30 Kas 2015

Tango Jean Tango Dans Okulunda Eğlenceli Dakikalar

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda, sevgili Blogger arkadaşım Yasemin'in daveti ile Taksim'deki bir mekanda çok güzel bir kahvaltı yaptık ve dans ettik. İstiklal caddesi, Süslü Saksı Sokağında yer alan Tango Jean bir Tango Dans Okulu. 

Bazı pazar sabahları, kursiyerleri ile birlikte kahvaltı yapıyorlar. O gün ben ve arkadaşlarım da onlara katıldık. Önce güzel bir kahvaltı yaptık. Ardından da Tango dansı ile ilgili bir kaç küçük çalışma. 



Aslında Tango'ya çok yabancı değilim. 3 ay kursa gitmişliğim vardır. Ama tekrar edilmeyince unutmuşum hepsini. Ancak Tango Jean sahibi İrfan bey, o gün Tango ile ilgili bütün bildiklerimi yeni baştan detaylandırdı. Diğer dans kurslarının tersine, Tango'nun belli hareketlere bağlı olmadığını sık sık tekrarladı. Tango Jean'in sloganı zaten Dans Özgürleştirir. Öyleyse dansa kurallar eklemek ne kadar anlamsız oluyor di mi?

Biraz mekan ile ilgili bilgi vermem gerekirse, Tango Jean 2001 yılından beri bu dünyanın içinde. Aslında İrfan bey, Mühendislik mezunu. Ama dansı seçmiş.  1998 yılından beri Tango ile ilgileniyor. Öğrencilerine figür ezberletmek yerine, kendi kombinasyonlarını oluşturabilecekleri eğitimi vermeyi tercih ediyor. Bu güne kadar 11.000 den fazla öğrenci yetiştirmiş.


Sadece Tango öğretilmekle kalmıyor, serbestçe pratik yapabilecekleri Milango geceleri ve seminerler yapıyorlar. Düzenledikleri seminerlerden bazıları,  Milongada Giro Atölyesi,  Milonga Atölyesi, Sacada Atölyesi ve Bedensel Farkındalık Atölyesi.

İşte o günden bazı kareler :)



Tango Jean sosyal medya hesaplarını takip etmek isterseniz;




O günü beraber geçerdiğim Blogger Arkadaşlarım
http://gizoandtheblog.com

http://www.tavsiyesever.com
http://biricitinyeri.blogspot.com.tr
http://kiriksemsiye.blogspot.com.tr
http://acemisihirbaz.blogspot.com.tr

Bizi davet ettikleri için kendilerine ve beraber olduğum arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Sevgiler

Şafak 

Bekle Bizi 2016 Geliyoruz Etkinliği

Merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda sevgili Soran Anne Çiğdem ve EniseLives Enise'nin daveti ile Bekle Bizi 2016 etkinliğine davetliydim. Birbirinden değerli bloggerların katıldığı etkinlik, Forum İstanbul'da yer alan Legoland'da yapıldı.  Bizim için doğum günlerini kutladıkları alanı ayarlamışlardı.



Açılış konuşmasını sevgili ev sahibelerimiz yaptı. Ardından o gün oraya şahsen gelen sponsorlarımız hem firmalarını hemde ürünlerini ve deneyimlerini bizimle paylaştılar.


Diyetin kişiye özel olması gerektiğini savunan Formeo Anne Çocuk bizim için Ankara'dan gelmiş. Online destek de alabiliyorsun. Kilo vermek isteyenler sitelerini inceleyebilir.


Wella yetkilisi hem ürünlerden bahsetti hemde saç bakım ile ilgili bilgiler verdi. 


Tatlimo.com  yetkilisi Mahmut bey de bizlerleydi. Hem 2016 planlarından bahsetti hemde masalarımızı yine o güzel sepetlerle süsledi.


Pakolino hem bizlere mini bir sunum yaptı markasının nasıl doğduğunu anlattı hemde 3-7 yaş arası çocuklar için hazırlanan aktivite kutularından hediye etti.  


Yeşil anne çocuk ve bebekler için organik cilt yıkma jeli ile bizimleydi. Denedik bile. Kokusunu ve sonraki etkisini beğendim,


Mutlu mumlar, hoş mumları ile bizimleydi. Teşekkürler


#kirlenmekgüzeldir ile sosyal medyada bir çok paylaşımını gördüğünüz,  yılların güçlü markası Omo bizimleydi. Onları sevdiğimi biliyorlar :) 


Bu güzel çiçek Succa Succulent'in hediyesi. İnşallah bakmayı becerebiliriz. 


Evimde bir çok ürününü kullandığım Edu Kids'in Kelimelerin Oyunu Hecelerin Uyumu eğitici oyun kartları için teşekkür ediyorum. Bende bir tane daha olduğundan bir çocuğa hediye edilecek :)


Evde yoğurt yapan biri olarak, Danem Kefir'e ait bu ürünü oldukça merak ediyorum. Henüz denemedim ama denedikten sonra sizlerle detaylı olarak paylaşmayı düşünüyorum.


Bu organik Devam sütünü aynı zamanda yoğurt yapımında kullanabiliyormuşuz. Keçi sütünden bir mama. Teşekkürler Hiper Farma.


Şu Baby Corner ürünlerine bayılıyorum. Baksanıza lolipop şeklinde yapmışlar :) Teşekkürler


Üzerindeki tarihe dikkat etmediğimden kullanamadım ama Jurassic Land'ı merak ediyorum. Ege'nin de bir dinazor hayranı olduğu düşünülecek olursa mutlaka ziyaret edilecek :)


Legoland bizi o gün misafir etmekle kalmadı hemde bilet ve legolarından da hediyeler verdi. Teşekkür ediyoruz. 


Mentos çok şirin bir kutu hazırlamıştı bizler için. Sakızları çiğnemelere doyamadık :) Teşekkür ederiz.


Bebak ürünlerini sevdiğim doğrudur. Daha öncede defalarca paylaştığım marka bu güzel ürünlerle bizlerleydi. Acı badem sütüne olan sevdamı bilmeyen kalmasın ;) 


Annelik Sanatı Dergisi bizlere dergi göndermişti. Teşekkürler.


Pierre Fabre Dermatologie ürünü Elancy kremler için  teşekkürler. Ülkemizde online satış yapan bir çok sitede bulunabiliyor.  


Neoutrogene markasını tanımayan yoktur aranızda. Derinlemesine temizlik vaat eden firma yüz temizleme ve canlandırıcı peeling ürünleri ile bizlerleydi. teşekkür ediyorum.


Yazımın sonunda sponsor firmalarımıza ve sevgili ev sahiplerimize tekrar teşekkür ediyorum. Etkinliği sosyal medyada #beklebizi2016geliyoruz ve #annelerlegolandde hashtagleri ile takip edebilirsiniz.

Bir başka yazıda görüşmek üzere hepinize sevgiler

Şafak 

29 Kas 2015

Eyvah Çocuğum Madde Kullanıyor

Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde Hedef Sensin konulu yazımda sizlere orada ücretsiz olarak aldığım kitapçıklardan ilgimi çeken veya faydalı olacağına inandığım bazı başlıkları paylaşacağımı yazmıştım. Bu akşam ilk paylaşmak istediğim konu "Eyvah Çocuğum Madde Kullanıyor" konulu kitapçıktan anladıklarım. Öncelikle böyle ücretsiz bir çalışma yaptıkları için, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ve hazırlayan Emniyet Amiri Dr. Ali Ünlü ve Komiser  Uğur Evcin'e çok teşekkür ediyorum.

Hepimizin ilk etapta madde bağımlılığının ne olduğunu bilmemiz lazım. Madde bağımlılığı, zararlı olduğunu bildiğimiz halde kullandığımız, onsuz kaldığımızda kendimizi kötü hissettiğimiz ve vücudumuza fiziksel ve veya psikolojik olarak zarar veren maddelere olan vazgeçemeyişlerimiz.
Sigara, alkol, uyuşturucu maddeler, Reçete ile alınması gerektiği halde doktor kontrolü dışında kullanılan ilaçların tamamı bu kapsama giriyor.

Bir insanın bağımlı sayılabilmesi için, o maddeyi bırakmaya uğraştığı halde başarılı olamaması, sağlığımızı etkilediği halde bırakamamak, bunun için zaman harcansa da başarız olmak ve her seferinde arttırarak kullanmaya devam etmesi durumlarından sadece üçü bile yeterli. Bağımlılık sürecinde insan kısır döngü içinde oluyor. Merak ediyor, başlıyor, sonra bırakırım diyor, bırakmaya çalışıp başarılı olamıyor, bu sefer zaten bırakamam diyor ve bu tekrarlanıp duruyor.

Madde bağımlılığı zaman içerisinde gerçekleşen bir süreç. Bu sürecin hangi basamağında olunduğunu bilmek, kurtulmak için hangi yöntemin uygulanacağı açısından büyük önem taşıyor.


Çocuğu Madde Kullanan Aile Çevresinden Yardım Almalı

Aileler öncelikle sezgilerini dinlemeli ve bir şüpheye düştüklerinde, direkt çocuğu suçlamak yerine ipuçlarını takip etmeliler. Konu ile ilgili şüpheye düşülürse, direkt "sen kullanıyormusun" değil, "çevrende biri mi kullanıyor "şeklinde sorular sorun. 

Çocuğunuzu her gördüğünüzde kucaklayın ve fiziksel değişimlerine dikkat edin. Madde kullanan çocuklarda, koku, gözlerde kızarıklık, göz kapakları ağırlaşmış ve göz bebekleri de genişleyecektir. Buna ek olarak da ten renginin daha renksiz halde olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Kıyafetleri ile mutlaka siz ilgilenin. Kusmuk, idrar veya ceplerinde madde kırıntıları birer gösterge olabilir.

Arkadaşları ile birlikte vakit geçirmesi sonrasında hareketlerine dikkat edin. Aşırı sinirli, gergin, bağıran yada durup dururken gülmeye başlayabilir. Banyoda çok zaman geçirebilir ve kusacak gibi görünür. Normalden farklı sağa sola çarpabilir.

Eğer sürekli beraber ödev yapıyorsanız zihinsel performansını takip edebilirsiniz. Madde tesiri altındayken, konsantrasyon bozukluğu ve dikkat eksikliği görülebilir. 

Arkadaşlarını mutlaka tanıyın. 

Çocuğunuzun size karşı yaptıkları yada gittiği yerler ile ilgili yalan söylememesine ve gizli işler çevirmemesine dikkat edin.  

Çocuğunuzla yakın bir ilişkiniz olsun. Başına ne gelirse gelsin size anlatabileceği konusunda emin olsun. 

Peki Eğer Bağımlılık Yapıcı Bir Madde Kullandığını Düşünüyorsak Ne Yapacağız?

Siz ve çocuğunuzun hazır olduğunu düşündüğünüz zaman sorun. Üstte yazdığım bazı maddeler farklı bir sorunun işareti de olabilir. Ya da çocuk size bu konuda dürüst davranmayabilir. Sizin ipuçlarını iyi takip etmeniz burada biraz daha fazla önem kazanıyor. Arkadaş çevresi çok önemlidir. İnternet üzerinden arkadaşları da olabilir, bunları iyi kontrol etmelisiniz. Bireysel faktörler, Akran Faktörü, Aile faktörü, okul faktörü ve Çevresel faktörler Madde kullanımına başlangıçta risk oluşturan faktörlerdendir.


Sıra işin en zor kısmında, bunu onunla konuşmak. Öncelikle aile bireyleri bu durumu kendi aralarında konuşmalı ve ortak bir yol izleme konusunda işbirliği içinde olmalıdır. Çocukta ki ani tepkilere hazır olmalı, işi daha da zora sokmaktan kaçınmalıdır. O sizin onun yanında olacağınızı bilsin ve size güvensin. Nasihat vermek yerine onunla sohbet edin. 

Ve Madde Bağımlılığından Emin Olduk, Şimdi Ne Yapacağız?  

Öncelikle bunu çevreniz ile paylaşmaktan utanmayın, çekinmeyin. Bu tek başınıza altından kalkabileceğiniz bir durum değildir, bunu kabul etmelisiniz. Madde kullanımının ne düzeyde olduğundan emin olun,

Bir doktor yada danışman ile yüz yüze veya telefon ile görüşebilirsiniz. Genellikle bu bir tedavi merkezi aracılığı ile olur.

Bazende tedavi merkezinde yatarak yada belli aralıklarla uzmanlar tarafından gözlem yolu incelenebilir.

Bağımlılık yapıcı madde testi uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi gerekli bir kaç nokta vardır. İdrar testinde farklı birinin idrarını verebilir, saç örneği vermek istemeyebilir. Ya da testin ne zaman yapılacağını biliyorsa, bir süre kullanıma ara vererek, kanın temiz çıkmasını sağlayabilir.


Bu süreçte sadece  madde kullanan çocuğun değil, tüm ailenin yardım alması gerekebilir. Bu tarz tatsız olayları hiç birimizin yaşamaması en büyük dileğim.

Sevgilerimle

Şafak

Not: Burada yazılanlar çocuğunuzun  MUTLAKA madde kullandığı anlamına gelmez. ŞÜPHELERİNİZ varsa Konusunda  UZMAN birinden destek alın ve kesin emin olmadan çocuğunuzu SUÇLAMAYIN....

24 Kas 2015

Kleopatra Blogger Buluşması

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz hafta, sevgili Yasemin Kokulu Hayat Biricitin Yeri blogunun sahibi Yasemin'in etkinliğindeydim. Bu yazımda, bu güzel günden bazı anları sizinle paylaşmak ve bu güzel daveti için Yasemin'e teşekkür etmek istiyorum.

Öncelikle bize ev sahipliği yapan, Konak Hotel ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Çok ama çok ilgililer. Etkinlik öncesi ve sonrası, her ayrıntı ile büyük bir titizlik ve yüzlerinde gülümseme ile ilgilendiler. Ayrıca Konak Hotel  İstanbul'un göbeğinde Taksim'de. Meydana 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde. 3 adet toplantı salonu var ve tamamı gün ışığından çok rahat faydalanıyor. Misafirlerinin çoğu turist olan otelde, 7 suit daire, 1 engelli odası olmak üzere toplam 117 oda var.





Etkinlikten birbirinden tatlı blogger arkadaşlarım vardı. Etkinliğin en sevdiğim tarafı da, hem sık sık sohbet etme imkanı bulduk, hemde sponsor firmalarımızı dinleyebildik. Bol bol resim çektirdik. 






Masa detaylarına gelecek olursak oldukça renkli bir masa bizleri bekliyordu. Masalarımızda bulunan bu tatlı resimleri Yasemin seçmiş Sosyapix hazırlamış. Teşekkür ediyorum 


Masalarımızı süsleyen bu şans kurabiyeleri Forfun Cookie'nin hediyeleriydi. Orada açmak yerine evde açmayı tercih ettim. E hadi bakalım inşallah😊 şans kurabiyesi hoş ve farkli bir ikram olabilir. İnstagramda @forfuncookie de bulabilirsiniz.


İsimlerimizin yazılı olduğu taçlar ve kolonya şişeleri Renk Yaka Parti Organizasyonunun elinden çıkmıştı. Gül şeklindeki Kokulu sabun ise Kokulu Sabun ve Taş'a aitti. Teşekkür ediyorum.


Yine masamızı süsleyen bu kelebekler ise, Özlem Sabun Kokulu Taş tarafından gönderilmişti. Çok profesyonelce yapılmıştı tebrik ediyorum.


O gün bazı sponsorlarımızda bizlerle birlikteydi. Tatlımo.com dan Mahmut bey hem masalarımızı ikramları ile süslemişti hem de 2 büyük sepet getirmişti. Sevgili Yasemin bu lezzetli sepetleri çekilişle hediye etmeyi uygun gördü. Şanslı kişiler Sevgili Çiğdem ve Filiz oldu.


Minval Yayınları da o gün bize katılan değerli firmalardan biriydi. Katılımcılara, sevilerek okunan kitaplarından derlediği farklı kitaplar hediye etti. 


Bir çoğumuzun yakından tanıdığı Revox Şampuan #kleopatrabloggerbulusmasi etkinliğinde bizlerleydi, Ayrıca yeni piyasaya çıkaracağı saç kremini ilk bizlerle paylaştı.


Bu şirin aynalarda masamızı süsleyen objelerden biriydi. Fulayın Sevimli Dükkanı'na bu şirin kızlar için teşekkürler ;)




Ziyba, "kokunla imzala" sloganı ile yola çıkmış bir parfüm. Aslında bir çoğumuzun yakından tanıdığı Odak Parfümerinin kendi markası.  Etkinlik gününde Ömer bey bizlerleydi ve hepimize çok güzel parfümler getirdi. Teşekkür ediyorum.



Redist sadece kuaförlerde bulabileceğiniz geniş ürün yelpazesine sahip bir marka. Tamamı profesyonel ürünlerden oluşan seçenekler öyle çeşitli ki insanın başını döndürüyor :)

Organik ürünler satan Nuhun Ambarı, hem kendi markasını hem de farklı markaları satabiliyor Taksim'deki yerlerinde. Ayrıca İnternet sitelerinden online alış yapabilmekte mümkün. Bize hediye ettikleri ürünleri çoktan tükettik. Meyve ve kuruyemişlerinin tadı gerçekten güzeldi ve makarna konusunda aşırı seçici biri olarak ben çok beğendim. Organik Glutensiz ürünleri de bulunmakta. İnternet sitesi için Tık Tık


Toplantı salonun getirilen koltuk, hepimiz tarafından büyük ilgi gördü :) Neredeyse oraya oturarak resim çektirmeyen yok gibi :)


Özcan Şemsiyenin hediyesi olan şemsiyeler, keyifli resimler çekilmemizi sağladı :) Yağmurlu ama huzurlu günlerde kullanırız inşallah



Etkinlik sonunda her şey o kadar keyifliydi ki, etkinlik bitse bile oradan ayrılamadık ve sohbet devam etti. Günü güzelleştiren herkese çok teşekkür ediyorum.


Sevgiler

Şafak








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...