8 Ara 2018

Cep Telefonu Nasıl Seçilir?


Cep Telefonu Nasıl Seçilir


Herkese merhaba, Bu gün hepimizi ilgilendiren bir yazıyla sizlerleyim. Cep telefonu nasıl seçilir?Akıllı telefon modellerinde seçenekler artık eskisinden çok daha fazla sayıya ulaştı. Aslında bu durum kullanıcılar açısından bir avantaj ancak model seçimi söz konusu olduğunda da akılların bir hayli karışmasına sebebiyet verebiliyor. Onlarca farklı tasarım arasından hangisinin kendisine daha uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar günlerce model araştırması yapmak durumunda oluyor.

Yeni bir cep telefonu almak isteyenlerin model seçimi yapmasını kolaylaştıracak birkaç tüyo aktarmak istiyoruz. Öncelikle cep telefonunuzda en çok hangi uygulamaları ya da özellikleri kullandığınızı belirleyin. Örneğin telefonunuz ile sıklıkla fotoğraf ya da video çekimi yapmıyorsanız kamera özellikleri üstün olan bir telefon sizin için ideal bir seçim olmayabilir.

Cep Telefonu Nasıl Seçilir
Cep Telefonu Seçimini Kolaylaştıran Tüyolar

Ancak telefonunuzun kamerasını sıklıkla kullanıyorsanız bu durumda önceliğiniz kamera özellikleri beklentilerinizi karşılayan bir tasarım olacaktır. Bir diğer husus da telefonunuzun boyutu! Artık boyut seçenekleri de bir hayli arttı. Kimileri küçük ekrandan, kimileri de büyük ekrandan hoşlanıyor. Bu açıdan da taleplerinizi belirlemenizde fayda var. Bellek kapasitesi önemsiz gibi görünse de telefonlarda en önemli özelliklerden biridir.

Telefonunuzu veri depolama amacıyla kullananlardansanız bellek kapasitesi yüksek olan bir modele yönelin. Ancak verilerinizi sıklıkla PC, hard disk gibi alanlara aktarıyorsanız belleği yüksek bir model sizin için gereksiz olacaktır. Özetle kullanım şeklinize uygun bir modeli seçmeniz gerektiğinin altını çiziyoruz. Her bireyin cep telefonu kullanma şekli farklı olabilir.
Cep Telefonu Nasıl Seçilir
Fiyat Kıyaslamasını İnternetten Yapın

Kimileri telefonunu bir kamera gibi kullanırken kimileri sadece görüşme ve mesajlaşma aracı olarak kullanıyor. Beklentilerinizi belirleyerek bu doğrultuda bir seçim yapmanız gerekir. Elbette bütçeniz belirleyici unsurlardan biri! Bu noktada fiyatları gözden geçirmenizi öneriyoruz. Bu sayede hangi modellerin bütçenize daha uygun olduğunu kolayca belirleyebilirsiniz.

İnternetten MediaMarkt adresinde yer alan cep telefonları fiyatları için tıklayın diyoruz ve size bu siteden fiyat kıyaslaması yapmanızı öneriyoruz. Oldukça fazla sayıda model seçeneği olduğundan haliyle fiyat seçeneği de bu sitede fazla! Her bütçeye uygun modelleri bulmak kolay oluyor ve aynı zamanda telefonların fiyatlarıyla birlikte ön plana çıkan teknik özelliklerini de ekranda görebiliyorsunuz. Size uygun olmayan modelleri kolayca eleyebilirsiniz. Seçim yapmadan önce mutlaka MediaMarkt web adresine tıklamalısınız.

26 yorum:

  1. Hayatımızın her alanındalar cep telefonları artık ve en iyisini seçmek zor oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Beklenti meselesi.İstekler belirgin olunca seçim de kolaylaşıyor gibi :)

    YanıtlaSil
  3. eşim için araştırıyoruz bizde..en iyisi çok pahalı...alabilecek olduğumuz işimize yaramıyor...beklemeye karar verdik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizinle aynı durumdayım ama benim ki daha vahim. Teefonum çıldırdı ve ne yapsam bilemiyorum. İstediğim özelliklerde fiyatlar almış başını gitmiş

      Sil
  4. Cep telefonları yokken nasıl yaşamışız biz 🤣
    Şaka bir yana karar vermek gerçekten zor ve aynı marka telefonun belli bir fiyatı yok her mağaza kendine göre bir fiyatla satıyor arada uçurumlar olabilecek rakamlar gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. Zaten marka ve model çok, bi de farklı fiyatlar iyice kafa karıştıryor

      Sil
  5. Gercekten yararlı bilgiler olmuş keske telefon bağımlılığımızı yenecek bir makalede yazilabilse 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım onun çözümü çok zor. İş biraz insanın kendisinde bitiyor

      Sil
  6. Günümüzde artık bunlardan da önce fiyatına bakmamız gerekiyor herhalde. 10.000₺yi geçtiler artık. Telefon mu arlıyoruz araba mı belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle mesela şu an benim almak istediğim teledon 6-7 bin lira. Telefon mu alıyoruz araba mı belli değil :)

      Sil
  7. Öncelikle telefondan beklentilerimizi belirlememiz önemli, aldıktan sonra pişman olmamak lazım.

    YanıtlaSil
  8. Benim hiç anlamadığım bir konudur bu. Bundan sonra bir seçim yapmam gerekirse bu bilgilerinizi göz önünde bulunduracağım. Teşekkürler bu yararlı paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
  9. Eskiden ev telefonları bile lüks iken şimdi cep telefonları bile şart oldu
    Seçim konusunda güzel fikirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eskiden ankesörlü klubeleri hatırlıyorum ben. şimdi ki nesil o ne diye bakıyor suratımıza :)))

      Sil
  10. Fiyatlar resmen uçuk. En fenası da bu akımın dışında kalmak neredeyse mümkün değil. Teknolojik alet seçiminde hiç çok başarılı bilinçli bir tüketici olamadım. Hayat tümüyle dijitalleştiği için mecburen alıyoruz bu meretleri.

    YanıtlaSil
  11. Telefonu hem bilgisayar hem fotoğraf Makinesi olarak kullananlardanım. O yüzden tüm özellikleri bir arada toplamaya çalışıyorum. Bu sebeple ço para veriyorum telefona maalesef 🙈 Allah’tan kıymetini bilip uzun süre kullanıyorum yenisi çıkmış demeden

    YanıtlaSil
  12. yazınız için çok teşekkürler. faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...