27 Ara 2016

Biricitle Mutlu Yıllar Blogger Buluşması



Merhaba,

Cumartesi günü sevgili Yasemin Kokulu Bir Hayat'ın düzenlemiş olduğu Biricitle Mutlu Yıllar Blogger buluşmasındaydım.

Etkinlik mekanımız, Maslak The Zone by Finansbank'ta yer alan Da Vinci Learning Atölyeleriydi.  Mekana daha önce Ege ile de gitmiştik hatırlarsanız ve bizim için çok keyifli bir gün olmuştu. Yasemin'in etkinliği orada yapacağını duyduğumda bu nedenle de çok sevindim. İstanbul'un içinde yeşillikler arasında nefes almak için oldukça güzel bir seçim.

Yine de kısaca bahsetmem gerekirse, Da Vinci Learning, televizyon kanalı da olan, çocukların eğlenirken öğrenmesini kendine misyon edinmiş bir kuruluş. Detaylı yazımı okumak isterseniz
Tık Tık.

Yasemin bu etkinlikten çok kısa bir süre önce sevgili Yıldız Teyzeyi yani annesini kaybetti. Yine de firmalara ve bizlere olan saygısından etkinliği iptal etmedi. 4Mevsim Kadını etkinliğim öncesi bende dedemi kaybetmiştim. Çok zor olur bilirim. Yıldız teyzeye sizlerinde dualarını bekliyoruz.  





O gün hem İstanbul'dan hemde Ankara'dan davetli blog yazarları vardı. Ayrıca kendi aramızda küçük bir hediyeleşme çekilişi de yapmıştık. O gün hem hasret giderdik hem de birbirimize hediyelerimizi verdik. Ben Yasemin ile eşleştim. Onu mu alsam bunu mu alsam derken son bir kaç gün kala ancak seçebildim. Hediye almayı da vermeyi de severim :) Bir de seçmek kolay olsa :)


Bugün gerçekleşen etkinlikte sevgili blogger arkadaşım @sosyalannemblog hem davetli blogger hemde LR firması ürünleri ile sponsorlarımızdandı. 


Sevgili Fatma @sosyalannemlrekibi olarak bana, Marinden Tarifler blogu sahibi sevgili Leyla ablaya ve ne yaptığımızı merak ederek yanımıza gelen bir başka bayana Zeitgard 2 cihazı ile, uygulama yaptı. Cihazın özelliği ciltteki kırışıklıkları asgari seviyeye indirmesiymis.




Mekanımızın ikramları dışında, By Tiriliçe'den ve Dr. Outker'den de lezzetli ikramlarımız vardı. İkisinin de tadı çok güzeldi, tavsiye ederim efendim :)




O gün orada olan blogger arkadaşlarımın blog adreslerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Takibe almayı unutmayın :)



Arzu Göncü Hangül                                http://www.vanilins.com/
Canan Zerkinli                                        http://www.cananzerkinli.com/
Ebru Bayrak                                           http://www.ebrushka.net/
Elmas Koçan                                          http://www.elmaspiriltilari.com/
Fatma Doğan                                          http://www.sosyalanneyim.com/
Filiz Şahin                                               http://www.makyajkelebegi.com/
Gulsen Doğan                                         http://www.gulshendogan.com/
İlknur Koyuncu Balcı                               http://www.ilknurundunyasi.com/
İrem Özker                                              https://audreyinsekerleri.blogspot.com.tr/
Leyla Kılıç                                               http://www.marindentarifler.com/
Şafak Karadeniz Kilimcigöldelioğlu         http://www.safagindunyasi.com/
Şebnem Boyacıoğlu Kayaol                    http://www.alisverismakyaj.com/
Şerife Özbilek                                          http://begendimpaylastim.blogspot.com.tr/
Yasemin Özer                                          http://biricitinyeri.blogspot.com.tr/


Etkinliği sosyal medyada #biricitlemutluyillar hashtagi ile takip edebilirsiniz. Bir sonra ki yazım sponsor firmalarımız için olacak. Şimdilik kendinize iyi bakın

Sevgiler
Şafak


24 yorum:

  1. Biz de Ankaradayız ama neden hiç bir etkinliğe davet edilemiyoruz?Ürün reklamı yapmadığımız için mi acaba diye merak etmeden durumadım.İsterseniz bu yorumu yayınlamayın ama doğru düzgün bir içeriğe bile sahip olamayan,bozuk Türkçe'yle zor yazan bir çok insanın buraya nasıl geldiğini inanın anlamış değilim.Ben blogda yeniyim.Demek ki iyi yazmanın hiç bir değeri ve önemi yok.Ne deyim yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Bu yazdıklarınız bu etkinlik dahilinde sorular değil diye düşündüğümü belirtmek isterim öncelikle. Genel olarak soruyorsunuz. Kısaca açıklamaya çalışayım.
      Çok sponsorlu etkinlikler ve firmaların yaptığı lansman ve davetlerde birkaç kriter baz alınarak davetler yapılıyor. Evet, ürün reklamı yapan ve sosyal medya takipçisi çok olan blogların seçilmesi en önemli kriter. Çünkü firmaların bu tarz toplantılara hediye göndermesinin sebebi, ürünlerinin sosyal medyada paylaşılması ve zaman içinde yorumlanarak bloglarda tüketicilere bilgi verilmesi. Paylaşılmayacaksa ya da yeterli kitleye ulaşamayacaksa firma neden hediye göndersin ki 

      Etkinlik düzenleyen kişiler de ( bunlardan biri de zaman zaman ben oluyorum) davetli listelerini oluştururken kendince bazı noktalara dikkat ediyor. Kendi adıma konuşmam gerekirse, etkinliğe davet ederken daha önce bir etkinliğe katılıp katılmadığına, katıldığı etkinliklerde firma hediyeleri ile ilgili paylaşımlar yapıp yapmadığına dikkat ediyorum. Takipçi sayısı kısmına kendi adıma pek önem vermediğimi söyleyebilirim. Takipçiden çok takipçilerinin organik olup olmadığına ve aralarında ki iletişime dikkat ediyorum. Zaman zaman daha önce etkinliğe davet edilmemiş kişileri de davet ediyorum. Ancak o kişi hediyeler ile ilgili paylaşım yani sizin deyiminizle reklam yapmıyorsa, sonra ki etkinliklere çağırmıyorum. Çünkü ne yazık ki etkinlik sonrasında firmalar sizi muhatap alıyor ve siz neden paylaşılmadığını anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Bu konuda bazı blogger arkadaşlarımdan da tepki aldığım oldu geçmişte ancak etkinlik düzenlemek zor, etkinliğe katılan olarak profesyonelce yapmak mecburi.

      İyi yazmak tabi ki değerli, hemde çok değerli ama bu değer inanın sponsorlu etkinliklere davet edilmek yada edilmemekle hiç bağlantılı değil. Hiç tanımadığınız biri yada bir ortamda tanıştığınız biri blogger olduğunuzu söylediğinizde sizi takip ettiğini söylüyor, ya da yanınıza yaklaşıp ben sizin blogunuzu biliyorum sizi okuyorum diyor ya, hiç bir hediye onun kadar değerli olmuyor.

      Dünkü yazımı okumuşsunuzdur. 4 defa yaptığımız etkinlikte kemik bir kadro olmakla beraber her seferinde yeni birileri de aramıza katılıyor. Her birimiz duyuru yapıyoruz etkinlik ile ilgili. Herhangi bir sponsor olmuyor her türlü masrafımızı kendimiz karşılıyor hatta zaman zaman birbirimize hediyeler alıyoruz. Bu durumda da istenirse bloggerlar bir araya gelerek buna benzer buluşmalar organize edilebilir. Mesela Ankara için siz organize etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer denerseniz bana da iletin ben de seve seve duyurularınıza destek olabilirim.
      Sevgiler

      Sil
    2. Evet,bu sürekli Ankaralı blogerlar buluştu reklamlarından iyice sıkıldığım için,gerçekten kalemi iyi olan,bu işe gönül vermiş,kitap okuyan arkadaşlarımla Ankara'da bir etkinlik yapmayı düşünüyorum.Yeni oluştu bu fikir.Tabi ki de sponsorsuz :)

      Sil
  2. Şafakcım eline sağlık yazın çok güzel sizlerle olmak harikaydı öpüyorummmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ebru'cum. Tekrar görüşmek üzere
      Sevgiler
      Şafak

      Sil
  3. Amacım polemik yaratmak değildi.Soruyu siz bir çok anlamda organizatör olduğunuz için size sormuştum.Yorumu paylaştığınız için polemik olacak.Kimsenin direk şahsına bir ithamım yok.Ben sadece merak ettim davet edilmek için ne yapmalıyız diye.Bir de sponsora gerek yok,gerçekten benim istediğim canı gönülden bir buluşma.Masraflarımı öderim ben.Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok polemik yaratmak olarak düşünmeyin. Merak edilen bir soru, kim neden davet ediliyor sorusu. Bu vesile ile bilmeyenlerde öğrenmiş olur.
      Size özel soruyorum deseydin özelden cevaplardım. Blogumda bugüne değim spam dışında her türlü yorumu yayınlıyorum zaten.
      Sevgiler

      Sil
  4. Sponsorlarda olmasa buluşamayacaksınız ayol! Ankaralı bloggerlarmış. Sanırım sadece bayan bloggerlar var Ankara'da. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) bir önceki yazımı okuyunuz lütfen.

      Sil
    2. Okudum. Demek ki İstanbul'da blog yazarı erkekler varmış ve blogger buluşmasına katılması serbestmiş. Hatta buluşma için davet değil duyuru yapıyormuş. :))) Allahımm neden İstanbul'da yaşamıyorummmm? :(((

      Sil
  5. Güzel bir günü sayende tekrar hatırladım çok eğlendiğim bir gün oldu.tekrar görüşene dek sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  6. Keyifle takip ettim etkinliginizi yine harikaydınız...
    Emeklerinize sağlık tatlım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Şafak 'çım çok keyifli bir gündü.Bu sayede seni yeniden gördüğüme çok sevindim canım ;)

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir etkinlik olmuş yine. Bu arada artık tanıştık ama size nasıl hitap edeceğimi bilemedim.Şafak Hanım, şafak, şafak abla ne desem bilemedim. Nasıl isterseniz o şekilde hitap edeyim diyorum ve sizi çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) canım nasıl istersen, bey hanım tabirlerini pek sevmem o nedenle ister abla de, ister Şafak de.
      Kendine çok iyi bak

      Sil
  9. Güzel keyifli bir gündü Şafakcım sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  10. Etkinlikler bir araya gelmek için güzel bir şans,hediyeler de bonusu :) Çok keyifli gözüküyorsunuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen birlikte olmak çok güzel. Çok teşekkür ederim
      Görüşmek üzere

      Sil
  11. canım ayağına sağlık iyiki geldin sevgilerimi gönderiyorum:) hediyelerin içinde çok teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...