1 Haz 2014

PEKMEZLİ CEVİZLİ İRMİK HELVASI



Merhaba,

Bazen benim tatlı krizim tutuyor o zaman ne yapacağımı bilemiyorum. Geçen akşamda yine böyle oldu. Malzemelere şöyle bir baktım, sütlü bir şey istemedi canım. Şerbetli tatlı yapmak da zor geldi. Yani hem tembeldim hem de istekli.

Sonra geçen günden kalan biraz irmik vardı. Her zamankinden biraz farklı olsun dedim içine pekmez de koydum. Ancak pekmezin pişirilmemesi gerektiğini bu aralar sık duyduğumdan ben piştikten sonra katmayı uygun gördüm.

İşte tarifi :

Mazlemeler

2 su bardağı irmik
100 gr. tereyağ
1/2 bardak şeker
4 bardak su
1 bardak pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Yapılışı

Tereyağı eritin ve içine irimiği katın. Sürekli karıştırarak çok kısık ateşte kavurun. Eğer karıştırmazsanız irmikler çok çabuk yanıyor.

Bu arada başka bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın. İrmiklerin rengi iyice koyulaşınca kaynayan suyunuzu ekleyin. Yine kısık ateşte göz göz olana kadar bir kaç dakika karıştırarak pişirin. İyice suyunu çektiğinde ocağı kapatın. Suyu eklerken çok dikkat edin çünkü etrafa saçılıyor. Pekmez ve ceviz içini ekleyip karıştırın.

Üzerine bir havlu kapatarak demlenmesi için bir kenarda bekletin.

İsterseniz dondurma ile yada üzerine ceviz koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Şafak






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...