8 Haz 2014

SİZ HİÇ DOĞAL DONDURMA YEDİNİZ Mİ? FRUTTA NATURALI MARKASINI DENEYİN

Merhaba,

Bugün sevgili yemeksohbetleri.blogspot.com'un sahibesi Yağmur İpar'ın daveti üzerine yeni bir marka ile tanıştım. Şimdilik bu şansı yakalayan insanlardan biriyim çünkü marka bildiğimiz dondurma markalarından çok farklı. Doğal dondurma. O nasıl oluyormuş derseniz buyurun okuyun :)

Size öncelikle şirketten bahsetmek istiyorum.  Ticari hayata Elazığlı Çiğ köfteci Ahmet usta markasıyla adım atmış Arslanlar Gıda. Yıllardan 1997. O zamanlar bir kamyonetin arkasında çiğ köfte satıyorlarmış. Oğul Fatih babasına yardım ediyormuş. Günler geçtikçe bazı nedenlerden kamyonette satış yapmaları zorlaşmış. Ne yapsak ne etsek derken, bir dükkan açmaya karar vermişler. Böylelikle onların tabiriyle Türkiye'de ilk çiğ köfte dükkanı da açılmış olmuş. Yıllar geçtikçe işler büyümüş, dükkan sayıları artmış hatta franchise vermeye başlamışlar.  

Tatma şansı da yakaladık bu resimlerde o güzel anlardan.



İşin başında, birbirlerine gerçekten bağlı olduklarını gözlemlediğim üç kardeş var. Abi Fatih genel müdür, kız kardeşlerinden Nilay Reklam Müdürü, İlknur ise Mali İşler Müdürü. Yani tam bir aile şirketi. Ve tanıdığım kadarıyla üçü de güzel insanlar. 

Gelelim dondurma işine. Doğal dondurma üreteceğiz diye çıkmışlar yola. Babalarının hep söylediği söz "Torunlarıma yedirmeyeceğim hiç bir şeyi müşterilerimize yedirmeyin" miş. O yüzden dondurma işine de büyük bir özveri ile yaklaşıyorlar. 

Frutta Naturali ismini verdikleri yeni markaları ile tanıştırdılar bugün bizi.


Şu an Bakırköy ve Avcılardaki dükkanlarında hizmet veriyorlar. Sadece yaz aylarında açık dükkanları ve yakın çevrede değilseniz paket servis kullanamıyorsunuz çünkü çabuk eriyor. Toplamda 70 çeşit dondurma yapıyorlar ancak mevsimine göre çeşitler değişiyor. Bunun nedeni de içine gerçek meyveler katmaları. Meyvelerin bazılarını çekirdekleriyle bazılarını kabukları fırça ile temizlenerek katıyorlar dondurma içine. 

Bu gördüğünüz dondurma tahinli ve cevizli. Ben tahini çok severim. Ceviz ile uyumu ise harika olmuş. Benden tam not aldı :)


Şeftalili dondurmayı yerken sanki gerçekten şeftali yiyormuş gibi hissediyorsunuz. 


Muzlu dondurmaları, satın aldıklarımız gibi değil. Rengi daha açık ve yoğun muz tadı var. 


Bu da Karamelli :) Resmi Kakuleninbebekleri'nden aldım. Teşekkür ederim.



Limon ve Karadut aşkı :)



O kadar çok çeşit var ki, onlar ısrar etse de ben ne yazık ki hepsini deneyemedim. Artık bir daha gitmek şart oldu. Zaten Ege laf arasında duydu, artık babası götürecek mecbur:)

Blogger arkadaşlarla dondurma öncesi poz vermesek olmazdı.



 Bir ara sevgili Gülümse Yüzüme ve Kakulenin Bebekleri bloglarının sahipleri Yasemin ve Emine geçti tezgahın başına :)


Sonrasında çok keyifli bir sohbetin içinde bulduk kendimizi. Gerçekten güzel bir gün oldu benim için. Yeni insanlarla tanıştım. Katılan ve organize eden herkese çok teşekkür ediyorum. 


Frutta Naturali'nin facebook sayfasına gitmek için Tık Tık 

Katılan Bloggerlar

Ayşe'nin Eli

Emel'in Mutfağı


Kakulenin Bebekleri


Marin'den Tarifler


Pasta Kasrı

Renk Renk Lezzet

Vanilin's

Sevgiler
Şafak






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...