19 Ara 2018

Makyajsız Yapamam Ama Doğallıktan Yanayım Diyenlerden misiniz?

doğal makyaj
Makyajsız Yapamam Ama Doğallıktan Yanayım


Herkese merhaba :) Makyajsız yapamam ama aşırı abartıya da kaçmak istemem, ben daha çok doğallıktan yanayım diyenlerden misiniz? O zaman bu yazı tam sizlik!


Makyajsız Yapamam Ama Doğallıktan Yanayım Diyenlerden misiniz? 

Günümüzde neredeyse her kadın makyaj yapıyor. Doğallıktan yana olanların bile makyaj çantalarında illa ki bir rimel, bir kapatıcı ellerinin altında oluyor. Aslında bunun nedeni kadınların küçüklükten beri makyaja ilgi duymasıdır. Ergenliğe geçmeden öce küçük bir kızken annesinin rujunu, ojesini sürmek ister. İlerleyen yaşlarda modaya, girilen ortama göre değişik makyaj malzemeleriyle yavaştan nasıl makyaj yapılır, hangi fırça hangi malzemeyi sürmek içindir öğrenilmeye başlanılır. E hal böyle olunca ister istemez hayatımızda önemli bir yere sahip olan makyajın sağlığımıza ve cildimize zarar vermesini istemeyiz. Bu nedenle cildimize uygun olan, güvenilir markaların makyaj malzemelerini almayı tercih ederiz.  

Makyajsız Yapamam Ama Doğallıktan Yanayım Diyenlerden misiniz? 


Make-up artistlerin giderek arttığı bir dönemde yaşadığımız için, onların önerdiği çoğu şeyi gidip denemek istiyoruz. Fakat her duyduğumuzu, her gördüğümüzü cildimize uygunluğuna ve içeriğine bakmadan alırsak sağlığımızdan olabiliriz. Sonuçta hemen her makyaj malzemesi ve güzellik ürünü çeşitli kimyasallar içermekte. Hatta bazen cildinizin tahriş olduğunu daha ürünü kullanırken hissedebilirsiniz. Bir ürünün içeriğinin doğal olması, ne kadar kimyasal içerdiğiyle ilgilidir ve ne kadar doğal içeriğe sahip ürün kullanırsak sağlığımızı o kadar az tehlikeye sokmuş oluruz. Bunun için doğal ve bitkisel ürünleri kullanmanız cildinize yapabileceğiniz en iyi şeydir. Bitkisel içerikli ürünlerin sağlığımıza olan etkilerinin yanında bir de cildimize daha doğal bir görünüm verirler. Bu sayede yapaylıktan uzak, aslında daha çok kendimiz gibi olmamızı sağlıyorlar. Bitkisel bazlı ürünlerin hiçbir özelliği yok gibi düşünmek yanlıştır, bitkisel bazlı ürünler de gayet güzel nemlendirir, gayet güzel kapatıcı etkiye sahiptir. Size kimyasal bazlı ürünlerin verdiği her etkiyi verirler. Diğer makyaj malzemelerinden farkı ise daha doğal içeriğe sahip olması. Örneğin bir yüz temizleme jelinin alkol içermemesi onun doğal olduğunu gösterebilir.  


Makyajsız Yapamam Ama Doğallıktan Yanayım Diyenlerden misiniz? 

Makyajsız Yapamam Ama Doğallıktan Yanayım Diyenlerden misiniz? 



Bitkisel ve doğal makyaj şu sıralar oldukça yaygın. İnsanlar artık doğallıktan yana olmayı tercih ediyor. Özellikle yaz mevsiminde cildimize hiçbir şey sürmek istemiyoruz. Zaten bronzlaşan tenimiz doğal makyajlı gibi oluyor. Kış mevsiminde soğuktan kuruyan cildimize doğal olmayan ve kimyasal olan ürünler kullandığımızda zaten kurumuş olan cildimizin nemini iyice kaybettirebilir ve kötü bir cilde sahip olabiliriz. İşte bu yüzden şu sıralar yaygın olan ‘yok gibi makyaj’ akımına uymak için bitkisel ve doğal makyaj ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu tip doğal ürünleri Yves Rocher’nin internet sitesinde bulabilirsiniz. Yves Rocher’nin doğal içeriğe sahip ve dermatolojik olarak test edilen makyaj malzemeleri cildinizi kimyasal içerikli makyaj malzemelerinin yıpratıcı etkisinden korur. Kullanmaya başladığınızda doğal içerikli bir ürünü tercih etmenin farkını hissedeceksiniz.

18 yorum:

  1. benim kullandığım marka kesinlikle tavsiye ederim bende

    YanıtlaSil
  2. Hiç kullanmadığım bir marka ama merak ediyorum doğrusu 🙈😇

    YanıtlaSil
  3. Makyajdan vazgecemeyenlerdenim
    Aşırı makyajı sevmem ama bir likit bir far sürmeden de dışarı çıkmam 🙈

    YanıtlaSil
  4. makyajı seviyorum ama hiç yapamıyorum maalesef :(

    YanıtlaSil
  5. Sesimize ses olmuşsunuz resmen :)

    YanıtlaSil
  6. güzel bloğunuz var gerçekten

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    Yves Roches gibi kimyasallardan uzak ürünleri ben de severek kullanıyorum. Cildime değen ürünün ne içerdiğini doğal olup olmadığını bilmek isterim. Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Bir erkek olarak kadında dikkat ettiğim en önemli nokta doğallıktır. Makyajda veya genel olarak farketmez :)

    YanıtlaSil
  9. Doğallık gidikçe kaybettiğimiz bir şey. Kadınlar için gerçekten güzel ürünler olmuşlar.

    YanıtlaSil
  10. Aynen çok doğru bir yazı ve Yves Rocher ürünlerini de severim:)!

    YanıtlaSil
  11. Alerjik ve hassas cilte sahip olduğum için 😢 hassas cilt ürünlerini kullanmaya çalışıyorum. Güzel ☝ yazı olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  12. Fazla makyajı sevmem, doğallıktan yanayım :) Emeğine sağlık güzel yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  13. Bitkisel ve doğal makyaj tam benlikmiş. Zaten aşırısını hiç sevmem. Güzel önerilerde bulunmuşsunuz. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Ben kendi adıma yıllardır düzenli cilt bakımı ve makyaj yaparım. Maalesef aşırı açık renk bir tip olunca makyajsız hayalet casper gibi oluyor. Herkes "ay canıımm hasta mısın seeennn bugünnn?" diyor. Sinir olup gidip bir rimel bir ruj bir fondöten sürüyorum en kötü. Mecburen "yokmuş gibi duran makyaj" lardan yapıyorum. Cildimize zarar vermeyecek doğal içerikleri seçmeye çalışıyorum ama açıkcası etiketlere de çok güvenemiyorum. Ürünü satmak için bazı şeyler bizlerden saklanabiliyor. Ama ne olursa olsun, yine de makyajı seviyorum galiba:)

    YanıtlaSil
  15. Bir ruj ve bir kalemle muhteşem görünen insanlar var. Boyacı küpüne batıp çıktıktan sonra boş bir ifadeyle ortada dolananlar da.
    Herşeyi kararında yapmak gerek.
    En önemlisi de doğru ürünleri kullanmak ve sonrasında makyajı ciltten arındırmak.
    Yves Rocher'in parfümleri dışında pek başka bir ürün kullanmadım.
    Makyaj temizleme cilt sağlığı için Loccitane tek tercihim

    YanıtlaSil
  16. çok ağır makyaj yapmayı sevmiyorum, ama hafif bir makyajla kendini iyi hissediyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Tam benim tarzım hafif makyaj :))

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...