23 Ara 2013

İYİ BİR BLOGGER NASIL OLUNUR?

Bir blogger öncelikle gittiği bu zorlu  yolda kendisine güvenmelidir. Çünkü yaptıkları  iş o kadar kolay bir iş olmadığı gibi emek ve süreklilik ister. Verilen bu kadar emeğin boşa gitmemesi için ben de tam bu konuda bir şeyler yazmak istedim. Çünkü bir çok blogger bu konuda sıkıntı çekiyor. Sebebi de bloggerlığı gözlerinde büyütmesi. Aslında büyütecek bir şey söz konusu değil. 

Kafalardaki soru işaretlerini aldıktan sonrası zaten çocuk oyuncağı. Peki bu kafamızdaki sorular ne?


Blogumun teması kötü o yüzden sitem hak ettiği yerde değil?

İlk olarak bir bloggerın takıldığı şey temadır. Sorumuzda da bunu gördük.Temam kötüyse benim blogum kötü bir blog diye  algı yaratır.  Gelin görün ki öyle bir şey söz konusu bile değil. Bugün ilk 10 blog yazarlarının temaları o kadar kötü ki biraz renk uyumundan anlayan insanı delirtecek cinsten Ama gelin görün ki o blog dünya sıralamasında. Bunun tek sebebi var : O da bilgi. Siz bilgilerinizi ,becerilerinizi doğu bir şekilde girerseniz blogunuz ile birlikte emin adımlarla  kendi branşınızda yükselirsiniz. Demek ki temanın bir önemi yokmuş .Önemli olan sizin insanlara vermiş olduğunuz bilgidir. Bu soruyu atlattıktan sonra sanırım biraz rahatladık. Dilerseniz şimdi diğer kafa karıştıran bir diğer soruya geçelim. 

O kadar bilgi giriyorum ama kimse siteme niçin kimse gelmiyor?

Yukarıdaki anlattıklarımız da çelişkiye düştük. Hemen bir cümle ile çelişkiden kurtulmak istiyorum.Arkadaşlar sizler blogu sanal ortamda olduğu için farklı görüyorsunuz Aslında işin temeli bir dükkan işletmesi gibidir. Söyle bir düşünün bir bakkal dükkanı açtınız. Ama dükkanınızın  reklamını yapmaya unuttunuz .Bakkalınızda her ürün var ama bir tane bile müşteriniz yok. Müşterinin olmaması sizce sizin kötü bir işletmeci olduğunuz anlamına mı gelir ? Hayır tabi ki de siz iyi bir işletmecisiniz sizin dükkanınızda en iyi ürünler var. Ama insanların sizin dükkanınızdan haberi yok .O yüzden kiranızı bile zor çıkartır duruma geldiniz. Durumu düzeltmek için ilk yapmanız gereken blog reklamınız güzel bir şekilde yapın. Kendi blogumda  reklam yapma çeşitleriniz anlatmıştım. Sanırım kafalardaki soruları az da olsa azaltıyoruz. Demek ki reklam yaparak insanları sitemize ulaştırır ve trafik sorunumuzu hallederiz. Ama bir ikaz da bulunup bu soruyu sonlandırmak istiyorum. Reklamınızı yaptıktan sonra sitenize gelen ziyaretçilere güzel sunumlar yapın ve onları kaybetmemeye özen gösterin Asıl iş gelen ziyaretçiyi tutabilmektedir. Şimdi bu soruyu da bitirdikten sonra  bir diğer soruya geçelim.

Reklam yaparak siteme bir çok trafik sağladım, ama  neden hiç para kazanamıyorum ?



Blogger olmak demek zaten bu işi gönüllü yapmak demektir. Ama bu da sizin para kazanmayacağınız anlamına gelmez. Çünkü futbolcularda hobilerini işe dökmüşlerdir ve milyonlarca para kazanıyorlar. Peki blogger nasıl para kazanır ? Blogger kendi bloglarında çeşitli reklamlar yayımlayarak para kazanabilirler. Bunun en bilinen yolu Google Adense reklamlarıdır. Google bloggerlarına gereken değeri bedava host hizmeti sunarak verdiği gibi reklam yayınlayarak da desteğini sağlar. Ama Google Adense'den de reklam almanın şartları var. Bu şartlar Google politikalarında mevcuttur. Eğer okumak isterseniz buradan politikalara ulaşabilirsiniz.

Şimdi ise diğer bir para kazanma yöntemine geçmek istiyorum. Bu yöntemin adı makale yazarlığı. Bir çok site makale yazarı aramaktadır ve bu iş ile geçiminizi kaleminizle sağlaya bilirsiniz. Son olarak  hürriyet’in oluşturduğu Bumerang uygulaması ile sitenizden para kazanabilirsiniz.  Kafalardaki soru işaretlerini  biraz azaltmak istedim. Umarım yararlı bir bilgi olmuştur. İyi bir blogger olma yolunda başarılar dilerim. 


Yazar hakkında: Bu yazı  Eqzdemir tarafından yazılmıştır.Yazar kendi blogunda  blogger hakkında her türlü bilgiye yer vermektedir. 

2 yorum:

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...