30 Mar 2016

Şarkıların Aracısız Müzikseverlere Ulaştırılması Artık Mümkün


Merhaba, 
Geçen gün duyduğum bir sistemi sizinle de paylaşmak istedim. Belki içinizde, şarkı söylemek, albüm çıkarmak, kendi başına albümünü yayınlamak isteyenler vardır. Bu bilgiyi bizimle Eğlence Fabrikası'nın yöneticisi Selim Serezli Bloggerlar Paylaşıyor Yazar Buluşması sırasında paylaştı benim de ilgimi çekti. Belki bir gün lazım olur :) Ondan sizlerle de paylaşmak için basın bülteni istedim. Aşağıda basın bültenini paylaşıyorum. 

Siz de belki bir gün kendi çalışmanızı kendiniz yayınlarsınız işinize yarar :)


Bağımsız müzisyenler, müzikle uğraşan meraklılar, şansını denemek isteyenler, yeni başlayanlar, amatörler ve yarı profesyoneller için yeni bir çağ başladı!
Şarkıların artık yasal dijital müzik servislerinde ve mağazalarında aracı kurum ve kişilere gereksinim olmadan müzikseverlere ulaştırılması mümkün!


Distronaut, isteyen herkesin şarkılarını, albümlerini 182 ülkede 150’den fazla dijital müzik servisinde satışa ve dinlemeye açıyor.

Şarkıların dünyanın dört tarafındaki müzikseverler tarafından erişilebilir olması, keşfedilmek, üstelik bundan para kazanmak hayali; Distronaut ile gerçeğe dönüşüyor.

Uluslararası bir dijital dağıtım altyapısı olan Distronaut, kullanıcıların kendi müzik ürünlerini oluşturup tercih ettikleri müzik servislerine istedikleri tarihte göndermelerine, ardından şarkılarının indirilme (download)/dinlenme (streaming) hareketlerini görüntülemelerine ve gelirlerini tahsil etmelerine imkân sağlayan müthiş bir sistem.


iTunes, Spotify, Deezer, YouTube, TTNET Müzik, Turkcell Müzik, Amazon, Google Play, Apple Music…

Söz ve besteleri kendilerine ait veya tüm izinleri alınmış bir şekilde kaydedilmiş ve yayınlanmaya hazır şarkılarını elinde bulunduran herkesin basit birkaç adımla sesini tüm dünyaya duyurabileceği, ürünlerini müzikseverlere ulaştırabileceği, keşfedilme şansını yakalayabileceği bir devrimden bahsediyoruz.

Müziği üretenler ve prodüksiyonunu üstlenenler; eserle müziksever arasında kimi aracıların engel oluşturmasına mahkum değiller artık.
Distronaut’ta “beğendim”, “beğenmedim” diyerek onlar adına karar verecek kimse yok.

Yani kontrol tamamen müzisyende. Hangi ürün hangi platformda ne zaman satışa çıkacak, hangi fiyattan satılacak; her şeyi kendisi belirliyor.

Üstelik sisteme giriş yaptığında şarkıların kaç defa indirildiğini ya da dinlendiğini günlük olarak görüntüleyebiliyor. Gelirler de üçer aylık dönemlerle hesabına yatıyor. Müziğinin yapım hakları kendisinde kalmaya devam ediyor.

Distronaut sistemi iki paket seçeneğiyle geliyor. Her bir müzik ürününün (bu tek şarkılık bir single (tekli) da olabilir, 15 şarkılık bir albüm de) Türkiye’deki tüm yerli ve yabancı dijital mağaza ve servise dağıtılması bir defalık 199,99 TL. Eğer bununla birlikte dünyadaki diğer servislere de (150+ nokta) dağıtılması istenirse yine bir defalık 249,99 TL. Bunun dışında hiçbir ek ücret, yıllık ödeme, vs. yok.

Eğer müzisyen daha fazlasını istiyorsa Distronaut onu müzikmentor’la tanıştırıyor. müzikmentor; kariyer yönetimi ve pazarlama başta olmak üzere müzisyen gereksinimlerini çok boyutlu olarak karşılayan çözüm ortağı oluyor.

Distronaut hakkında:

CTMEF B.V. (Hollanda) markası olan Distronaut, ekibinde teknoloji profesyonelleri, müzik şirketi yöneticileri ve profesyonel bir müzisyenden oluşan yapısıyla konunun tüm farklı bakış açılarını birlikte değerlendirebilecek bir yaklaşım geliştirdi. Dünya çapında dijital dağıtım konusundaki bilgi birikimi ve teknolojinin getirdiği sürat sayesinde kullanıcılarına bugüne kadar ulaşamadıkları pazarlara en güncel ve en popüler servisler aracılığıyla erişme imkanı veren Distronaut, özgürce üretilen müziğin dinleyicilere de özgürce ulaşmasını kendine görev edindi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...