14 Oca 2016

17 Yaşına Geri Dönebilseniz Kendinize Ne Derdiniz?

Merhaba,

Çok güzel bir şey dinledim bu gece. Nil Karaibrahimgil, çok farklı bir çalışma yapmış. Hemde bayağı uzun bir süre önce. Nasıl hiç fark edememişim. Tanıtımında şöyle yazıyor.

"Nil Karaibrahimgil'in "Kelebeğin Hayat Sırları" kitabından yazılarını müzikle birleştirdiği serisinin ilki Gençliğime Sevgilerimle, 17 yaşındaki Nil'e bir öğüt. Gençliğime Sevgilerimle videosuyla birlikte, Nil'in kelebeklerde keşfettiği hayat sırlarından ilki de kendi sesinden müzikal kitap olarak sizlerle buluşmuş oluyor. "

Bu kadına bayılıyorum. Çok zeki, çok farklı. Hiç sıradan değil. Akıllı bir kadın, bence bu şarkıda kendine verdiği öğütleri hayatı boyunca yaşamış.. Belki 10 kere dinledim bu gece. 

Söylediği şeylerin bazılarını bende uyguluyorum hayatımda. Uygulayamadıklarım da var. Keşke 17 yaşıma bunları söyleyebilecek biri olabilseymiş o günlerde.


Her satırını beğendim ama en çok bu satırları beğendim.

Yalnızlığın hariç her şeyini paylaş. Çünkü hayat paylaşınca güzel.

Sevdiğin insanlar bul, işlerini onlarla yapmanın yollarına bak. Hayat; yap, et, çalış, başar ile geçiyor.

Dedikodu yapma. Dedikodu nasıl bir şey biliyor musun... Böyle evinin içine çöp boşaltmışsın gibi. Ağzını, içini, evini kokutuyor. Rahatlatır sanıyorsun ama pisletiyor insanı. Gül geç. 


Kızlar! Güzel mi güzel bir kadın olduğunuzda, kendi atınız olsun. Kendi paranızı kendiniz kazanın, onu şakır şakır harcayın. Böylece ayrılıklarla, boşanmalarla attan inip eşeğe binmezsiniz. Atınızı kimse altınızdan alamaz. Dörtnala başka yere gidebilirsiniz. 

Erkekler! Yakışıklı mı yakışıklı bir erkek olduğunuzda, kadınlara, çocuklara ve hatta birbirinize asla el kaldırmayın. O güç güç değil. Kaba kuvvet o. Korkudan kaynaklanır. 


Korkmaktan korkma

Kendinle sosyalleş. Hayatın sana başkaları tarafından yansıtılmayan bir tarafı var.

Böbürlenme. Kibirlenme. Köpürme. Abart. Çoğalt. Parlat.

Şükret... Teşekkürü dualarından eksik etme...

Dinledikten sonra yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Siz kendinize neler söylersiniz?

Sevgiler

Şafak



28 yorum:

  1. Hepsi ne kadar güzel öneriler. Keşke uygulamak mümkün olsa hepsini.
    Eğer ben 17 yaşıma geri dönsem kendime şunu derdim "eşek gibi çalış hukuk fakültesini kazan" ama ben hep iş kadını olma hayalleri kurdum o hedefe yürüdüm. Hamdolsun başardım ama hukuk fakültesi mezunu bir iş kadını da olabilirmişim:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok beğendim bu kadın bir başka. Şu an yaşım 24 eğer 17 yaşında olsaydım, kendimden başka kimseyi önemsemez canım ne istiyorsa onu yapardım. Aman babam duyacak aman babam kızacak aman adım çıkmasın falan da filan. Sürekli aile değerlerimi düşünen biri oldum. Pişman değilim ancak içimde bir yerlerde sanki yaşayamadığım eksik kalmış şeyler varmış gibi hissediyorum. En büyük sorunum Zaman, öyle hızlı geçiyor ki..sanırım 17 yaşıma gelsem bunu derdim kendime.. Ders çalış, kalbini dinle ve istediklerini yap çünkü dünyaya 1 kere geliyoruz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz aslında çok gençsin. Geç kalmış sayılmazsın
      içten yorumun için çok teşekkürler

      Sil
  3. İlk kez duydum bu parçasını çok güzelmiş. Başkasının dediğine takılma o seninle ilgili on beş dakika konuşacak sen bir ömür yaşayacaksın, lafını çok sevdim. Bir de kendi atın olsun ki attan inip eşeğe binmek zorunda kalma! Gerçekten çok güzel özellikle de gençler muhakkak dinlemeli hatta okumalı. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gençken insan hata yaparak öğreniyor. Öğütler çok dinlenemiyor sanırım
      sevgiler

      Sil
  4. Ben yazısı gazetede çıktığında olmuş ve cok beğenmiş tim hatta blogum da paylaştım. Kendi 17 yaşım için bir de yazı yazmıştım. Daha çok ders çalış ve yapmayı sevdiğin ne varsa bul ve onun için eğitim al derdim. İstikrarlı ol hayatın sırrı bu derdim. Acele etme sabret akışına bırak derdim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyecek ne çok şey var aslında. İnsan şimdiki aklıyla o yıllarda olmayı diliyor. Mesela ben
      sevgiler

      Sil
  5. bende dünden beri birçok kere dinledim çok güzel bir video olmuş 17 yaşıma bende aynen bunları söylerdim gercekten zeki kadın tebrik etmek gerekli ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel hakkaten.Valla 17 yaşıma dönmeme gerek yok şu an bile bunlar bana söylenmeli :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir paylaşım olmuş 17 yaşıma dönseydim asla geçmişte yaptığım hataları yapmazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hata yapmadan öğrenilmiyor aslında canım ya,
      bugünki aklımızı hatalarımıza borçluyuz belkide

      Sil
  8. Hepsi çok güzel. Ben de sizin yayınıniz aracılığıyla bu çalışmayı fark ettim teşekkürler:-)hepsi çok dogru sözler. Takibe aldım sizi:-)bana da beklerim;-)

    YanıtlaSil
  9. Keşke mümkün olsaydı ama çok zor o yasta kalmayi çok isterdim çok mutluydum o yıllarda hala mutluyum ama gençlik başka birsey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gençlik gerçekten başkaymış bende bazen çok özlüyorum

      Sil
  10. Eve gider gitmez dinleyeceğim, hastanede girişler sıkıntılı olunca videolar oynatılmıyor :(

    YanıtlaSil
  11. Nil'i zaten çok severim yaptığı her şeye de ayrı ayrı hayran oluyorum :)

    YanıtlaSil
  12. 17 Yaşımı gelmeyi bende çok isterdim. Engelli olarak yaşamazdım belkide. Benimde blogum var bakmak isterseniz. Daha iyi anlatmış olurum.http://engelsizrenkler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Video için çok teşekkür ederim. Çok beğendim ayrıca yazınızı.

    YanıtlaSil
  14. 17 yaşına çevremdekiler değişseydi dönmek isterdim. Şu nu da yapsaydım dediğim bir şey yok o yaşa dair çünkü yapamazdım. Yol haritamı başkaları çizdi hep...ben sadece yürüdüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke o yaşlarda da yolumuzu çizebilecek biz olabilseydik zaman zaman :(

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...