15 Ara 2018

Gözlükten Kurtulmanın Konforlu Yolu!

Gözlükten Kurtulmanın Konforlu Yolu
Gözlükten Kurtulmanın Konforlu Yolu



Gözlük kullanımı çok sayıda kişi için sıkıntılı olabiliyor. Özellikle ilerlemiş olan görme bozukluğu sorununda kullanılan gözlük camlarının kalınlaşması bu sıkıntıların daha ciddi boyutlarda yaşanmasını beraberinde getirebiliyor. Elbette gözlüklere alternatif olan lens kullanımı da denenebilir. Ancak her göz yapısı lens kullanımına uygun olmayabiliyor. Bununla birlikte lens kullanımının büyük bir titizlik gerektirdiğinin de unutulmaması lazım.

Peki, çözüm ne? Aslında gözlüklerden tamamen kurtulmanızı sağlayacak olan tedavi yöntemleri uzun süre öncesinde geliştirildi. Lazer teknikleri kullanılarak gerçekleştirilen bu tedavi yönteminde, sadece tek bir seansta görme bozukluğundan kurtulabilirsiniz. Üstelik lazer tedavisi miyop, hipermetrop ve astigmat için uygulanabiliyor. Yani sadece uzağı göremeyenler değil, astigmatı olanlar ya da yakını göremeyenler de bu tedavi yöntemini tercih edebilir.

acıbadem göz ameliyatı
Gözlükten Kurtulmanın Konforlu Yolu

Göz Lazer Tedavi Yöntemleri Neler?

Lazer uygulanarak gerçekleştirilen tedavi yöntemleri artık daha fazla sayıda teknik barındırıyor. Femto LASIK yöntemi halk arasında göz çizdirme olarak bilinen yöntemdir. Görme bozukluğundan tamamen kurtulmayı sağlıyor. Yüksek düzeyde astigmat olduğunda uygulanan i-LASIK de yine sık tercih edilen tedavi teknikleri arasında yer alıyor. Uygulanan lazer tedavisi sonrasında görme bozukluğunun tamamen giderilemediği durumlarda da bu yöntem uygulanabiliyor.

Lazer uygulamasının yapılabilmesi için kornea tabakasının belirli bir kalınlıkta olması gerekiyor. Şayet kornea tabakası ideal kalınlıkta değilse bu durumda devreye PRK tekniği giriyor. Bu tekniğin uygulanabilmesi için 18 yaşından büyük olmak ve son 1 yıl içerisinde kırma kusurunda bir değişiklik olmaması gerekiyor. Bu koşullara sahip olanlar gözlük ve lens kullanımından tamamen kurtulmak için lazer tekniklerini deneyebilir.

Son derece güvenli bir yöntem olan göz lazer tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almanızı öneririz. Bu sayede tüm endişelerinizden kurtularak daha kolay tedavi kararı alabilirsiniz. Bu noktada Acıbadem Hastanesi web adresini ziyaret edebilirsiniz. Çünkü tedavi teknikleri hakkında aydınlatıcı bilgiler hastanenin internet sitesinde mevcut.

Aynı zamanda söz ettiğimiz tedavilerin tümü bu hastanede uygulanıyor. Sadece randevu alarak muayene olmanız, sizin göz yapınıza en uygun lazer tedavi yönteminin hekim tarafından tespit edilmesi için yeterli olacaktır. Gözlüklerden en konforlu şekilde kurtulmak için siz de bu teknikleri hemen araştırmaya başlayın.

13 yorum:

  1. Bilgilendirici güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. Sevgiler ��

    YanıtlaSil
  2. Lazer bence de büyük rahatlık. Kornea tabakam ince olduğu için eski tip lazer uygun görüldü ama bir çok kişi memnun kalmadığı için ben lense devam ediyorum. Bu detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler Şafak Hanımcım 😘❤️

    YanıtlaSil
  3. Lazer tedavisini bende yaptırmak istiyorum. Ama bir yandan çekiniyorum. Tamamen sorunu ortadan kaldırmıyor önceki sorunun yeniden teşkil etme olasılığı varmış. Tedirginim.
    Sonuçta gözümü emanet ediyoruz yanlış bir durumla karşılaştığımızda kör olma olasılığımız var diye düşünüyorum. Lazer tedavisi için verdiğiniz linke daha kapsamlı bir araştırma yapacağım.

    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, gözüm gibi bakarım diye bir deyim bile var

      Sil
  4. Faydalı bir yazı olmuş. Göz hakkında çok ilerleme kaydedildi. az önce riskli bir ameliyat ile göz renginin değiştirildiğini bile öğrendim.

    YanıtlaSil
  5. şimdilik gözlerimle aram iyi ama yaş kırk oldu bundan sonra bakacaz herhalde :))

    YanıtlaSil
  6. Maalesef ki bu ameliyatı yaptırmadan önce gözü iyi tanımak ve bu konuda gerçekten çok başarılı olmuş doktorlara kendini emanet etmek gerekir. Ama bir gözlükçünün şu sözünü de çok doğru buluyorum ve bu nedenle henüz ameliyat olmuyorum. Göz doktorları ne zaman ameliyat olursa bende o zaman ameliyat olacağım :)

    YanıtlaSil
  7. Gözlük kullanmıyorum ama kullansaydım lazer düşünürdüm galiba.

    YanıtlaSil
  8. Bilgilendirici ve gündeme uygun bir yazı olmuş. Bir çok kişi tercih ettiği gibi, daha fazla insanın da kafasında soru işaretleri var.

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...