31 Mar 2016

Küçük Bir Kooperatiften Bal Merkezi Olma Yoluna... Binboğa Bal

Merhaba,

Bal.. Bir damlası için yüzlerce arının büyük bir ahenk içinde çalıştığı, kavgasız gürültüsüz, birlik ve beraberlik içinde. Her damlası şifa niyetine değerli. 

İşte tam da arılara uygun bir oluşum. Binboğa bal

1973 yılında arıcı ailelerin tıpkı arılar gibi birlik içinde oluşturdukları bir S.S. 745 sayılı Kozan Bal Satış Kooperatifinin marka ismi. Binboğa bal ile de etkinlik çalışmaları sırasında tanıştım. Bu kadar üreticinin bir arada olması beni etkiledi. Bu insanlar balını fabrikaya satıp gidenler değil, hepsi işin ortağı.  1400’e yakın ortak yapısı ile oluşan kooperatif Binboğa Bal markası adı altında satış yapıyor.

Bünyesinde bulunan arıcılar, Türkiye’nin çeşitli ve yüksek rakımlı yerlerinde arıcık ile uğraşıyor ve üye sayıları gittikçe artıyormuş. Bu da onların ülkemizde bir bal merkezi olmalarına olanak sağlayacak bence.

Bin Boğa Bal Çeşitleri
Binboğa Bal Çeşitleri
Merkezi Adana Kozan’da olan kooperatif Helal Gıda, TSE, ISO9001 ve ISO22000 sertifakalarına sahip. Adana Kozan ‘daki tesis yılda paketleme kapastesiyle, alanında Türkiye’nin en köklü tesisi.  

Ürünlerine gelince, Çiçek balı, Çam balı ve Kekik&keven balı.  Şimdi bu ballardan bahsedelim istiyorum.

Binboğa Çam Balı
Binboğa Çiçek Balı

Çiçek balı, bir çok kişinin ilk etapta tercih ettiği bal çeşidi bence. Bunun en önemli nedeni de tadı. Binboğa bal üyeleri Çiçek Balı için İç Anadolu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde ki yüksek yayla ve meraları tercih ediyorlarmış. 

Binboğa Çam Balı
Binboğa Çam Balı
Çam Balı ise, aslında her sabahaç karnına  ılık su ile içildiğinde kilo verdirme özelliğine sahip ama bunu bir çok kişi bilmez. Ayrıca solunum yollarına da çok faydalı. Bingboğa Bal çam balı Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen Kızılçam, Karaçam Halep Çamı ve Göknar Agacından Temmuz ve Eylül ayları arasında üretiliyormuş.

Binboğa Keven ve Kekik Balı
Binboğa Keven ve Kekik Balı

Daha önce tatmadığım bir çeşidi daha var. Keven ve Kekik balı. Keven bitkisi  ülkemizde Kayseri, Sivas Erzurum, Elazığ Bingöl, Muş gibi 1500 rakım ve üzeri taşlık ve kayalık yamaçlarda yetişen bir bitkiymiş. Bu bitkiyle bal üreten arılardan alınan Keven Balının yüksek ölçüde antioksidan özelliği olduğu söyleniyor. Ayrıca yüksek enerji verdiği ve kan yapıcı özelliği de mevcutmuş.

Balları yedikten sonra, ağzınızda bir petek tadı kalıyor resmen. Oldukça beğendim. Eskiden annem, geceleri süte bal katıp verirdi bize. O tada oldukça yakın bir tat aldım. 

Ürünler cam yada plastik kavonozlarda satışa sunuluyor. 240 gr. İle 850 gram arasında ambalajları mevcut.  Fiyatlar Kooperatif olmasının da ayrıcalığı ile ortalama. Bir çok yerde satılıyor, hatta N11 den bile alabilirsiniz.

Tekrar görüşmek üzere

Sevgiler
Şafak

Panda Antivirüs'e Özel Fiyatlarla Sahip Olabilirsiniz


Panda Antivirüs


Kurumsal Antivirüs ihtiyaçlarınız ve projeleriniz için info@elektronturk.com adresine mail göndererek, size uygun Panda Antivirus yazılımı için  özel indirim ve proje fiyatı alabilirsiniz. İlgilenenlere duyurulur :)

Kurumsal Çözümler – Panda Security for Business

Bireysel Çözümler – Panda Security for homeusers

30 Mar 2016

Şarkıların Aracısız Müzikseverlere Ulaştırılması Artık Mümkün


Merhaba, 
Geçen gün duyduğum bir sistemi sizinle de paylaşmak istedim. Belki içinizde, şarkı söylemek, albüm çıkarmak, kendi başına albümünü yayınlamak isteyenler vardır. Bu bilgiyi bizimle Eğlence Fabrikası'nın yöneticisi Selim Serezli Bloggerlar Paylaşıyor Yazar Buluşması sırasında paylaştı benim de ilgimi çekti. Belki bir gün lazım olur :) Ondan sizlerle de paylaşmak için basın bülteni istedim. Aşağıda basın bültenini paylaşıyorum. 

Siz de belki bir gün kendi çalışmanızı kendiniz yayınlarsınız işinize yarar :)


Bağımsız müzisyenler, müzikle uğraşan meraklılar, şansını denemek isteyenler, yeni başlayanlar, amatörler ve yarı profesyoneller için yeni bir çağ başladı!
Şarkıların artık yasal dijital müzik servislerinde ve mağazalarında aracı kurum ve kişilere gereksinim olmadan müzikseverlere ulaştırılması mümkün!


Distronaut, isteyen herkesin şarkılarını, albümlerini 182 ülkede 150’den fazla dijital müzik servisinde satışa ve dinlemeye açıyor.

Şarkıların dünyanın dört tarafındaki müzikseverler tarafından erişilebilir olması, keşfedilmek, üstelik bundan para kazanmak hayali; Distronaut ile gerçeğe dönüşüyor.

Uluslararası bir dijital dağıtım altyapısı olan Distronaut, kullanıcıların kendi müzik ürünlerini oluşturup tercih ettikleri müzik servislerine istedikleri tarihte göndermelerine, ardından şarkılarının indirilme (download)/dinlenme (streaming) hareketlerini görüntülemelerine ve gelirlerini tahsil etmelerine imkân sağlayan müthiş bir sistem.


iTunes, Spotify, Deezer, YouTube, TTNET Müzik, Turkcell Müzik, Amazon, Google Play, Apple Music…

Söz ve besteleri kendilerine ait veya tüm izinleri alınmış bir şekilde kaydedilmiş ve yayınlanmaya hazır şarkılarını elinde bulunduran herkesin basit birkaç adımla sesini tüm dünyaya duyurabileceği, ürünlerini müzikseverlere ulaştırabileceği, keşfedilme şansını yakalayabileceği bir devrimden bahsediyoruz.

Müziği üretenler ve prodüksiyonunu üstlenenler; eserle müziksever arasında kimi aracıların engel oluşturmasına mahkum değiller artık.
Distronaut’ta “beğendim”, “beğenmedim” diyerek onlar adına karar verecek kimse yok.

Yani kontrol tamamen müzisyende. Hangi ürün hangi platformda ne zaman satışa çıkacak, hangi fiyattan satılacak; her şeyi kendisi belirliyor.

Üstelik sisteme giriş yaptığında şarkıların kaç defa indirildiğini ya da dinlendiğini günlük olarak görüntüleyebiliyor. Gelirler de üçer aylık dönemlerle hesabına yatıyor. Müziğinin yapım hakları kendisinde kalmaya devam ediyor.

Distronaut sistemi iki paket seçeneğiyle geliyor. Her bir müzik ürününün (bu tek şarkılık bir single (tekli) da olabilir, 15 şarkılık bir albüm de) Türkiye’deki tüm yerli ve yabancı dijital mağaza ve servise dağıtılması bir defalık 199,99 TL. Eğer bununla birlikte dünyadaki diğer servislere de (150+ nokta) dağıtılması istenirse yine bir defalık 249,99 TL. Bunun dışında hiçbir ek ücret, yıllık ödeme, vs. yok.

Eğer müzisyen daha fazlasını istiyorsa Distronaut onu müzikmentor’la tanıştırıyor. müzikmentor; kariyer yönetimi ve pazarlama başta olmak üzere müzisyen gereksinimlerini çok boyutlu olarak karşılayan çözüm ortağı oluyor.

Distronaut hakkında:

CTMEF B.V. (Hollanda) markası olan Distronaut, ekibinde teknoloji profesyonelleri, müzik şirketi yöneticileri ve profesyonel bir müzisyenden oluşan yapısıyla konunun tüm farklı bakış açılarını birlikte değerlendirebilecek bir yaklaşım geliştirdi. Dünya çapında dijital dağıtım konusundaki bilgi birikimi ve teknolojinin getirdiği sürat sayesinde kullanıcılarına bugüne kadar ulaşamadıkları pazarlara en güncel ve en popüler servisler aracılığıyla erişme imkanı veren Distronaut, özgürce üretilen müziğin dinleyicilere de özgürce ulaşmasını kendine görev edindi.


29 Mar 2016

Meşhur Kumluca Portakalı Bir Tıkla Kapınızda

Merhaba,

Bu hafta sizlere etkinliğimizde sponsor olan firmalardan Portakalbende.com ile yaptığımız söyleşiyi paylaşmak istiyoruz.  Ancak öncesinde size biraz bilgi verelim istedik. 
Portakal bende Antalya’nın meşhur Kumluca portakallarını dalından koparıp ayağınıza getiren online bir satış sitesi.  Sadece portakal yok ürün gruplarında.  Köy reçelleri, nar ekşisi , narenciye ürünler, portakal, mandalina, nar ve kamkat  tapteze sizlere ulaşıyor. Havale, kredi kartı yada kapıda ödeme seçenekleri ile alışveriş yapabiliyorsunuz.
Birde otomatik portakal diye bir sistemleri var. Bu sistemle siparişinizi bir kere veriyorsunuz ve seçtiğiniz günde, her hafta ürünler size kargolanıyor. İlk seferinde sipariş verdiğiniz gün 24 saat içinde özel ambalajlanarak size gönderiliyor. Bu sistemle  zaman kazanmanın dışında ürünlerin fiyatı değişse de sizin sipariş verdiğiniz fiyat değişmiyor. Ayrıca kargo ücretinden de muaf oluyorsunuz.

Kurucularından Tolga bey ile yaptığımız söyleşide aklımıza takılan sorulara cevap bulduk.

portakal-bende
Tolga bey, Portakal bende fikri nasıl oluştu acaba?
Portakalbende.com sitesi, 3 üniversite arkadaşının ortak girişimi ile ortaya çıkan bir projeydi. Uysal Silahcı; bahçelerimizin sahibi, yaklaşık 100 yıldır bu topraklarda ailecek yetiştiricilik yapıyor. Kumluca’dan bize hep narenciye gönderirdi sağolsun, Bayılarak yerdik. Önce yurtdışına ihracat yapmak için yola çıksak da, daha sonra internet pazarının gün geçtikçe popüler hale gelmesi ve Türkiye’nin bu konuda çok hızlı gitmesi bizi farklı bir yöne itti. Bir startup olarak yola çıktık. Bir e-ticaret sitesi kurduk. Fikir olarak 1.5 seneyi bulsak da, nisan ayında birinci yılımız kutlayacağız. İnsanlara doğal, dalından, mevsiminde ve yöresinden ürünler yedirmek istedik. Şu ana kadar tek bir geri dönen paketimiz ya da beğenilmeyen mamülümüz olmadı çok şükür.

kumluca-portakali
Kurucuları kim ve önceden ne iş yaparlardı?
Biz dediğim gibi Bilgi Üniversitesi mezunu 3 arkadaş yola çıktık. Benim yurtiçinde inşaat ve teksitil alanlarında çalışmalarım oldu. Yurtdışında da perakende satış yapan bir kaç mağazam vardı. Uysal Silahcı zaten bahçeleri ile çocukluğundan beri uğraşıyordu ama aynı zamanda sosyal medya danışmanığı yapıyordu. Ben Uluslararası Finans, Uysal Bey’de Halka İlişkiler mezunu.
Bahçeler firmanın kendisine mi ait yoksa Kumluca’daki diğer bahçelerden mi ürünler toplanıyor?
Silahcı Ailesinin bahçeleri hepsi. Burada isim çok önemli. Bu yörede kime sorarsanız bu ailenin bahçelerine nasıl baktıklarını, nasıl iyi yetiştirdiklerini ve  ürünlerinin nasıl kaliteli olduğunu herkes biliyor. Ama Kumluca toprakları gerçekten çok farklı.
Türkiye’nin her yerine satış yapıyor musunuz?
Türkiye’nin 81 ili ve 957 ilçesi kapsama alanımızda. İki uzman kargo firması ile çalışıyoruz. Henüz ulaştıramadığımız bir siparişimiz olmadı. Burada çalıştığımız kargo firmalarına da teşekkür etmek istiyorum. (aras ve mng kargo)
İnternet dışında satışınız var mı? Mağazacılık yapmayı da düşünüyor musunuz?
Şu anda yok ancak kesinlikle düşünüyoruz. Hatta şu anda projeledirme aşamasındayız. İstanbul’da imkan olursa her iki yakada, ama ilk olarak Avrupa yakasında, farklı bir konsept manav ile karşınızda olacağız. Hem narenciye olacak, hemde yine bizim yöremizde yetiştirilen ürünleri satışa sunacağız.

kumluca-portakali
Yurt dışından talep geliyor mu? Açılmayı düşünür müsünüz?
Yurt dışı kesinlikle uzun vadeli bir hedef. Bu farklı bir operasyon tabii, hiç hata kabul etmeyen bir ticaret. Yukarıda da bahsettiğim gibi, biz ilk böyle çıktık yola. Tabii çok tecrübeli insanlar ile konuştuk, onlara danıştık, önce işin yurtiçi kısmını istediğimiz yere getirip, sonra yurtdışına açılmanın en doğru olduğuna karar verdik.
Sitenizde diyabetik ürünler görmedim, bu yönde çalışmalarınız olacak mı?
Bu konuda çok soru ve talep aldık. Aslında hiç aklımızda olan bir konu değildi bu sene için ama hemen çalışmalara başladık. Geçen ay düzenlenen Souq Karaköy Ziyafet’in katılımcı markalarından biriydik, orada çok karşılaştık bu taleple ve fark ettik ki geç bile kalmışız. Önümüzde ki sezonda en geç karşınızda olacağız diyabetik ürünlerimiz ile.
portakalbende_com
Teslim süreniz ne kadar? Sipariş geldikten sonra nasıl bir işleyiş oluyor?
Teslimat süremiz aslında sloganımızda da olduğu gibi 1 gün (dün dalındaydı, bugün kapınıda) . Tabii bu bölge bölge değişiyor. Marmara, Ege, Akdeniz 1 günden fazla çok nadir sürüyor.
Siz sipariş verdikten sonra, biz ekranımızda siparişi ve ödemesini kontrol edip faturasını basıyoruz. O siparişi bahçemizden ellerimizle topluyoruz. Sonra sadece nemli bir bezle silmek üzere tesisimize getiriyoruz. burada siliniyor ve viol kağıtlara sarılıyor. Bunun sebebi yolda eğer birinde bir sıkıntı çıkarsa, bir diğerini etkilemesin diye. Kutuya istenilen not varsa koyuluyor. Mektubumuz, magnetimiz ve broşürümüz de ekleniyor. Daha sonra şeritleniyor iki taraftan. Kargo aracına yüklenmek üzere hazır hale geliyor.

portakal-bende-com
12 ay boyunca ürünlere ulaşmak mümkün mü?
Bu tabii hangi ürüne ulaşmak istediğinize bağlı biraz. Bizim bir dolabımız ya da soğuk hava depomuz olmadığı için 12 ay boyunca ürün gönderemiyoruz. Dalında zaten ürün kalmıyor yaza doğru. eylül 1 - haziran 15 arası narenciye yollayabiliyoruz. sonra  sezon burada kapanıyor. Ama mevsimsel şartlar da  buna pek izin vermez; Yazın hava 45 dereceleri görüyor rahatlıkla. O mamül birde kargo arabasına giriyor o sıcaklıkta ve bu sağlıklı olmuyor. Yazın sadece reçellerimiz ve nar ekşimiz olacak. Bir de unlu mamüller eklenecek tabii.

nar-receli

Bu keyifli sohbet için Portakal Bende firmasından Tolga beye  teşekkür ediyoruz. Firmayı sosyal medyadan aşağıdaki hesaplardan da takip edebilirsiniz.


Bir başka yazıda görüşmek üzere

Sevgiler

*Bu bir bloggerlarpaylasiyorcom içeriğidir.

27 Mar 2016

Hediye Listeniz İçin Yeni bir Firma Önerisi Tabloda.com

Merhaba,

Bloggerlar Paylaşıyor etkinliği sponsorlarımızdan biri de Tabloda.com firmasıydı. Bizler için hepimizin beğendiği kanvas tablolardan gönderdiler. Benim firma ile tanışmamda bu vesile ile oldu.

Tabloda.com dilerseniz siteden ürün seçebileceğiniz dilerseniz de kendi tablonuzu kendi resminiz ile tasarlayarak sahip olabileceğiniz bir site. Kendin tasarla özeliğinin olması güzel bir seçenek çünkü fotoğraflar zamana yenik düşerek zamanla solabiliyor. Firma baskı kalitesinin yüksek olduğunu ve kullandıkları mürekkebin 100 yıl solmadan dayanacağını vaat ediyor.


Sitede, bir çok kategori var seçim yapabileceğiniz. Ben en çok parçalı tablolar kısmına takıldım. Neredeyse tüm tablolara baktım bu şekliyle. Özellikle manzara yada çiçekler parçalı tablolar olarak çok yakıştı diyebilirim.


Bebek ve çocuk odaları için olan bu tabloda parçalı tablolar bölümü seçilerek sipariş edildiğinde, çok güzel görünüyor. Hatta istenirse farklı duvarlara bile konabilir. Tek tablo fiyatına 4 tablo sahibi olabilirsiniz ;)


Bir de özellikle tercih ettiğim Atatürk portreleri vardı ki hangisini seçeceğimi bilemedim. Sonunda hem bayrağımızın hem Atamızın olduğu en üstteki tabloyu seçtim. Çok güzel oldu, çocuklarımı Atatürk sevgisiyle büyütebilme en büyük dileğim.



Fiyatları boyuta göre değişim gösteren ve 28 TL' den başlayan bu siteyi hediye listenize eklemenizi tavsiye ederim.

Sevgilerimle
Şafak

24 Mar 2016

Elvan Gıda ve Fondante Şeker


Herkese merhaba,

Bugün sizlere #birmucizedirkadinolmak etkinliği sponsorlarından Elvan Gıda hakkında bilgi vermek istiyorum.

Elvan Gıda'nın hikayesi 1952 yılında İstanbul'da  bir şekerci dükkanı ile başlamış. Bugün 6 tanesi yurt içinde 2 tanesi olmak üzere 8 fabrika ve 2000 'den fazla çalışanı olan kacoman bir dev.
Elvan Gıda, Cici Çikolata, ANL Gıda, Cicisüt, Intersweet, Element ve Ahmet Hamdi Makine şirketleri ile bir şirketler grubu haline gelmiş.

Cici, Elvan, ANL, Cicisüt markalarına sahip Elvan Grubu; kek, kruvasan, şeker, jelly şeker, çikolata, gofret, bar, süt tozu ve pst ürün gamına sahip.


Elvan Gıda 'da şeker grubunda yumuşak şeker, sert şeker, liquorice, jelly ve fondante ürünler var. Fondante şekerini bu etkinlikte deneme şansına sahip olduk. Fondante şekerde adını vermeyeceğim bir yabancı markayı severim. Ama Elvan'ın bu ürününü çok beğendim. Bundan sonra bunu da alabilirim. Bizimkiler hem kutusuna hem kendisine anında sahip çıktılar.

Ziyba Parfüm

Herkese merhaba,
Beni bilirsiniz, Türk markalarına ve Türk girişimcilerine olan sevgim her zaman öndedir. İyi bir iş çıkaran, her Türk firmasını da canı gönülden desteklemekten mutluluk duyarım. Bugün sizlere yine bir Türk markasından ve yaptıklarından bahsetmek istiyorum. Bir Türk Markası Odak Parfümeri şimdi Kendi Parfümünü Üretiyor.

odak logo

Odak Parfümeri 26 yıldır, piyasada olan bir firma ve son bir kaç yıla kadar İstanbul, İzmit, Eskişehir, Çorum, Ünye, Ayvalık ve Denizli' deki toplam 20 perakende mağazasında , tüm dünyada  bilinen ünlü markaların ürünlerini satmaktaydı. Ayrıca İzmit'te Cosmo Store markasıyla 2 mağazaları daha bulunmakta ve bu mağazalarda ayrıca; Estee Lauder, Dior, Lancome, Clinique gibi selektif markalı ürünlerde satılmakta.

Ve artık Odak parfümeri yakın zamanda Private Label olarak ''Ziyba'' adında EDT 100ml, 3 bayan ve 1 bay olmak üzere 4 çeşidi bulunan özel renkli keseleri içerisinde satışa sunulan parfümleri çıkardılar.

Benim de deneme fırsatı bulduğum parfümlerinden sizlere de bahsetmek istiyorum. 3 bayan ve 1 erkek kokusu olmak üzere şu an 4 çeşidi bulunuyor. Satışı odak Parfümeri mağazalarında gerçekleşen ürün, özel tasarım şişelerde ve farklı renkte kadife keselerde bulunuyor. Annemden biliyorum kadife kese olmasına ayrıca bir bayıldı :) İçine telefonumu, gözlüğümü koyarım diyor.

 Ziyba parfümlere verilen isimler ve içerikleri ise şöyle ;  Ziynet, Süslü, Çekici, Egemen,
ziybasuslu
Süslü; çiçek ve meyve notaları bileşiminden oluşmuş. Üst notalarda kaki, nar, hurma; orta notalarda menekşe, lotus çiçeği, kehribar, siyah orkide; alt notalarda misk, amber bulunmakta. Anneme hediye etmiştim. Severek kullanıyor
ziyba-ziynet
Ziynet ;  yumuşak çiçek notalardan oluşmakta. Benim en çok beğendiğim bu oldu diyebilirim. Kokusu oldukça kalıcı. Miss gibi. Üst notalarda portakal, ahududu, çiçek özütü ; orta notalarda gardenya, yasemin; alt notalarda amber, paçuli bulunmaktaymış.
ziybacekici
Çekici, yumuşak, çiçeksi ve ferah bir kokuya sahiptir. Üst notalarda sümbül, sicilya limonu, yeşil elma; orta notalarda yasemin, bambu, beyaz gül; alt notalarda sedir, misk, amber bulunmaktaymış.
ziybaegemen
Egemen’in  esansı ise baharatlı. Erkek parfümü olan Egemen'i eşime hediye etmek için almıştım ama zaman zaman bende kullanabilirim sanırım :) Üst notalarda mandalina, greyfurt, nane; orta notalarda gül, tarçın, baharat ; alt notalarda endonezya paçulisi, amber bulunmakta.

Tüm mağazalarında uzman desteği ve tester ürünler sayesinde tüm kokuları deneyimleyip, teninizle uyum sağlayan, size en uygun kokuyu seçme şansınız bulunuyor.  Ayrıca Odak Parfümeri online satış yapmakta. Mağazadan kolaylıkla alışverişinizi gerçekleştirip, dilerseniz bilindik markaların ürünlerini dilerseniz de Odak Parfümerinin bu parfümlerini satın alabilirsiniz. İncelemek için Tık Tık

Odak Parfümeri ayrıca N11 'de de yüksek puanlı Cosmo Stor isimli bir dükkan açmış. Burada hem şubelerinde satılan farklı markaların ürünlerini hem de kendi markasını satın alabiliyorsunuz. N11 mağazası için Tık Tık


Ürünleri %100 orjinal olan Odak Parfümerinin, satışları çoğunlukla kampanyalı. Bu nedenle zaman zaman kontrol etmenizde fayda var. 

Kullananlardan mutlaka yorum bekliyorum. Siz nasıl buldunuz?

Sevgiler
Şafak

23 Mar 2016

Terörün çocuğunuz üzerindeki olumsuz etkisini doğru iletişimle azaltın


Merhaba, 

Terör ne yazık ki ülkemiz gerçeklerinden biri. Biz büyükler bile etkileniyoruz ki bu durumda çocukların etkilenmemesi imkansız. Her ne kadar onları bundan korusak da öyle yada bu şekilde duyuyorlar. 

Bugün sizlerle bu konuda Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz'ın PSYCE eğitim tarafından hazırladığı bir makaleyi paylaşmak istedim. Ocak 2015’te kurulan PSYCASE Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık, bireysel ve kurumsal danışmanlık hizmeti sunuyor. Kariyer danışmanlığından çift ve aile terapisine, çocuk ve ergen danışmanlığından cinsel terapiye kadar farklı konu başlıklarında her yaştan bireye psikolojik ve eğitim danışmanlık hizmeti veriyor.


Gündelik yaşam rutininizi bozmayın!
Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olayları başta çocuklar olmak üzere tüm toplumu derinden etkiliyor. Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz yaşanan terör olaylarının etkisinin çocuklarla doğru ve yapılandırılmış bir iletişim süreci kurarak en az hasarla atlatılabileceği çağrısında bulundu
 PSYCASE Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık’tan Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz, bu dönemde çocuklara korkunun ve üzülmenin yaşamın bir parçası olduğunu anlatarak bunu öğrenmelerine olanak sağlamanın yararlı olacağına dikkat çekti. Psikolog Yorulmaz, “Yaşanan olaylar ne kadar sarsıcı ve örseleyici olursa olsun, yerinde ve yapılandırılmış bir etkileşim süreci, çocuklarımızın deneyimlediği bu yaşantıları minimum hasarla atlatmalarını sağlayacaktır” açıklamasını yaptı.
Çocuğunuzun sormuş olduğu tüm soruları sade ve basit bir dil kullanarak dürüst bir şekilde yanıtlamanızın faydalı olacağını söyleyen Yorulmaz  “Çocuğunuzun sorduğu kadarıyla bilgi ve açıklama göstermeye gayret edin. İyi niyetle yapılmış olan detaylı açıklamalar onların kafasını daha da karıştırmaktan başka bir işe yaramaz” dedi.
Psikolog Mustafa Varol Yorulmaz, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu:

Ø  Gündelik yaşam rutininizi bozmayın!
Gündelik yaşam rutininizi bozmamaya gayret gösterin. Çünkü rutinin bozulmaması, çocuğunuz için işlerin yolunda gittiğine dair bir göstergedir.
Ø  Yaşanan olayları nereden öğrendiğine dikkat edin!
Çocuğunuzun yaşanan benzer türdeki bu olayları kontrolünüz dışındaki herhangi bir kitle iletişim aracından öğrenmemesi için çaba sarf edin. Çünkü oralarda kullanılan ifade ve dil çocuğunuzun yaşına uygun olmayabilir.
Ø  Güvende olduğunu hissettirin!
Çocuğunuz aynı soruları sıklıkla tekrar tekrar sorabilir. Bu durum aslında, onun kendisini tekrardan güvende hissedebilmesinin bir yoludur. Sizlerin birer ebeveyn olarak cevapladığınız soruların onu rahatlatıp, size karşı güven duyduğunu gösterir.
Ø  Okulda öğretmeninin olayları nasıl aktardığından haberdar olun!
Olaylar anlatılırken, sorular cevaplanırken aynı dil ve ifadenin kullanılıyor olması oldukça önemlidir. Aktarımdaki farklılıklar, çocuğunuzun tedirginliğini arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
Ø  Size sarılmak istediğinde karşılık verin!
Çocuğunuz bu durumlarda her zamankinden daha fazla sarılmaya ve dokunmaya ihtiyaç duyarsa onu kesinlikle karşılıksız bırakmayın.
Ø  Üstüne gitmeyin!
Çocuğunuz konuyla alakalı birtakım sorular sorduktan sonra sessizleşirse onu rahatsız etmeyin ancak iletişim kanallarınızı da açık tutmaya devam edin. Bu konu hakkında konuşmak isterse zaten size geri gelecektir.
Ø  Olaylar karşısında sergilediğiniz davranışları gözden geçirin!
Patlayan bir bomba, küçük bir çocuk için pek bir anlam ifade etmez. Çocuk, ailesine bakar ve onlar sakin ise, durumun kontrol altında olduğunu anlarlar. Yani sizlerin şahit olduğu şeylerin sizi ne kadar etkilediğini ve nasıl davranışlar sergilediğinizi gözden geçirmeniz oldukça önemlidir.
Ø  Kaygılanmasın diye olayı küçültmeyin!
Çocuğunuzun kaygılanmaması için yaşanan olayların boyutlarını kesinlikle küçültmemelisiniz. Bu davranışınız, sizin ona karşı samimiyetinizi sorgulamasına sebebiyet verebilir. Yaşanan bu terör amaçlı çatışma olayları büyük ve çocuğunuz da bunu biliyor…


Eğer ‘’Biz bütün bunları yaptık ve uyguladık ancak çocuğumuz hala sakinleşemiyor.’’ diyorsanız, mutlaka bir uzmana başvurup ondan destek almayı ihmal etmeyin.

22 Mar 2016

Hiç Naturel Sızma Zeytinyağı


Merhaba,

Sağlam bir zeytinyağı kullanıcısıyım ben. Hele "Zeytinyağlı Yiyemem Aman" şarkısının  yazılma nedeninin aslında margarinlerin satışı için algı yaratmak olduğunu rahmetli Prof. Dr. Murat Aydın'dan duyduktan sonra hiç eksik etmedim evden. Zeytinyağını yemeklerde ve salatalarda kullanıyorum. Zaman zaman fabrikasyon zeytin yağı alsam da, genellikte bildik kişilerden yada özel firmalardan almaya dikkat ediyorum.

Hiç naturel zeytinyağı ile de sevgili Beğendim Paylaştı Şerife'nin etkinliğinde tanıştım. Urla 'ya yerleşme kararı alan bir ailenin Urla'da düzenlenen bir tadım etkinliğine katılması ile başlamış. Evlerinin bahçesinde ki 30 zeytin ağacı ile başlamışlar ve şimdi 2000 dönüm arazide 60.000 zeytin ağacı ile devam ediyorlar.

Naturel zeytinyağlarını kendi tasarladıkları özel seramik şişelerde satışa sunuyorlar. Sadece kendi bahçelerindeki zeytinleri işliyor ve artsa da hep sınırlı kalacak üretimimiz diyorlar.


Yağlarını yemekte henüz denemedim ama salatalarımda kullanıyorum. Normal bir Türk ailesiyiz biz, zeytinyağına ekmeğimizi banarak yeriz, zeytine bile zeytinyağı koyarız:) Özellikle sabah kahvaltılarında Efe Deniz yağa ekmek banarak yemeyi çok seviyor ve oldukça da seçici bu konuda. O beğendiği için siz de beğenirsiniz diye düşünüyorum :)



İlk denediğimde  instagram hesabımda paylaşmıştım ve firma açıklayıcı notları ile yorum yapmıştı. İşte onların cümleleri ile yağ nasıl olmalı sorusunun cevabı.

Zeytinyağı konusu çocukluğumuzdan getirdiğimiz alışkanlıklar ve bazı kulaktan dolma ve maalesef çoğu yanlış algı ile dolu. Bu konuda vasıtanızla tüm ilgilenenleri aydınlatmak isterim. Zeytinyağının kokması önemli ve aranan bir özelliktir. Zeytinyağı; çimen kokar, enginar , kuru nane bile kokan cinsleri vardır. Bu meyvenin zamanında ve uygun koşullarda sıkıldığının ve doğru saklandığının göstergesidir. Zeytinyağı oda sıcaklığında buram buram 'meyve' kokmalıdır. Yağın rahiyasını böyle anlarız. Söylediğinizin aksine yağın daha az işlenmesi ile kokusu azalır yorumu bir kavram karmaşasından kaynaklanmakta. Zeytin en fazla 27 derecedeki makinede sıkılmalı ki buna Soğuk Sıkım diyoruz. Ve sizin dediğiniz gibi makinede çok tutulmalıdır ki kokulu ve antioksidanı, polifenolleri yüksek yani natürel sızma olsun. 

Sevgilerimle

Şafak

Era Kolejleri ile MPR testi



Merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda Era Kolejleri'nin bir daveti ile MPR testi için Beylikdüzü kampüsüne doğru yola çıktık. Testi hem Ege hem de Efe için yaptıracaktık ancak Efe Deniz orada gezmeyi daha cazip buldu.



Peki ne bu MPR testi? MPR testi Çocukların, Duyu-Motor, Görsel ve İşitsel olarak ait oldukları yaş gruplarına uygun bilişsel profilini çıkarıyor. Yaklaşık 1.5 saat süre ile çocuklar bu teste tabi tutuluyorlar. Era Kolejleri bunu okula başlayan her öğrencileri için uyguluyormuş ve eksik görünen konularda eğitimleri boyunca takip ediliyorlar. Zaman zaman geliştirmeleri yönünde eğitimler de veriyorlar. Ayrıca, yazarken titreyen kalemlerle el yazısı hızı testi de yapılıyor.  Yapılan tüm testlerin sonucunda bir puan oluşturulıyor. Ortalaması 100 kabul edilen standart puanların (+-)15 'i normal skor olarak kabul ediliyor.




Bizim testlerimizde Ege'nin bir çok özelliği ortalamanın üzerinde çıktı. Tabi her anne baba gibi sevindik bu duruma :)



O gün okul hakkında da biraz bilgi edindim. Bizim ziyerete gitttiğimiz Era Beylikdüzü Kampüsü 2 sene önce açılmış. 1. sınıftan itibaren 8. sınıfa kadar eğitim görüyor çocuklar. Kampüste 18 sınıf var. Sınıf mevcutları ise en fazla 18.



O gün 7 ve 8. sınıf teknoloji dersi öğrencilerinin yaptığı robotu da gördük :) Bu robot başını ve kolunu oynatabilecek.



Era Kolejlerinde, inovatif eğitim sistemi uygulanıyor. Zihinsel, fiziksel tüm gelişimleri yakın takip halinde. Mesela içine kapanık bir çocuksa küçük uygulamalarla kabuğundan çıkarmanın yollarını uyguluyorlar. Orada dikkatimi çeken bir nokta da tüm personelin çocukları tanıyarak isimleri ile hitap etmesi oldu. Öğrenciler arasında sorun çıktığında, bunu önce kendi aralarında çözmeleri isteniyor.




Okulda tüm öğrenciler servis ve yemek haneden yararlanabiliyor. Servis her noktaya konulmuş. Dönem içinde geziler tiyatrolar düzenlenerek sürekli bir etkinlik içindeler. Hafta sonu okulda da etkilikler düzenleniyor ve bu etkinliklere veliler de dilerse gelebiliyor.


Okulda iletişim öğretmeni mevcut. Çocuklar her istediklerinde iletişim öğretmeni ile görüşüp sorunlarını dile getirebiliyorlar.







Okulda farklı farklı atölyeler ve laboratuvar mevcut. Çocuklarda ki gelişimi ölçerken bunu bir sınav şeklinde değil de oyun havasında gerçekleştiriyorlar ki bu en beğendiğim yönlerden biri oldu.


Era Kolejleri devletin burs sağladığı okullar listesinde de mevcut. Era Kolejlerini Sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz



Bu arada, 1.5 saat bu testi sıkılmadan yapabildiyse , Ege'ye hiperaktif mi acaba diye soranlara selam olsun :) Oyalamayı bilmiyorsunuz.

Bir başka bilgi ve deneyim yazımda görüşmek üzere

Sevgiler
Şafak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...