13 Kas 2015

BİRKAÇ TUHAF GÜN!


Merhaba,

Bugün sizlere yeni çıkan bir kitaptan bahsetmek istiyorum.
  
İlknur Demircinin İlk Öykü kitabıymış bu kitap. İsmi de bana çok ilginç geldi. Konusunu okuyunca da merak ettim. “Birkaç Tuhaf Gün” 
Kitap tapteze bir kitap, yayınevinden yeni çıkmış :) Kasım ayında yayınlanarak kitapçılarda yerini almış. Kitabın liste fiyatı 10 TL.
Ben henüz kitabı okumadım ama okuyanlar, İlknur Demirci'nin ilk öykü kitabının yaşanmış, etkileyici tarzı olduğunu söylüyorlar. 
“Soğukkanlı fakat bitkin bakışlar var gözlerimde. Kurbanlarımın izini sürmek beni yorgun düşürüyor. Azabımı şiddetlendiriyor aynadaki suretim; taşıdığım ruh, yüzümdeki solgun ifadeden tiksiniyor. Başımı çeviriyorum, halıda küçük bir hareketlilik; usul usul yaklaşıyorum. Görmek istiyorum incecik gövdesinde korkunun izlerini. Sinsi hareketlerle onu nazikçe parmaklarımın arasına alıp avucuma hapsediyorum. Yumruğumla ezmeden önce, fısıldıyorum kulağına: “Güçsüzlüğünün bedelini ödüyorsun.””


Bana bu satırlar oldukça çekici geldi. Çünkü bilmesek de, göstermesek de her insanın karanlık bir yüzü olduğunu düşünürüm. Sonuçta doğamızda çamur var... 


Peki İlknur Demirci Kim?

1977 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş. Rizeli soylu Sultanlar ailesinden gelmektedir. Kendini tanımlarken Edebiyata ve öykülere düşkünlüğünün çocuk yaşta başladığını söylüyor. Ali Vural Hocanın atölyesinde eğitim aldıktan sonra kitap yazmaya karar vermiş. Öyküleri Karabatak dergisinde yayınlanan İlknur Hanımın en çok sevdiği Prenses ve Güvercin öyküleri de favorileri arasındaymış. 
Evli ve iki çocuk annesi olan İlknur hanıma başarılar diliyorum :)

3 yorum:

  1. Umarım güzeldir. Çünkü ilgi çekici duruyor.Blogumu ziyaret edebilirsiniz haftada 1 kitap değerlendirmesi yazıyorum http://yagmurtozu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler paylaşım için..İyi ki kitaplar var....

    YanıtlaSil
  3. İadeyi ziyarete geldim :) takipteyiim.. Nice paylaşımlaraaaa

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...