21 Oca 2019

Pastane Usulü Şekerpare Yapımı

ev yapımı şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Yapımı 

Herkese merhaba,

Bugün sizlere ağzınıza layık bir şekerpare tarifi ile seslenmek istedim. Pastanelerde yediğimiz şekerpareler genel olarak evde yaptıklarımızdan daha çok sevilir öyle değil mi? İşte o lezzeti arayanlar için Pastane Usulü Şekerpare Yapımı 

Şekerparemizi önce şerbetten yapmaya başlıyoruz.


Şerbet Yapılışı


Malzemeler ;

3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon

Şeker ve suyu kaynayana kadar arada karıştırın. Ardından 5-10 damla limon sıkarak kalan dilimi de aroma vermesi için şerbete ekleyin.
Bu şekilde 8-10 dk. daha kaynatarak soğuması için kenara alın.

Şekerapare hamurunun yapılışı



Malzemeler

125 gr. Terayağ,
1 su bardağına yakın pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
2 yumurta ( sarının birini üzerine sürmek için kenera ayırıyoruz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 3 su bardağı un ( son bardağı azar azar ilave ederek, ele yapışmayan çok da sert olmayan bir hamur yapın)

Önce tereyağ, yumurta, irmik ve pudra şekerini yağla özdeşleşene kadar karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Unu eklerken son bardağı azar azar ilave ederek, ele yapışmayan çok da sert olmayan hamur yapın.

Ardından bezelere ayırararak şekerpare görüntüsü  verin. Burada Efe de olaya karıştığından biz bazılarını yuvarlak yapıp üzerine fındık koyduk J Ayırdığınız yumurta sarısına birazcık sıvı yağ ekleyerek tatlılarınızın üzerine sürün. Bu parlak olmasını sağlıyor.  Ben tepsiye koyduğumda çekmeyi unuttuğumdan fırının içinde çektim 


Şekerpare Yapımı
Pastane Usulü Şekerpare Yapımı 

180 derecede önceden ısıtılmış fırında şekerğareleri pişirin. yaklaşık 40 dakika falan sürüyor. Ne yazık ki süre tutmayı yine unuttum. Altı piştiğinde oda pişmiş oluyor. Resimden de gördüğünüz üzere yağlı kağıt sermedim. Tepsinin altına yağ sürmeye de gerek yok. Merak etmeyin hamur yağlı bir hamur olduğundan tepsiye yapışmıyor.


Fırından aldığınız şekerpareler ilk sıcaklığını üzerinden attıktan sonra, zaten kenarda soğumuş olan şerbetinizi şekerparelerin üzerine dökün. Tün şerbeti bitirene kadar boşaltın çünkü içindeki irmik de şerbetle beraber şiştiğinden çekiyor.

Ertesi güne kalırsa daha iyi çekmiş olur ama biz iki saat sonra tüketmeye başladık. Akşam yemeğinde de son kalanları yedik. 

Üzerini fındık, fıstık ile süsleyebilir dilerseniz kaymak yada sondurma ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiler

Şafak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...