10 Eyl 2013

Şeftali Pestili Yapımı

Merhaba,

Sonunda bunu da yaptım. Hamaratlıkta sınır tanımıyorum artık :) Kış hazırlıklarıma Şeftali Pestili ile son sürat devam ediyorum. Kış nerdeyse geldi ama hala neler yapsam diye düşünüyorum.

Kayınvalidem her sene pestil yapıp bize gönderirdi. Ama bu sene ağaçlar meyve vermemiş. Sanırım görümcemin işe başlaması ve gidip kızına bakmak zorunda kaldıkları için de biraz boş verdi.

İş başa düştü dedim, kolları sıvadım. Şeftali pestili yaptım. Oldukça kolay oldu. Kimileri içine şeker ve nişasta koyarak çoğaltıyormuş ama ben hiç bir şey koymadım. Şeftalileri doğrayıp blendırdan geçirdim ve iyice kaynattım. Çok sulu olmadığı için yağlı kağıt üzerine döktüm ve güneşte kuruttum.


Kurutma işlemi havanın sıcaklığına göre değişiyor. Eğer sulu olursa kevgirden geçirip öyle düz bir zemine koymanız gerekir. Suyunu da meyve suyu olarak tüketebilirsiniz.

Evdekiler ve bugün misafirliğe gelen arkadaşım beğendi. Sen bu işin yakında ticaretini yaparsın diye takılıyor bana.

Sizde deneyin bakalım nasıl olacak. Sonra bana nasıl olduğunu yazmayı unutmayın. Hadi mutfağa :)

Sevgiler

Şafak

1 yorum:

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...