21 Ağu 2013

FİNCANDA KEK

Merhaba,

Bu tarifi facebook' da üye olduğum bir sitede Ebru hanım isimli bir arkadaş paylaşmıştı. Ondan aldım ve denemek bugüne kısmet oldu. Gerçekten süper. Bizimkiler bayıldı. Tavsiye ederim.

Gelelim Fincanda Kek tarifimize,

Malzemeler

1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 yemek kasığı kakao
1 paket kabartma tozu


Yapılışı:

Önce yumurta ve şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. Fincanların içini yağlayıp yarısına kadar kek karışımını koyalım. Derince bir tencereye fincanların yarısına kadar gelecek şekilde su konulup fincanlar dizilir.




Tencerenin ağzına bir mutfak havlusu koyup kapağını kapatalım ve yüksek ateşte suyun fokurdama sesi gelene kadar pişirip ocağı kısık ateşe alalım ve 25 dakika daha kapağını hiç açmadan pişirelim.  

Altını kapatalım ve 20 dakika daha kapağı açmadan bekleyelim.



Sufle gibi, ıslak kek gibi müthiş bir şey oldu. Ebru hanımın önerisini dinleyerek, unu az geldi diye düşünmedim, sizde ölçüsünü çoğaltmayın lütfen. Akışkan bir kek olması gerekiyor. Üzerine ister pudra şekeri dökerek , ister dondurma ile servis yapabilirsiniz.




Afiyet olsun
 
Şafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...