22 Mar 2016

Era Kolejleri ile MPR testi



Merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda Era Kolejleri'nin bir daveti ile MPR testi için Beylikdüzü kampüsüne doğru yola çıktık. Testi hem Ege hem de Efe için yaptıracaktık ancak Efe Deniz orada gezmeyi daha cazip buldu.



Peki ne bu MPR testi? MPR testi Çocukların, Duyu-Motor, Görsel ve İşitsel olarak ait oldukları yaş gruplarına uygun bilişsel profilini çıkarıyor. Yaklaşık 1.5 saat süre ile çocuklar bu teste tabi tutuluyorlar. Era Kolejleri bunu okula başlayan her öğrencileri için uyguluyormuş ve eksik görünen konularda eğitimleri boyunca takip ediliyorlar. Zaman zaman geliştirmeleri yönünde eğitimler de veriyorlar. Ayrıca, yazarken titreyen kalemlerle el yazısı hızı testi de yapılıyor.  Yapılan tüm testlerin sonucunda bir puan oluşturulıyor. Ortalaması 100 kabul edilen standart puanların (+-)15 'i normal skor olarak kabul ediliyor.




Bizim testlerimizde Ege'nin bir çok özelliği ortalamanın üzerinde çıktı. Tabi her anne baba gibi sevindik bu duruma :)



O gün okul hakkında da biraz bilgi edindim. Bizim ziyerete gitttiğimiz Era Beylikdüzü Kampüsü 2 sene önce açılmış. 1. sınıftan itibaren 8. sınıfa kadar eğitim görüyor çocuklar. Kampüste 18 sınıf var. Sınıf mevcutları ise en fazla 18.



O gün 7 ve 8. sınıf teknoloji dersi öğrencilerinin yaptığı robotu da gördük :) Bu robot başını ve kolunu oynatabilecek.



Era Kolejlerinde, inovatif eğitim sistemi uygulanıyor. Zihinsel, fiziksel tüm gelişimleri yakın takip halinde. Mesela içine kapanık bir çocuksa küçük uygulamalarla kabuğundan çıkarmanın yollarını uyguluyorlar. Orada dikkatimi çeken bir nokta da tüm personelin çocukları tanıyarak isimleri ile hitap etmesi oldu. Öğrenciler arasında sorun çıktığında, bunu önce kendi aralarında çözmeleri isteniyor.




Okulda tüm öğrenciler servis ve yemek haneden yararlanabiliyor. Servis her noktaya konulmuş. Dönem içinde geziler tiyatrolar düzenlenerek sürekli bir etkinlik içindeler. Hafta sonu okulda da etkilikler düzenleniyor ve bu etkinliklere veliler de dilerse gelebiliyor.


Okulda iletişim öğretmeni mevcut. Çocuklar her istediklerinde iletişim öğretmeni ile görüşüp sorunlarını dile getirebiliyorlar.







Okulda farklı farklı atölyeler ve laboratuvar mevcut. Çocuklarda ki gelişimi ölçerken bunu bir sınav şeklinde değil de oyun havasında gerçekleştiriyorlar ki bu en beğendiğim yönlerden biri oldu.


Era Kolejleri devletin burs sağladığı okullar listesinde de mevcut. Era Kolejlerini Sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz



Bu arada, 1.5 saat bu testi sıkılmadan yapabildiyse , Ege'ye hiperaktif mi acaba diye soranlara selam olsun :) Oyalamayı bilmiyorsunuz.

Bir başka bilgi ve deneyim yazımda görüşmek üzere

Sevgiler
Şafak

2 yorum:

  1. Sonu güzel dokundurmuş,maşallah çocuklarımıza bizim testimizde süper çıktı.

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...