3 May 2013

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



Merhaba,

Övünmek gibi olmasın ama harika zeytinyağlı portakallı kereviz yaparım ben.  Bu konuda asla tevazu gösteremeyeceğim. Aslında ilk kereviz yediğimde 31 yaşındaydım. Bir arkadaşımın annesi yapmıştı. Annem hiç hayatında kereviz pişirmedi ve ilk defa benim elimden yedi.
Ve sonra bu yemek benim için özel oldu. Sevdiklerime mutlaka pişirdim. Herkes de çok beğenerek yedi.

İşte sizin için tarifi

Malzemeler:
2 orta boy kereviz,
1-2 soğan
1 orta boy patates
3 havuç
Bir bardak portakal suyu
1 kesme şeker
biraz un, tuz

Yapılışı:
Kerevizleri küp şeklinde soyup içine bir miktar un atılmış suda bekletin. Soğanları ay şeklinde keserek zeytinyağında kavuralım. Havuçları soyup, şerit halinde kavrulan soğanlara ekleyip biraz öldürelim. Küp şeklinde doğradığımız patates ve unlu sudan çıkardığımız kerevizleri de ekleyerek birkaç dakika çevirelim.


Malzemelerin üzerine kadar olacak şekilde portakal suyunu da tencereye ekleyelim az gelirse bir miktar su katabilirsiniz. Ben biraz fazla koyuyorum çünkü biz suyuna da bayılıyoruz :)
Tuzunu ve kesme şekeri atıp, tencerenin kapağını kapatalım.  Pişerken kapağı mümkün olduğunca az açarsanız kerevizlerin rengi kararmayacaktır.


Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip servis yapabilirsiniz. Kararmaması için kapağını açmadan pişirin ve bir gün sonra yemenizi  tavsiye ederim.

Afiyet olsun
Şafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...