19 Ağu 2014

PİRİNÇ PİLAVI YAPMANIN PÜF NOKTALARI




Merhaba,

Benim pilavımı sevmeyen yoktur. Pilav yapmak çok basit gibi görünse de şöyle tane tane pilav yapanı bulmak zor bu devirde. Bir de bence pilavı güzel yapan her türlü yemeği güzel yapar. Bir kaç püf noktası var aslında hepsi bu.

Bunları madde madde yazmak gerekirse,

1- Pilavınızı yapmaya başlamadan önce, en az 2 saat pirinçlerinizi ılık, tuzlu suda bekletmelisiniz. Fazla sıcak su, pirinçlerin şişmesine neden oluyor.

2- Yapmadan önce, pirinçleri güzelce yıkamanız gerekiyor. Çünkü pirincin nişastası kalırsa, pilavınızın yapış yapış olmasına neden oluyor.

3- Pirinci kavururken ne az nede çok kavurmalısınız. Az kavurursanız, pirinçler yine birbiri ile yapışık oluyor, çok kavurursanız, kıtır kıtır olup, yenmiyor.

4- Kavurduktan sonra suyunu eklerken 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su eklemelisiniz.

5- Pilavı orta ateşte suyunu çekene kadar arada sırada ezmeden karıştırmalı, sonrasında kısık ateşe almalısınız. Fazla karıştırmamalısınız.

6- Pilavda kullanacağınız yağ tereyağı olursa, tadı ayrı güzel oluyor. Fazla yağ koymamalısınız ama pirinçleri kavuracak kadar da olmalı. Mesela 1 bardak pirince 1 yemek kaşığı gibi.

7- Suyunu çektiğinde, ağzını bir kağıt havlu ile kapatıp iyice kısın ve yaklaşık 1 dakika daha ocakta tutun.

8- En güzel pilav dinlenmiş olandır. Sofraya almadan en az 20 dakika önce pişirmiş olmalısınız.

9- Servis yapacağınız zaman, ağzını açtığınız pilavı şöyle bir karıştırıp tabağa öyle almalısınız. 

Afiyet olsun

Şafak




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...