26 Tem 2016

Ne Mutlu Türk'üm Diyene


Herkese merhaba,

Üzücü günlerden sonra, ilk defa bloga giriyorum bugün. Yazmak istediğim çok şey var ancak hiç bir şey yazmayacağım. Çünkü olup biten şeyler bir çoğumuza hayatın gerçeklerini gösterdi. Yaşanan her olay, ders alabilecekler için büyük dersler taşıyor, Uyuşmuş beyinler, yanlış yollar, kör bakanlar, gönül gözüyle görme yeteneğini kaybetmiş insanlar, acı hikayeler...

Peki ben neler öğrendim?

Dünyada olup biten herşeyi, başka ülkelerin ve kendi ülkemin gerçeklerini daha yakından gözlemem gerektiğini,

Tarih okumam gerektiğini

Sosyal medya olayını çok da ciddiye almamam gerektiğini,

Dış görünüş ile iç görünüşün aynı olmadığını anlamam gerektiğini,

Çıkarlar söz konusu olunca herkesin herkesi satabileceğini,

Çocuklarınızı kimseye emanet etmeyin derken ne kadar doğru düşündüğümü

Atatürk'ün öngörüsü yüksek bir siyasi ve güçlü bir lider olduğu fikrimin halen geçerli olduğunu,

Ve herşeyden önemlisinin, vatan sevgisinin, çocuklara ancak küçük yaştan itibaren aşılanabileceğini

Peki Bundan sonra ne olacak?

Hayat devam edecek. Ben yine doğru bildiklerimi yapacağım. Doğruları daha iyi anlamak için daha fazla okuyacağım. Çocuklarımı yine Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti sevgisi ile yetiştirmeye çalışacağım.

İçimize ne kadar hain girerse girsin, ne kadar zor durumda bırakılsak bile ayağa kalkabileceğimize ve Türk Milletinin gerektiğinde, tek vücut olmayı başarabileceğine inancım devam edecek.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!



6 yorum:

  1. Tertemiz ve çok güçlü olan tek şey Vatan'a, Bayrağa,Ülkesini aydınlağa kavuşturacak milletim.
    Hayat çok acı da olsa devam ediyor :( Bazen zor tutuyorum kendimi artık kızgınlıklarımı içim de yaşayacağım ta ki ortada ki toz bulutu kalkana kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice hanım, aynı duyguları paylaşıyorum sizinle. Atatürk bşuna dememiş, Muhtaç olduğun Kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur diye.
      sevgiler

      Sil
  2. Bu yaşıma kadar defalarca yaşadım toplumsal kötü olaylar. 80 darbesini de hatırlıyorum çocuk aklımla.
    Depremler, yangınlar, patlamalar göçükler, seçimler vs
    Yaklaşık 10 yıldır da sosyal medyanın içindeyim.
    Yaşadığımız bu son olay hem benim kendimi irdelememi hem yakınımdakileri gözlemlememi sağladı. Çok ilginç. Bu yaştan, bunca tecrübeden sonra...
    Birbirine hakaret ve küfür edenleri gördüm şoka girdim. Bunların birer kadın, birer anne olması daha da şaşırttı beni. 3 gün hesaplarımı kapadım görmemek için. He bu hesap dondurma olayımı bile "darbeci askerlere aslan dedi kenara çekildi" şeklinde yorumlayan olmuş. Dehşete düştüm. Çünkü ben kapalı kutu değilim, net ve açık oldum hep. Bu sebeple benim vatan sevgimin eleştirilmesi olmadığım bir platformda arkamdan konuşulması beni çok ürküttü. Gelecek adına ürktüm, insanlık adına ürktüm.
    Yazacak aslında ne çok şey var...
    Uzun oldu yine bu yorum. Dilersen yayınlama:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihalcim, çoğu insan sorgulamadan, irdelemeden yaşıyor.m Çağımızın vebası bu... Bakma sen yazıp çizenlere, bende inan kendimi çokm zor tuttum bir çok olayda. Hele ki yokmu bir de utanmadan tehdit edenler, kafa atasım geldi yeminle :)
      Boşver kimse yaşattığını yaşamadan ölmez

      Sil
  3. Hatice kardeşimin dediği gibi korkunç büyüklükte bir vatanın tehlikeye girmesini umursamadan tüm aç gözlülüğüyle cirit atarak toz ettiği here yakın yerin, değerlerin, nasip olup da iadesine kadar seyretmek zor olsa da, hiç bir şey yapılamayan bir yerindeyiz bu manzaranın.Hüzün Sarısı kardeşimin dediği gibi, taraf olanlar sözle ve yazıyla silahlarını çıkartma cesaretini buldular.Zira onların korkuları, her şeyden önce saygıları yok.Münferit olarak yapabileceğimiz sanırım hiç bir şey yok.Kalkıp da onları terbiye edecek hiç bir yol yok.Üzgün olduğumdan başka bloğumda küçük ve hedef göstermeden sancılarımı yazıyorum.Birlik olup vatanımızı yine ancak biz aydınlığa kavuştururuz.Dilerim o günler uzak değildir.Sevgiler Şafak kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Ece ablacım. Bu ülke ne acılar gördü, hep kalktı altından. Yine kalkacağız. Yeter ki Kuran-Kerim'in ilk sözünü hatırlayalım..
      Oku!

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...