12 Ağu 2014

EV YAPIMI CEVİZLİ TAHİN PEKMEZLİ DONDURMA



Merhaba,

Bizim oğlanların dondurma sevdası meşhur. Geçenlerde Yemeksohbetleri web sitesinin sahibi arkadaşım sevgili Yağmur, süzme yoğurt ile evde dondurma yapmamı önerdi. Bu ay ki bir yemek dergisinde de böyle yapılan dondurmalar görünce denemeye karar verdim. O an evde yapabileceğim bir meyve olmadığı için de kendi tarifimi yaptım :)

Buna göre malzemeler şöyle

250 gr. süzme yoğurt (ben süzme yoğurdu makinada, normal yoğurdu da evde kendim yapıyorum.)
1 su bardağı tahin pekmez karışımı (hangisinden ne kadar koyacağınızı ne kadar tatlı yediğinizle orantılı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ben 1/3 pekmez, 2/3 tahin kullandım)
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Yayvan bir kaba koyarak, buzluğa kaldırın. Her saat başı buzluktan alıp, bir çatal yardımı ile karıştırın. Bu işlemi en az 3 kere tekrarlayın. Son defa yaptığınızda, yine aynı kapta kalarak düz bir şekil verin. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkartarak dondurma kaşığı ile servis yapın. Bunu tatlılarınızı ikram ederken de kullanabilirsiniz.

Dip not: İçinde katkı maddesi olmadığı için, çok çabuk eriyor. Bu nedenle servis etmeden hemen önce çıkarmanızı tavsiye ederim.

Sevgiler
Şafak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...