2 May 2017

Bitkisel Temizlik Ürünleri U Green Clean

Ecogarantie®sertifikasına sahip, doğa dostu temizlik ürünleri UZAY KİMYA’ dan


U GREEN CLEAN doğa dostu temizlik ürünleri 

1983 yılında, Türkiye’de bulunmayan ancak tüketicinin yaşam kalitesini yükselten temizlik ürünleri üretmek için kurulan Uzay Kimya, toprak, su ve havaya olan saygı ve sevgisi sebebiyle, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen hammaddeler kullanmaktadır.

Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir temizlik ürünleri ile pek çok yenilikçi üründe imzası olan firma dünyadaki gelişmelerle birlikte 2007 yılından beri yeni ürün serilerinde bitkisel temelli ve petrokimyasallardan uzak hammaddelerle üretim yapıyor. 

2014 yılı sonunda Türkiye’de ilk kez Uzay Kimya’ya verilen “Ecogarantie® Sertifikası” ile, tüm dünyada ekolojik ürünler için uluslararası kabul görmüş bir belgeyi almaya hak kazandı.

Ecogarantie, dünyada organik/ekolojik ürünler sektöründe kurulmuş bağımsız mesleki birlik tarafından verilen bir sertifikadır. Sertifika sayılı denetim firmalarından biri olan Belçikalı Certissy firmasının ekolojik ürünler için verdiği önemli bir tescil belgesidir. Çevreye duyarlı ve dünyanın ekolojik dengesini bozmadan üretim yapan, kozmetik ve temizlik malzemesi firmalarının üretim ve kalite normlarının inceleyen uluslararası bir belgedir. Ecogarantie için belirlenen kriterler farklı sektörlerden üretici, tüketici ve çeşitli derneklerin bir araya gelmesi ile ortaklaşa oluşturuluyor. Oluşturulan kriterler, her sene gözden geçirilip güncellenmektedir. Bununla birlikte, üretim ve hammadde süreçleri özenle ve dikkatle gözden geçirilip eğer bu süreçlerde çevreye etkisi negatif olan bir madde varsa kullanımına izin verilmemekte ve sertifikalandırma yapılmamaktadır.

Vegan Derneği 1 Kasım 1944’de kurulmuş, kayıtlı bir dernek olarak faaliyet göstermektedir. Derneğin temel hedef ve amacı yiyecek, kıyafet veya her ne amaçla olursa olsun, hayvanlardan doğrudan ya da dolaylı olarak elde edilen, yani hayvan sömürüsü ile elde edilen hiçbir madde, ürün içeriğinde kullanılmamasıdır. Ayrıca ürün ve bileşenleri hayvanlar üzerinde test edilmemelidir. Biz de U Green Clean ürünlerinde bu prensiplerle hareket ettiğimizi ve hiçbir hayvansal temelli malzeme ve içerik kullanmadığımızı teyit ve tescil edilmiştir. Daha detaylı bilgi için https://www.vegansociety.com/
Üretimde uyguladığımız çevreci yaklaşımlar 

Üretimde uyguladığımız çevreci yaklaşımların en önemlisi üretim esnasında oluşan her türlü kimyasal ve ambalaj atıklarının minimuma indirme hedeflerimizi her yıl yenilememiz ve bu konudaki hassasiyetimizdir. Fabrikamızdan hiçbir zaman doğaya zararlı herhangi bir atık atılmamakta ve ambalajlarda geri dönüşüm sağlanmaktadır. Ayrıca gerek üretim gerekse ofislerde tüketilen su ve elektrik, enerji tasarrufu konusunda da devamlı yeni yöntemler geliştirmekte ve uygulamaktayız. 

U Green Clean serisinin çevreci özellikleri

U Green Clean, Ecogarantie® sertifikalı temizlik serisi, zararlı kimyasal hammaddeler içermeyen, tamamen organik ve bitkisel içeriği ile çevreyle uyumlu ürün yelpazesine sahiptir. Sıvı sabun ve bulaşık deterjanına ek olarak çok amaçlı yağ çözücü, banyo temizleyici, çamaşır deterjanı ve yumuşatıcısı, bitkisel çamaşır suyu da U Green Clean ailesinde yer almaktadır. Bunlara ek olarak, çok amaçlı temizleyici ise camlar dahil olmak üzere birçok alanda gönül rahatlığıyla kullanılabilir. 

Ürünlerin başlıca özellikleri ise;

• Formüllerde kullanılan hammaddelerin üretimlerinden itibaren tüm aşamaları ekolojik sertifikalı olması
• Avrupa Birliği’nden ECOGARANTİE sertifikası
• Bitkisel ve doğal hammaddelerle üretilerek, petrol ve hayvansal kaynaklı hammaddeler içermemesi
• Klor, SLES, Paraben, Sentetik Parfüm ve Fosfat gibi zararlı kimyasallar KESİNLİKLE içermemesi
• Sentetik Parfüm yerine organik yağlar kullanılması
• Zararlı kalıntı bırakmaması
• İçeriğindeki tüm hammaddelerin doğada biyolojik olarak parçalanarak çevre ve cilt dostu olmasıdır.


**Basın Bültenidir.

5 yorum:

  1. Ben özellikle çamaşır suyunu ev temizliğinde rahatlıkla kullanıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşim çamaşır suyu kokusundan nefret eder ve hemen anlar :) DÜn kullandım hiç fark etmedi. Benim için bu durum harika olacak laf aramızda
      sevgiler

      Sil
  2. Bu markayı ilk defa duydum ama temiz içerikli olması hoşuma gitti....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzay kimya oldukça eski bir marka. U green Clean de onun yeni markası. Geçen yıl piyasaya çıktı diye biliyorum.
      sevgiler

      Sil
  3. doğa dostu ürünlerin piyasaya girmesi mükemmel.. Seçici ve Bilinçli tüketici olmak gerek.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...