17 Mar 2016

Konyalı1897 'de Kadınlar Günü Yemeği



Merhaba,

Pazar günü sevgili Yasemin Kokulu Hayat'ın organizasyonu ile, Topkapı Sarayı Konyalı Restaurant da Kadınlar Günü yemeğine davetliydik. Oldukça keyifli geçen tüm gün harika bir ambiansın içinde sultanlar gibi ağırlandık.



1897’den bu yana enfes Saray mutfağını özenle sunan, dünyanın en iyi müze restoranları arasında gösterilen ve sayısız ödüle layık görülen Konyalı Lokantası, eşsiz manzarası ve leziz tatlarıyla tarihi bir gezi arası verilebilecek en güzel mola diyebilirim size. 
O gün 5. kuşak temsilcisi Can beyde bizimle birlikteydi. Henüz 23 yaşında biliyor musunuz? Abisi ile birlikte yönetiyorlar Konyalı'yı. İyi bir aile terbiyesiz gördüğü her halinden belli olan, yemek boyunca ceketi ilikli, yeri geldiğinde bizlere servis yapan bu genç çocuğu görünce, dilerim benimkilerde büyüyünce böyle olur diye içimden geçirdim valla. 
Yemekten önce, bizler için özel içeceklerinden getirdiler. Gül şerbeti çok beğenildi arkadaşlar tarafından ama benim çok damak zevkime göre değil, çünkü ben gülün sadece kokusunu ve görüntüsünü seviyorum :) Limonata, kakuleliydi. Hiç şeker katılmadan yapılıyormuş ama tatlıydı ve çok da güzeldi. Nasıl yapıldığının tarifini aldım, önümüzdeki günlerde yaparak sizlerle tarifi paylaşacağım ;) Tüm yemek boyunca özel saray şerbetleri de bize eşlik etti. 
Hayatımda severek ve zevkle en çok yemek yediğim yerlerden biriydi. Özellikle tadımlarda çok az yerim ben. Burada o kadar lezzetliydi ki her şey tabağımı silip süpürdüm deyim yerindeyse :)
Yemeğimiz önce zeytinyağlılar ile başladı. Zeytinyağlı kereviz, hiç dağılmadan oldukça güzel pişmişti. Yanında zeytinyağlı yaprak dolması ve imambayıldı eşlik ediyordu. Hepsi birbirinden lezzetliydi gerçekten. Ardından etli pazı dolması ve ıspanaklı talaş böreği servis edildi. 

Salata eşliğinde ana yemek geldiğinde, bizler yine merak içindeydik. Tüm konuklara sarayda yemek sunumu nasılsa öyle sunum yapılıyor. 


Tandır, keşkek, içli pilav ve beğendi çıktı o kapağın altından. Hepsi çok lezzetliydi. Et o kadar iyi pişmişti ki. Keşkek daha önce yememiştim ama beğendim, hatta beğendi yerine evde de keşkek yapmak daha doğru sanki. 
Günün sonunda tatlılarımızı yedik, kahvemizi içtik. Portakallı baklava tatlısını özellikle yememizi istediler. Portakalları özel olarak getirtilen tatlı çok hafif ve lezzetli. İncir tatlısı, kayısı tatlısı, aşure, kazandibi ve baklava tabağı ile günü noktaladık. 


Can beyin ağzından, size Konyalı 1897'yi anlatmak istiyorum. Biri Topkapı Sarayı'nın içinde, diğeri ise Sirkeci'de olan restaurant mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri bence.  
 '' Konyalı bizlere bir kültür mirası gibi, 117 yıldır aynı mirasa özenle sahip çıkmak için aralıksız çalışıyor, sürekli hizmet standartlarımıza yenilikler sunuyoruz. Konyalı artık yalnızca bize ait bir marka değil Türkiye'yi gururla yansıtan bir kültür mirası ve biz bu mirasa özenle hizmet etmeye çalışıyoruz. Konyalı Restaurant olarak Ulu önder Atatürk'ten, İngiltere Kraliçesi Majeste Elizabeth II' ye, Pakistan Başkanı Benazir Butto'dan Amerika eski başkanı Richard Nixon'a kadar dünyanın dört bir yanından gelen pek çok devlet büyüğünü, ünlü sanatçıları Kral ve Kraliçeleri ağırlama onuruna eriştik ve sayısız uluslararası ödüle layık görüldük. Bu yalnız bizim değil, bizleri 119 yıldır ziyaret eden misafirlerimizle ortak başarımızdır ve misafirlerimizin ailemize emanetidir. Bu emanete layık olmak için sürekli çalışıyoruz. Yalnızca mekanımızda değil çalışanlar olarak da Dünya standartlarında en iyiyi sunmak üzere kendimizi de geliştiriyoruz, misal ailemiz, bende dahil Dünya’nın restorancılık anlamında sayılı üniversitelerden olan “Les Roches International School of Hotel Management” mezunudur.
 Her gün binlerce yerli yabancı turiste geleneksel Türk mutfağımızı en iyi şekilde sunmak üzere ilk günkü heyecanımız ile kapılarımızı açıyoruz. Bunların karşılığında ise misafirlerimizden aldığımız teşekkürler bizlere sunulan en büyük ödül oluyor.’’
Vedalaştıktan sonra Topkapı Sarayında gezdik. Daha önceden de gezdiğim saray her seferinde aynı şeyi düşündürüyor bana bunu başka bir gün yazacağım sizlere.

Rezervasyon yaparak da gidebilirsiniz. Rezervasyon için: Tel: 0212 513 96 96 veya www.konyalilokantasi.com online rezervasyon linkini kullanabilirsiniz.

Bu güzel gün için Konyalı1897 'ye ve Yasemin'e çok teşekkür ediyorum. Etkinlik paylaşımlarına #konyalı1897 #dunyakadinlargunu #yaseminkokuluevent ve #bloggerlarsarayda hashtagleri ile ulaşabilirsiniz

Sevgiler
Şafak


13 yorum:

  1. Ne güzel Konyalı ismi ayrıca bi ayrıcalıkmış ;) Aranızda olamasam da olmuş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
  2. ben burayı çok severim manzarası harika yemekleri de şahane .-))

    YanıtlaSil
  3. Kadınlar kendini özel hissettiren şeylerden çok hoşlanırlar.Tam da böyle bir yemek olmuş. İstanbul'da olsaydım bu güzel tanıtımdan sonra kesin giderdim. Aslen Konyalılarmıymış acaba?

    YanıtlaSil
  4. Mekan çok güzel. Ayrıca 5. Kuşak temsilcisi de çok yakışıklı. Maşallah diyelim. İkramlar farklı gul şerbeti bana da soğuk geldi. Çünkü gül kolanyasnı da hic sevmem. Güzel bir gün geçirmişsiniz. Yolumuz oralara düşerse ugraroz...

    YanıtlaSil
  5. En sosyal blogger ödülü benden sana gelsin Şafak abl :D Gerçekten iyi bir deneyim olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Emrahcım seni tekrar görmek ne güzel, Odül için teşekkür ederim ;)
      sevgiler

      Sil
  6. Soğuk bir günde sıcacık bir gündü kaleminize sağılık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinle tanışmak da öyleydi. tekrar görüşmek üzere
      sevgiler

      Sil
  7. Harikasınızzzzz.Böyle güzel etkinliklerde,buluşmalarda sizlerle birlikte olmak dileğiyle....Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...