30 May 2013

EVDE OYUN HAMURU NASIL HAZIRLANIR?

Kolay Oyun Hamuru

Dışardan aldığımız oyun hamurlarında zehirli madde korkusu sanırım hepimizde var. O nedenle sizin için evde oyun hamuru nasıl hazırlanır diye araştırdım. İşte iki farklı tarif.

Kolay gelsin
Malzemeler
1. Üç bardak un
2. 1/4 bardak tuz
3. Bir bardak su
4. Birkaç damla gıda boyası
5. Bir çorba kaşığı sıvı yağ

  Hazırlanışı
Un ile tuz yavaş yavaş karıştırılarak bir bardak su eklenir. Hamur çok kuru olursa su, çok yapışkan olursa un eklenerek istenilen kıvama getirilir. Oyun hamurunu renklendirmek için karışıma gıda boyası veya toz boya katarak iyice karıştırılır; dilerseniz birkaç damla nane esansı, gülsuyu veya vanilya da katabilirsiniz.
Bu hamuru naylon torbada bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz


Tuzlu Hamur
Malzemeler
* Tuz
* Un
* Su
* Sıvı Yağ


Hazırlanışı
Eşit ölçüde tuzla unu karıştırın. Biraz sıvı yağ ve su ekleyerek yumuşak ve esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamuru kullandıktan sonra fırında ısıtarak sertleştirebilirsiniz ama tamamen sertleşmesi birkaç saat sürer. Daha sonra boyanıp cilalanabilir. Islak hamur ise bir naylon torbanın içinde haftalarca muhafaza edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...