13 Oca 2014

BONZAİ İSİMLİ ÖLDÜRÜCÜ MADDE İLKOKULLARDA


Merhaba,

Bir süredir yazmak istediğim bir uyuşturucu madde hakkında size bilgi vermek istedim. İsmi BONZAİ.

Bildiğimiz uyuşturucu maddelerden çok farklı. Çünkü bu madde sentetik kannobionid ismi altındaki birçok maddeden yapılıyor. Sonu kesinlikle ölüm. Ve diğer uyuşturucu maddelerden farklı olarak, çok ucuza malediliyor ve küçük renkli şeker görüntüsünde ilkokul dahil bir çok okula girmiş durumda. Hatta ilkokul önlerinde, kurabiyenin içine katılarak çocuklara veriliyor ve bağımlılık yaratılıyor.

Bonzai, esrara benzer etkiler taşıyor ama ondan daha güçlü olduğu söyleniyor. Fiziksel ve biyolojik etkileri ve ne olduğu konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz Buraya Tık Tık

İşin kötü tarafı, bu maddeyi satanlara internet üzerinden kolayca ulaşılabiliyor. Bazı facebook sayfalarında, kod kullanarak, insanlar sipariş verebiliyor, birbiriyle iletişime geçebiliyor ve deneyimlerini paylaşıyor. Özellikle esrar kullananlar tarafından tercih edildiği söyleniyor çünkü, esrar bir süre sonra yetersiz kalıyor ve daha güçlü bir etki yaratan bu maddeye yöneliniyor. Geçen yıla nazaran kullanımının 18 kat arttığı söyleniyor.

İlk olarak 2002 yılında kullanıldığı, Almanya, Rusya, Avustralya ve İspanya'da kullanılan bu öldürücü madde, doğal bir ürünmüş gibi pazarlanmış. Ancak yeterli deneyler yapılmadan kullanıma sunulan bu madde, kalp krizi tarzında ölümlere neden oluyor. Kullanan insanlarda yoğun bir biçimde ölüm fikri oluşuyor.

Benim sizleri uyarmak istememin en önemli nedeni, küçücük çocuklara bile satılan bu öldürücü madde konusunda bilinçlenmemiz ve sevdiklerimizi bu maddeden uzak tutmanın yollarını aramamız. Çünkü hızla yayılıyor.

Psikolog arkadaşlarım böyle bir olayla ilgili çocuklarınıza nasıl davranacağınız konusunda sizlere daha iyi bilgi verebilir. Bu nedenle yazıma yorum bırakmalarını rica ediyorum

Sevgiler
Şafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...