16 Ağu 2013

KIŞLIK DOMATES KONSERVESİ




Merhaba, 
Kış hazırlıklarına artık başlamak lazım yavaş yavaş değil mi? Öylese buyurun kışlık domates konservesi tarifime. İşe domatesleri soymak ile başlayalım ya da rendeleyebilirsiniz de.



 Bir kısmını rendeleyip iyice suyu çekene kadar kaynattım. Bir miktar tuz ve yağ ekledim.



Bir kısmını ise sos olarak havuçlu hazırladım. Makarnalara hatta zeytinyağlı taze fasulyeye çok yakışıyor. Önce havuçları yağda kavurdum sonra doğranmış domatesleri ekledim.



Sıcakken ağzını kapatıp ters çevirin vakum yapsın. Kapakların yeni olanı makbul ama bulamazsanız da fazla üzülmeyin. Sadece kapakları da sıcak suda kaynatın, kenarlarında bozulmalar olmadığına ve sağlam olduklarına emin olun. Aksi takdirde bozulabilir.


Mutlaka ikisini de yapın. Kış için harika oluyor. Ben yaklaşık sekiz kilo domates kullandım. Domatesler çok sulu olduğu için fazla çıkmadı ama yine yapacağım. Hasta halimle buna da şükür :)  Dondurucuya koymak daha kolay ancak, kışın yemeğe katmadan önce dolaptan çıkarırsanız sulanıyor, buzlu şekilde yemeğe katarsanız da pek hoş olmuyor bana göre.

Afiyet olsun
Şafak

2 yorum:

  1. cok yararlı oldu bende yapmak istiyordum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz mutlaka yapın. Dondurucuya da koyuyorum bazen ben ama aynı tadı vermiyor dediğim gibi. Ateşe koymadan önce biber kavurup üzerine de domatesi dökerseniz menemenlik olarak da kullanabilirsiniz
      sevgiler

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...