak tutulmalıdırlar. Bir diğer konu, hasta bir arkadaşının çok yakınında durmaması ve eşyalarını kullanmaması gerektiği de öğretilmelidir” diye konuştu.

Gribal enfeksiyonlar toplu yaşam alanlarında hızlı bulaşıyor

Gribe yol açan virüsün toplu yaşam alanlarında kolay ve hızlı şekilde bulaştığını kaydeden Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, şunları söyledi:
“Grip, kısa sürede ortaya çıkan ateş, adale ve eklemlerde ağrılar, halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, titreme, baş ağrısı, kuru öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir. İlk 24-72 saat arasında bulaşıcı hale gelirken, istirahat ile 7-10 gün içinde geçiyor. İnsanlar, gribe yakalandıklarını dahi fark etmeden, bu virüsü etrafındakilere bulaştırabiliyor. Öksürük ve hapşırıkla etrafa saçılan damlacık dediğimiz havada uçuşan mikro salgıların, hava yoluyla yayılması ve hasta kişilerle direkt temas edilmesi de bulaşmayı hızlandırıyor. Ayrıca grip dışındaki, Hepatit A (sarılık), kabakulak gibi birçok hastalık toplu yaşam alanlarında benzer yollarla yayılmaktadır, yani hijyen ve korunmanın sağlanması pek çok başka hastalıklara yakalanmamak içinde çok önemlidir” dedi.

Grip aşısı etkili mi?

Grip aşısı konusuna da değinen Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, şunları söyledi:

“Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından risk grubu olarak tanımlananlara grip aşısı önerilse de, sürekli kendini yenileyen farklı virüslerin olması, aşının etkinliğini sınırlıyor. Grip aşının yan etkileri ve aşılama sonrası oluşacak gribal şikayetler de dikkate alındığında, konunun uzmanı olan otoriteler arasında, aşı kullanımının etkinliği konusunda henüz bir fikir birliği oluşmuş değil. Fakat genel olarak risk gruplarının aşılanması, bunun dışındaki kişilerin üstteki korunma önerilerine uyulması öneriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.


Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın 8 etkili yolu şunlardır

Gribal enfeksiyonlardan korunmanın temelinin, hastalığa sebep olan virüslerden uzak kalmak olduğunun altını çizen Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, bulaşıcı hastalıklardan korunmanın 8 etkili yoluna ilişkin şunları anlattı:

1-Bulaşıcı hastalıklardan korumak için eksik aşılar varsa tamamlanmalıdır.

2-Okul dönemi boyunca, sınıfların, odaların, kapalı ortamların sık sık havalandırılması gerekir. 

3-Bağışıklık sisteminin sağlam olmasında, her türlü vitaminleri içeren meyve ve sebzelerin yanında, minerallerin dengeli tüketilmesi gereklidir. Bağışıklık sistemi, sadece C vitamini- ekinezya gibi doğal ürünlere bağlı olmayıp, bütün vitaminlerin ve güneş ışığının da uygun dozda alınmasıyla güçlenecektir. Bu bağlamda sadece portakal suyu içip, bol sarmısak yemekle hastalıktan korunma olmayacağı aşikardır.

4-Ellerin, gün içerisinde sık sık antiseptik solüsyonlar veya sabunlu suyla yıkanması gerekir.

5-Hastalar ile temastan ve ortak eşya kullanımından kaçınmak kesinlikle şarttır. Hasta olduğu bilinen kişilere, bir metreden fazla yaklaşılmamalıdır. Hasta ile ilgilenmek durumunda olan kişilerin ise, ağız ve burnunu kapatacak bir maske kullanmaları önerilir. 
6-Hasta kişiler hapşırırken, ağızlarını kapatacak şekilde kağıt peçete kullanmalıdır. Kullanılan peçetelerin de uygun şekilde toplanarak, poşetlenip ağzı kapatarak çöpe atılması gereklidir.

7-Mevsimlerin özelliklerine uygun giyinmek lazımdır. Grip etkeni olan influenza virüsü, tüm hava koşullarında yaşar. Virüsün aşırı soğuklarda yayılma hızı biraz azalsa da, vücuda girdiğinde vücut ısısı ile aktive olarak hızlı biçimde çoğalır.

8-Kaloriferler havayı kurutarak, bağışıklık sistemine zarar verebilir. Bu nedenle, odaların nemlendirilmesi önemlidir.Bu amaçla nemlendirici cihazlar kullanmak veya en azından kaloriferin üzerinde su bulundurmak oldukça faydalı olacaktır.

Bir başka bilgilendirici yazıda görüşmek üzere

Sevgiler

Şafak

25 Eki 2018

Anaokulu Patlayan Yanardağ Deneyi

Anaokulu Patlayan Yanardağ
Anaokulu Patlayan Yanardağ Deneyi

Merhaba,

Bugün yine anaokulana giden miniklerimizin annelerinin ihtiyacı olan bir konu ile birlikteyiz :) Bazı anaokullarında çocuklar hem sunum yapmayı öğrensinler hem de arkadaşlarına bir şeyler öğretsinler diye okul tarafından yapılan çeşitli aktiviyeler var. Bunlardan biri de deneyler.  Size anlatacağım deney anaokulu patlayan yanardağ deneyi.

Öncelikle ihtiyacımız olan malzemeler; 


  • Lav görüntüsünü daha gerçekçi verebilmek için kırmızı sıvı gıda boyası
  • Yaklaşık yarım su bardağı sirke
  • Birkaç damla bulaşık deterjanı
  • Bir cam şişe
  • Şişenin etrafını kaplamak için alümünyum folyo (gerçekçi dursun diye üstünü de oyun hamuru ile kapladım) 
  • Karbonat



Gerisi tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. 


Anaokulu Patlayan Yanardağ Deneyi
Anaokulu Patlayan Yanardağ Deneyi

Biz alüminyum folyonun etarfını, evde bulduğum az kalmış oyun kamurunu karıştırıp kaplayarak dağa biraz daha gerçekçi bir görünüm verdik. Yine evde bulunan br plastik tepsinin içine toprak doldurduk ve yaptığımız dağı oturttuk.  Dağın etrafına evdeki küçük hayvan figürlerini yerleştirdik. Birkaç da plastik çim ekledik. Evde bu tarz bir çim yoksa, kuru yapraklar yada çam ağacının yapraklarından da faydalanabilirsiniz. 



patlayan yanardağ deneyi
Anaokulu Patlayan Yanardağ Deneyi

Gelelim anaokulu patlayan yanardağ deneyi nasıl yapılır sorusunun cevabına;

Şişenin içine bir miktar kırmızı boya ve bulaşık sabunu koyuyoruz. Bir çubukla şişeyi karıştırıyoruz ki boya iyice karışsın. Ardından karbonat (yoksa kabartmatozu da aynı işi görür) ekliyoruz. Son olarak sirkeyi ekleyerek bir kaç saniye kabarmasını bekliyoruz. 

Ardından kabarmaya başlıyor ve çocuklar heyecan içinde şaşırıyorlar :) Yapımı ile ilgili Efe Deniz'in okulda ki videosunu ekliyorum yazıya. Ne kadar heyecanlılar değil mi? :)



Youtube kanalıma abone olmayı ve diğer sosyal medya hesaplarımı takibe almayı unutmayın.



Buraya tıklayarak beni GFC takibine kolayca alabilirsiniz

InstagramTwitter , Facebook

Sevgiler

Şafak

11 Eki 2018

5 Simple Yet Stunning Halloween Tips


5 Simple Yet Stunning Halloween Tips


At Rosegal, we have pride ourselves on our ability to assist our clients in the creation of unique Halloween costumes. As a result, we have assembled a few ideas that could just be your look for this year’s Halloween extravaganza. Use Coupon RGGOO Enjoy 20% OFF Discount. 

5 Simple Yet Stunning Halloween Tips

Black Spider Costumes


For those who enjoy the arachnid family, our spider-themed costumes will have you spun in a web. We offer a range of costumes that are easily combined into a cohesive outfit that is guaranteed to scare your friends and family. One such exciting outfit is our spider costume that has webs under the arms, a unique touch that will help you stand out from the crowd.
One could easily combine this with a variety of accessories, as each spider-themed adornment adds to the magic of the occasion. Moreover, with our coupons and Halloween deals, there is no excuse not to unleash your inner arachnid this October.
Available online for regular:
image.pngimage.png 
and plus-sized:
image.pngimage.png

Family Bat


Halloween  is a time where families are able to bond over a sweet treat and a scary story. What better way to enjoy this holiday with your child than a matching bat costume. Instead of being that boring parent that always sits on the sidelines, try our matching costume for a new and exciting flavor this Halloween.
This costume comes standard with a set of spectacular wings, two cute bat-like outfits for the kids and something for her. Become one with the night, as the black accents dominate, giving that authentic vampire feel.
Find out more at:
image.png

Witch Play

The staples of Halloween  will always be candy and witches, which is why we are proud to offer a witch costume that exudes authenticity. It’s almost as if you came straight from the cauldron. With a blue theme and yellow accents, this dress is perfect for those seeking a bit of fun this Halloween.
It comes in plus and regular sizes:
image.pngimage.pngimage.png

Grave-bound Wanderer

Gore, blood and guts are not everyone’s thing, but come Halloween, you definitely get two thumbs up for any costume that contains any one of these elements. Therefore, we have created a variety of clothes that make it seem as if you’re but a knee bump away from death.
Find these at:
image.pngimage.pngimage.png

Halloween-Element Costumes


For those seeking something a little less scary, we are here to provide outfits that keep you in the Halloween spirit whilst still allowing you to dress to your liking. Next time, you’re looking for that sexy dress that accentuates your figure, one that comes in both regular and plus sizes, think Rosegal – your destination for all Halloween related attire.
Try these gorgeous evening gowns:
        image.pngimage.pngimage.png

Halloween  is undoubtedly one of the best times of the year, and with the help of the right costume, it can be even more exciting. Whether you’re looking for formal dresses, plus size costumes or simply just a unique Halloween costume, Rosegal has you covered.


Save Big With Rosegal This Halloween

image.png


Since childhood, Halloween has always held a very dear place in all of our hearts. It captivates with a sense of romance and excitement. New relationships are formed and memories that last a lifetime are created. With Halloween knocking on the door, it is important to try and stay ahead of the trends with a fashion sense that showcases your inner ‘Boo!’. Perhaps more importantly, it is finally time to have a fun-filled Halloween that doesn’t break the budget. So, to ensure that this Halloween is special, Rosegal  has introduced scary ways for you to save on outfits this Halloween.Enjoy 20% OFF With Coupo:RGGOO and Shopping Now!

Coupon Madness with Rosegal


To help you and your wallet this Halloween, Rosegal  has created the most exciting coupon system yet. Simply use the code “HALLOWEEN12” and receive:
· $3 off purchases $29 and more
· $7 off purchases $59 and more
· $12 off purchases $89 and more
This special is limited to the first 500 customers of the day, so avoid disappointment by being first in line to receive these scary discounts. Rosegal  takes the cost out of Halloween so that you can simply focus on the fun.

An Extensive Range

Rosegal is proud to present a variety-filled range that boasts all kinds of costumes to suit the needs of any type of client. From vintage 1920-themed dresses and blouses to more contemporary Halloween costumes, we cater to all who seek a costume that brings out that inner child.
Moreover, we also have provision for a plus-size Halloween, as we offer plus-size Halloween costumes in the form of dresses, blouses, cocktail dresses, and more. Thus, we ensure that Halloween is fun for all of our clients.

Lightning-Fast Delivery


image.png


Rosegal has recently upgraded its logistics system, making our delivery service one that is based on your convenience. We deliver to your home within a week, leaving you without all the hassle of leaving your front door.

What to Expect


With Rosegal , we offer an exciting range of Halloween-based products that are ready to help you take that party or gathering by storm. Aided by our extreme coupon adventure, we have ensured that our clients are best positioned to save this Halloween.
In both our men’s and women’s ranges, we offer supreme quality whilst maintaining a price range that is competitive in every aspect. With our coupon system, we have created the means for our clients to enjoy even more budget-friendly ideas, as we take your exciting ideas and turn them into reality. For those who have missed the specials, we also offer an encore period which gives you free gifts to choose from provided your purchase exceeds $79.

Remember: coupons are limited to the first 500 customers every day. To avoid disappointment, visit www.rosegal.com to start your Halloween the right way. With our friendly staff who delight to serve our clients and prices which are in place to provide a suitably fun Halloween for everyone, Rosegal is the name that is fast becoming synonymous with the pinnacle of Halloween fun and adventure. Whether you’re looking for a plus-sized women’s costume or a unique men’s hoodie to dazzle your friends, www.rosegal.com is the destination for you.

Rosegal Halloween Sale Dilek Listem


Merhaba,

Cadılar bayramı yaklaşırken belki ilgi duyanlar vardır diye, bir istek listesi hazırlamaya karar verdim. Bunun için seçtiğim site, ROSEGAL yurtdışı alışveriş sitesi. Ülkemizde kutlayan sayısı az olsa da özellikle cadı şapkalarına bittiğimi itiraf etmeliyim. Yoksa içimde cadılık falan mı var :)

Buyurun  Rosegal Halloween Sale Dilek Listeme ;

Öncelikle şapkasız cadımı olur diyenlere :)



Ve belki de cadıların en sevdiği hayvan olan yarasa kıyafeti isteyen var mı? 






Ev dekorasyonunda da, yastıkları kullandık mı işlem tamam :)





Bunların dışında kalan Rosegal Halloween Sale ürünleri incelemek isterseniz lütfen buraya tıklayın.

Siz olsanız cadılar bayramında nasıl kıyafet ve dekorlar tercih edersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum

Sevgiler

Şafak





Buraya tıklayarak beni GFC takibine kolayca alabilirsiniz

Ayrıca sosyal medya hesaplarımdan takip ederseniz çok mutlu olurum :)



InstagramTwitter , Facebook

2 Eki 2018

Seçkin Ulusoy, Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken 8 Maddeyi açıkladı



Seçkin Ulusoy, burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken 8 maddeyi açıkladı  

Burun estetiği ameliyatı, dünya genelinde en sık yapılan estetik operasyonlarının arasında yer alıyor. Hastanın yüzüyle uyumlu ve doğal görünüm sağlayacak burun, her bir kişiye özel tasarlanıyor. Geliştirilen tekniklerle, burun estetiği (rinoplasti) geçmişe göre oldukça kolay olsa da, ameliyatın ardından dikkat edilmesi gereken maddeler büyük önem taşıyor.

Burun estetiği ameliyatının ardından dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, şunları söyledi:
“Burun ameliyatı ardından, ilk önce atel  adı verilen burun sırtında şekil vermek için koyduğumuz malzeme çıkarılır. Sonrasında altındaki flasterde çıkarıldığında, oldukça güzel ama henüz ödemleri olan bir görüntü ile karşılaşırız. Bu aşamada sadece, burun kemerli bir burun ise kemerin gittiği veya burun ucu düşükse burnun kalktığı görülür. Bu haliyle burun ileride olacağı görüntü için fikir verse de, henüz sonuç hakkında karar vermek için çok erkendir. Çünkü oturması büyük oranda 6 haftada olur, fakat mikro düzeyde ödemlerin tamamen bitme süreci 6 ay- 1 yıla kadar devam eder. Nitekim ameliyattan sonra 3-4 ay boyunca burun, olası bir darbeye karşı korunmalıdır. Ayrıca bu dönemde, gözlük takmak gibi mikrotravmalardan da sakınılmalıdır. Mecburen numaralı gözlük takması gereken kişilere, lens yada bu amaçlı buruna temas etmeyen özel yapım gözlükler önerilir” dedi.

Burun ameliyatı
KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy


KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, burun estetiği ameliyatı sonrası dikkat edilecekler hakkında şunları söyledi:

1-Burun estetiği ameliyatı çıktıktan 4 saat sonra su içilebilir. Geçen süre içinde, dudaklar su ile ıslatılabilir. Daha erken su içilirse, bağırsak hareketleri normale dönmediğinden kusma olabilir.

2-Burundan  pembe renkli bir sızıntı olabilir. Bu sızıntı genellikle kanama olmayıp, vücudun kendisini temizleme çabasıdır, burun sekresyonlarıyla birleşince kırmızımsı kanama rengi gibi algılanabilir ama miktarı azdır. Çok nadiren de olsa, bol kırmızı renkte taze kan olarak devam ederse, doktorunuza bilgi verilmelidir. Bu konuda daha geniş bilgiye www.seckinulusoy.com adresinden ulaşılabilir.

3-Ameliyat sonrasında, doktorun verdiği ilaçları zaman aşımı yapmadan kullanın. Reçete dışında, aspirin gibi ilaçları kullanmayın. Doktorunuz belirttiği tarihlerde, kontrolünüze gidin.

4-Genellikle ameliyat sonrasında, 4-7 gün arasından burun içinde silikon bulundurmak isteriz. Bu malzemeler, ortasında hava almaya müsait kanalları ve varlığını hissetmeyeceğiniz malzemelerdir. Fakat yine de, bu dönemde silikonların hava kanalları kabuklar ile daralıp, boğazınızda kuruluk hissi yapabilirler. Bu aşamada lokal ağrı kesicili sprey ve boğaz pastilleri kullanabilirsiniz yada karbonatlı tuzlu su ile boğaz gargaraları yapabilirsiniz. Ayrıca, hafif yanma ve boğaz ağrısı oluştuğunda bol sıvı alabilirsiniz. 

5-Burnunuzdaki silikonlar alınıncaya kadar yoğun aktiviteden kaçınmalısınız. Çünkü ödem ve morlukları arttıracaktır. Yattığınızda başınızı kalp seviyesinin üzerinde olacak şekilde, yüksek bir yastığa koyunuz. Yorucu faaliyetlerden ve özellikle 2-3 hafta aşırı egzersizden sakınmaya çalışın. 

6-Burun ucu dikişlerin bakımını, günde 4-5  kez oksijenli suya batırılmış ucu pamuklu kulak çubuklarıyla öneriyorum. Oksijenli su ardından, antibiyotikli kremi burun delikleri ve önündeki deri bölgesine sürünüz. Burnun içinin yumuşaması için, doktorun verdiği deniz suyu spreyler kullanınız.

7-Ameliyat sonrası 3-6 hafta gibi bir sürede güneşten sakının. Bu dönemlerde dışarıda iseniz, burun ve gözlerinizi gölgeleyecek şekilde bir şapkayı mutlaka kullanın. Ameliyatınızda kullanılan atelin özelliğine göre, ertesi gün ılık duş alabilirsiniz. Fakat çok sıcak veya buharlı banyodan sakının. Ameliyat sonrasında ilk 2 gün, ağız gargara solüsyonları ile ağız hijyeninizi sağlamanızı öneririz. 3.günden sonra, yumuşak diş fırçası ile normal fırçalamaya başlayabilirsiniz. Burun sümkürmeyi yaklaşık 2-3 hafta ertelemeye çalışın, aksi halde burun kanaması da oluşabilir.

8-Spor yapanlar, ameliyat sonrasında 3.haftada fitness tarzı egzersizlere başlayabilir. 6.haftadan sonra ise daha dirençli ve yüksek ağırlıklarla normal çalışma programınıza dönebilirsiniz. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...