27 May 2016

Sünnet Kıyafeti Seçimi

Herkese merhaba,

Bu sene Allah izin verirse Ege'yi sünnet ettirmeyi istiyoruz. Bu nedenle, hazırlıklar ve araştırmalar başladı bizim evde. Öncelikle karar verilmesi gereken konuların başında, operasyonun ne şekilde, kime ve ne zaman yapılacağına karar vermek. Bu konuda ki araştırmalarımız halen devam ediyor. Bizde bunu araştırırken diğer detayları halledelim diye düşündük ve sünnet kıyafeti seçimi konusuna öncelik verelim istedik.

Şimdi efendim öncelikle, zamanla birlikte bu konuda da tercihler değişti. Bir çok forum sitesinde dahi, neler yazılı neler. Aşırı harcamaları abartı bulanlardan, sade bir şeyi "hayatta bir kere olacak, basit bir kıyafetle mi geçiştirelim" diyenlere kadar çeşitli fikirler var. Bir kısım, bu tarz kıyafetlere para harcamanın müsriflik olduğunu savunuyor ve o gün, çocuğun istediği her hangi bir kostümü giymesini yeterli buluyor. Kimisi, biz Osmanlı torunuyuz diyerek şehzade kıyafetini istiyor, kimisi prens kıyafetinde karar kılıyor. tabi burada hemen belirteyim de yanlış anlaşılmasın, her şehzade kıyafetini seçenin amacı Osmanlı olduğunu ispat değil, o tarz kıyafetler ayrı bir havalı.

Bende bu nedenle önce eş, dost arkadaşlara sorarak, sonra internette araştırarak sonrada bizzat Eminönü'ne giderek arayışlarımı sürdürdüm. İtiraf etmeliyim ki, gönlümden geçen yine bu havalı olma mevzusu yüzünden şehzade kıyafetiydi ama en sonunda Ege ve Efe'nin istediğini almakla alışverişimizi noktalandırdık :)

Bugün her keseye göre bir kıyafet mutlaka var. Fiyatlar aldığınız yere, üzerindeki işlemelere, kumaşın kalitesine göre değişiyor. Bence bu konuda internet üzerinden satış yapan siteler ve Eminönü en uygun seçenekler. İnternetin tek dezavantajı, resimdeki ürün ile elinize ulaşan ürünün farklı olabilme ve hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz. Tabi bir de üzerinde gördüğünüzde seçim yapmak çok kolay. Ayrıca öyle durumlarda çocuğun rahat edip etmemesini de anlayabiliyorsunuz.


Takım olarak satılıyor sünnet kıyafetleri. Şapkası, asası, maşallahı, pantolon, gömlek, ayakkabı hepsi bir arada veriliyor. Biz oldukça uygun fiyata aldık. Hatta özel dikim yaptırdığımız ve iki çocuğa aldığımız düşünülürse, tahminimden çok çok uyguna mal oldu bize. Aynı şeyi bir başka yerde diktirmek istediğimizde tek çocuk için 1000TL fiyat vermişlerdi. Bizim ikisi bile o fiyata çıkmadı. Bu nedenle, bizim aldığımız yeri size rahatlıkla önerebilirim. Eminönünde, Çakmakcılar yokuşu Nasır Han'da bulunan Delikanlı Collection. 

Belki öyle ipek kumaşlardan dikilmedi, çok değerli taşlarla falan süslenmedi ama, çocuklarımız hayatları boyunca saklayabilir, hatta evlerinde sergilemeye devam bile edebilir :) Zaten ciddi anlamda, birkaç saat kullanılan bir şey  bence çok para verilmemesi taraftarıyım. Düşünsenize iki çocuğa vereceğim 2000 TL ile istersem 5 çocuğu daha giydirebilir, mutlu edebilirim.


Diğer detayları da önümüzdeki günlerde anlatmaya devam edeceğim. Allah hepimizin kalbine göre versin, damatlıklarını da göstersin inşallah

Sevgiler

Şafak

12 yorum:

  1. Biz bu telaşı geçen sene atlattık darısı senin başına artık güzel ve özel bir gün koşturma evreleri bile zevkli oluyor :) ben çok özenmiştim ama Yağız a sünnet kıyafeti giydiremedik baba ogul bir örnek takım elbise ile çıktılar :) sünnet kıyafetlerinin fiyatları gerçekten çok yüksek ama dediğin gibi araştırılarak gayet uyguna da bir şeyler bulunabilir. Allah damat oldukları günleri de göstersin inşallahh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen seni seninkini görmüştüm sosyal medyadan, sen de ayrı bir güzeldin :) İnşallah görürüz güzel günlerini hep birlikte.
      Çocukların seçimine bırakmak en güzeli gerçekten galiba.
      Sevgiler

      Sil
  2. bir çocuğum yok fakat güzel bilgilendirici bir yazı olmuş, elinize sağlık, blog keşif etkinliğinden geliyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle haklısın Şafak,bizde önümüzdeki sene bu arayışlara gireceğiz ön fikir oldu benim için teşekkür ederim.Rabbim damatlıklarını da göstersin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah, hepimiz çocuklarımızın güzel günlerini görürüz. sevgiler

      Sil
  4. Kesinlikle eminönü ne bakmak en güzeli :) Allah damatlıklarınıda göstersin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah.
      Eminönü'nde bir çok çeşit var, mutlaka gidilmeli
      sevgiler

      Sil
  5. Ayyy ne güzel darısı inşallah damatlığına olsun..Güzel ve özel bir gün bence de..Ama ayrıntılar çok fazla ve sadece siz düşünüyorsanız bu ayrıntıları,o zaman işiniz çok zor..
    Kolay gelsin size..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Öyle çok ayrıntı var ki cidden, bir ucundan mutlaka başlamak lazım
      sevgiler

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...