3 Oca 2017

Bir Yıl Daha Bitti


Merhaba,

Bir yıl daha gitti ömrümüzden. Bu yıl her yıldan daha farklı oldu bir çoğumuz için. Ölümler, isyanlar, vicdansızlıklar, nefretler.... Dünyanın genel haline bakınca, insana benim burada ne işim var dedirten bir çok acı....

Güzel günlerde yaşadık özelimizde. Belki terfi ettik, belki uzun zamandır sevdiğimiz kız yada erkekle evlendik. çocuğumuz oldu, başarılarımız alkışlandı. Belki bu yıl çok para kazandık belki  de en parasız yılımız bu yıldı. Hayallerine yaklaşanlar oldu, kavuşanlar, hayallerinden sonsuza kadar uzaklaşanlar....

Ne yaşarsak yaşayalım, tek başımıza yaşamıyoruz. Bir toplumun parçasıyız. Yaşadığımız ülkeyi de geçin bir dünyanın parçasıyız. Ve içinde milyarlarca aynı güç tarafından yaradılan ama Yaradan'ın herkese eşit mesafede durduğu insan toplulukları var. Dünyanın gerçeklerine sırtımızı dönebilmemiz imkansız. Sadece farklarımızı konuşarak, öteki beriki ayrımına girmeden insan olmayı sorgulayabilmemiz lazım. Ama nerede öyle insanlar.

Dünyada ilk dökülen kan Habil'in kanı. Kanı döken de kardeşi.... Kardeşin kardeşi insani zaaflar nedeniyle katlettiği bir dünyada yaşıyoruz. Para ve iktidar hırsı ile kan döken sultanlar, krallar, para babaları gördü bu dünya. Hiç biteceğe de benzemiyor. İnsanoğlu bu olup bitene seyirci kalmaya da devam edecek. Ne için? Oysa ki yaşamın nedeni, doğru yolda gidip, kimseyi kırmadan, üzmeden, mutlu mesut yaşamak değil mi?



Benim için bolca sorgulamalı geçen bir yıl oldu bu yıl. Neden dünyadayım, ne istiyorum, benden ne istiyorlar, bu hayat hep böyle mi devam edecek, bir çıkış yolu yok mu? Gelecek, gelecek mi? Çocuklarımı nasıl koruyacağım? Neden yaşam var? Ve buna benzer akla gelebilecek her soruyu içimde, dışımda yaşadığım bir yıl oldu. Bolca ağladım, bolca endişelendim ve az sevindim. Kendi sınavımın içinde kendimi bol bol irdeledim.

Aldığım yeni kararlar da oldu. Hayatımdan çıkardığım, çıkan insanlar. Hayatıma daha çok kattıklarım. Mesela bekletilerimi azalttım insanlardan. Herkesi olduğu gibi kabul etmeye karar verdim. Fikrime. huyuma, suyuma uymayanları sadece tanıdık olarak bırakmayı, yaptıkları yada söylediklerine takılıp kalmamayı kendime misyon olarak edinmeye karar verdim. 

Çocuklarımla daha çok vakit geçirmeye, sosyal medyadan uzaklamaya karar verdim. Daha çok kitap okumaya başladım. Kendime yeni bir hobi edindim. Herşeyi kontrol etme merakımdan uzaklaşmanın bana daha iyi gelebileceğini anladım. Bu dünyada tek olmadığımı, ben gittikten sonra da insanların yaşamaya devam edebileceğini, her şeye yetişememenin çok da kötü olmadığını, "yetişemezsem de yetişemem hayat devam eder" diyebilmeyi öğrenmeye karar verdim. 



Benim için 2016 bol öğretili oldu anlayacağınız. Blogumda da yazan hayatın kafama vura vura öğrettiği "önemli olan sensin bunu unutma" sözünü , eğer gerçekten hala öğrenemezsem öğrenene kadar hayatın beni örselemeye devam edeceğini bir kere daha anladım. 

Ne olursa olsun önemli olan ben olmalıyım benim için.....

Peki sizler için bu yıl nasıl geçti? Siz de öğrendiniz mi yeni şeyler?

Sevgiler

Şafak

11 yorum:

  1. Merhaba, iyi seneler..
    YAzdığınız birçok şey duygularımı, aldığım kararlara denk geliyor desem..
    Ki hayat çok acı bir duygu ve tecrübe ile; uzun uzadıya plan yapmamam gerektiğini, anın önemli olduğunu öğretti....( annemi kaybettim...:(( )
    O yüzden artık daha farklı bir gözle bakıyorum yaşama...
    Sevgiler, iyi haftalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim size de iyi seneler.
      Annenizi kaybettiğiniz için çok üzüldüm Allah rahmet eylesin, size ve sevenlerine sabır verdin. Hayat böyle işte cidden, bir an varız bir an yokuz. Keşke insanlar bu gerçeği görse ve buna göre yaşasa.
      Lütfen kendinize iyi bakın
      sevgiler

      Sil
    2. Amin sağolun...
      Svgiler, iyi geceler.

      Sil
  2. 2017 hepimiz için umut ve barış dolu sağlıklı bir yıl olsun 2016 hepimizde maalesef derin yaralar bırakıp geçti ama ben inanıyorum bu yıl daha güzel olacak. mutlu yıllar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Gülşah'cım inşallah, insallah 2017 de herşey güzel olur. Bu inancı kaybetmemeye öyle çok ihtiyacımız var ki,
      Tekrar mutlu yıllar sevgiler

      Sil
  3. Umudu kaybetmemek yaşamın anahtarı. Yeni yıla yeni umutlarla girmek bazı alışkanlıkları değiştirmek, yeni hedefler koymak yaşama olan bağlılığın birer işareti. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. İster istemez özel yaşantımızı da etkiliyor bu durum. İlerisi karanlık görünüyor geçmiş günleri hatırlayıp mutlu oluyoruz. Bir fırsatını bulursam ben de geçmiş yılın muhasebesini yapmak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşam devam ediyor ve umudumuzu kaybedersek her şey daha kötü olur diye düşünüyorum. Yaşlılık hayallerim var benim ve yaşayamazsam gözüm açık gidecek. İnşallah her şey düzelir.
      Yazınızı merakla bekleyeceğim
      Sevgiler

      Sil
  4. Kendi adıma benim 2 numara Derin'in kreşe başlaması hariç bir değişiklik olmadı hayatımda,şükür...Ama ülkem için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Umut ediyorum,dua ediyorum...

    YanıtlaSil
  5. Öğrenmez olur muyuz Şafak abla ya çok şey öğrendik.

    Halkımızın ölenlere alkış tutabildiğini
    Fanatikliklerinin ne boyuta geldiğini
    Başkasının iç işlerine burun sokulduğunda bunun ülkene yansıyabileceğini
    Asgari ücrete yapılan zammın çaktırmadan geri alındığını
    Vs vs...
    Bunları ben öğrendim de, ne yazık ki yurdum insanının zerre değişmeyeceğini biliyorum ve açıkçası bu yüzden ne yazık ki 2017 den de, diğer senelerden de çok iyi şeyler bekleyemiyorum. Malesef bi kasa bozuk domatesin varsa, yaptığın yemekte bozuk oluyor :)
    Adios amigos :)

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...