29 Ağu 2016

Sünnet Düğünü Mekan Seçimi Nasıl Olmalı?




Herkese merhaba,

Cumartesi günü oğullarım Ege ve Efe Deniz'in sünnet düğününü yaptık. Benim için oldukça keyifli ama bir o kadar da koşuşturmacalı bir dönem oldu. O nedenle neredeyse bir haftadır bloga da bir şey yazamadım. Günü size ilerleyen günlerde fotoğrafları toparladıktan sonra anlatacağım ama sünnet düğünü yapacaklarlar için hazırlık aşamalarında belki işlerine yarayacak bir kaç bilgiyi ve seçimlerin nasıl yapılacağını yazmak istiyorum. 

En önemli şeylerden biri mekan; o nedenle mekan seçimi ile işe başlayalım istedim.  




  • Seçeceğiniz mekan hem sizin hem de davetlilerinizin ulaşımı açısından kolay olmalı. Park yeri sorunu yaşamamanız için, araç parkının ne şekilde olacağı detayını netleştirin. Park yerinin ücretli olup olmadığını öğrenin.
  • Mekan için bir düğün salonu düşünüyorsanız ve yazın yapacaksanız, neredeyse sonbahardan itibaren arayışlarınıza başlamalı ve rezervasyon yaptırmalısınız. Çünkü evlilik de genelde yazın yapıldığından bir çok yer dolu oluyor.
  • Davetli sayınız çok  ve bütçeniz kısıtlı ise, salon kiralamanızda fayda var.
  • Eğer küçük bir davetli grubu ile birlikte olacaksanız, havuzbaşı oteller ya da butik oteller seçenek olarak değerlendirilebilir.
  • Yemekli ama küçük bir düğün düşünüyorsanız, yine aynı şekilde otelleri ya da restaurantları değerlendirebilirsiniz. Bunun için İstanbul'da deniz kenarı restaurantlar seçenek olarak çok da hoş olur.
  • Mekan ile anlaşmayı kesinleştirmeden önce, mümkünse yaptıkları bir organizasyonu ziyaret ederek gözlemleyin.
  • Yemekli düğünlerde davetli sayınızı netleştirmeniz çok önemli çünkü oturma planı ve mutfağın hazırlığı için önceden bu bilgiye gerek var. Yaklaşık %10 luk bir opsiyon olsa da, hazırlanması zaman alabiliyor ve birileri yemeği bitirmişken birileri daha yeni başlıyor. Bu da memnuniyetsiz ayrılmalarına neden olabilir. 
  • Mekan yemekleri çoğu çocuk tarafından pek sevilmiyor. Bu nedenle mekanınız kabul ederse çocuklar için ayrı bir menü tercih edin.


  • Günün yıldızları çocuklar olacağı için, mutlaka bir palyaço ayarlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bulunduğunuz mekandan onlar için bir yer ayırmalarını rica edin, böylelikle sizin yanınıza pek gelmiyorlar ve hem siz hem de konuklar gecenin keyfini çıkarıyorlar. 
  • Fiyatları ve detayları mekanla mutlaka önceden konuşun ve yazılı bir anlaşma yapın. Neleri karşılayacağınızı neleri ise ödemek istemediğinizi mutlaka belirtin ve notlara ekletin. Tabi ki insan davetlilerinin her isteğini yerine getirmek ister ama bütçe ayarlamalarını da ona göre yapması gerekiyor. Gecenin sonunda kötü bir sürprizle karşılaşma riskinizi en aza indirmiş olursunuz. 
  • Mekanın size sunduğu paket dahilinde neler olduğunu mutlaka netleştirin. Müzik ve video-resim çekimleri için ayrıca para ödemeniz gerekebilir. Onlardan fiyat bilgisini alın. Bir çok otel dışarıdan resim ve video çekimi için kendi istediğiniz firmayı getirmenizi onaylamıyor. Bu ayrıntıyı mutlaka netleştirin ve eğer mekanınız kendi özel ekibinizle gelmenizi onayladığını söylüyorsa, bunu da anlaşmada not olarak ekletin.
  • Canlı müzik olmayacaksa ve müzikleri siz hazırlayacaksanız, herkesin sevebileceği müzikler hazırlayın. Ben bu konuda çok başarılı olamadım sanırım :)

  • Slayt gösterisi hazırlayacaksanız, bir hafta önceden mutlaka mekanda deneyin. Olmazsa olmazınızsa sözleşme imzalamadan önce mutlaka bir tane izleyin. Çünkü projeksiyon cihazları eski olabilir yada çözünürlülüğü düşük olabilir. Ya da dış mekan için uygun bir yansıtma alanı yoktur. Elinizdeki resim kalitesi de önemli. Hepsini birlikte değerlendirin.
Şimdilik benim aklıma gelenler bunlar :) Sizin de ekleyecekleriniz varsa yoruma bekliyorum :)  

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere

Sevgiler

Şafak




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...