26 Oca 2017

Bir Süredir Uzağım

Herkese merhaba,

Bir süredir blogumdan uzak kaldım. Yazacak çok şey vardı ama yazacak halim yoktu diyelim. Bir süredir, sosyal medyadan uzak durduğumu bilenler bilir. Bunun sebebi bazı şeylerin artık çok sıkıcı gelmeye başlaması. Gün geçmiyor ki, biri birine laf sokmasın, kendini övmesin, birilerini aşağılamasın. Hükümetin ne yapacağı, insanlar şeriat mı istiyor, cumhuriyet mi istiyor kavgaları. Evetçiler, Hayırcılar.... Birbirine üstün çıkmaya çalışan insanlar.

İşin komik ve üzücü tarafı, bunu yaparken her iki tarafta birbirinin aklını aşağılamaya devam ediyor. Bizi ayrışmanın parçalayacağını hala anlayamamış olmamız çok üzücü.

Bu yazıyı yazarken yazdım yazdım sildim. Çünkü olayları benim gibi gören kişi sayısı çok az. Ben bir anne olarak çocuklarımın dünyadaki yaşamlarının ve edebi hayatlarının engelleyemediğim insanlar yüzünden kararmasını istemiyorum.



Dinimi en doğru şekilde ben öğretebilirim çocuklarıma. Başka güçlerin, cemaatlerin, tarikatların, aşırı dincilerin etkisi altında büyüsünler istemiyorum.

Umarım o günleri görmek zorunda kalmayız. İnşallah Cumhuriyetimize ve vatanımıza bir şey olmaz. Yeni bir Kurtuluş savaşında kenetlenebileceğini sanmıyorum çünkü yeni Türkiye dedikleri şeyin...

Tek içimi ferah tutan şey, eğer kötü günler yaşanırsa, benim buna hiç etkim olmayacak.

Yakında güzel yazılarımla tekrar dönmeyi istiyorum. Umarım kendimi toparlar ve tekrar yazmaya başlarım.

Kendinize iyi bakın, Allah Hayırlı kişilerle karşılaştırsın hepimizi

Sevgiler

6 yorum:

  1. Şafakçım merhaba ağzına sağlık duygularımıza tecüman oldun, umarım tertemiz günler çocuklarımızı bekliyordur. Yazılarına tekrar geri dönmen dileğiyle sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Umarım her şey için çok geç olmaz bu güzel ülkemizde, geçen gün dedim ki; -iyi ki çocuğum yok- Nasıl bir geleceği olacak korkusu beni üzüyor ve düşündürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AYnen öyle Sena'cım. Eskiden bu dünyaya çocuk doğurmak istemiyorum diyenlere içten içe kızardım. Ne çok haklılarmış. Bize bir şey olmaz en kötü ihtimalle uyum sağlarız kalan 20-30 yıllık hayatımızda. Fikirlerimiz ve doğrularımız değişmez. Ama çocuklar öyle mi? Onlar ne öğrenirse öyle gidecekler.

      Sil
  3. yazmaya korkuoruz ya artık şafak, hani aklımızdan geçenler bi aklımızda kalıyor karşımızdakine bile söylerken acaba beni bi yerlere şikayet edermi düşüncesi korkusu başladıya
    inan soğudum bende herşeyden bu yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku değil de Sevda'cım yazmak hiç bir şeyi değiştirmeyecek ben bunu anladım artık. Çok klişe bir laf ama "sen ne anlatırsan anlat, söyleyeceklerin karşındakinin anlayacağı kadardır" Ben ne zaman soğudum biliyor musun? Facede hiç ummadığım insanlar birbirini tehdit etti ya, duvarlarına kocaman kocaman ekran görüntülerinizi alıp sizi şikayet edeceğim dedi ya o zaman bitti benim için.
      Ne demiş atalar, Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir!!

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...