7 May 2014

KEDİ DİLİ BİSKÜVİDEN EKLER PASTA



Merhaba,

Geçenlerde kedi dili bisküviden ekler pasta yaptım oldukça da beğenildi. İşin en güzel tarafı tamamını yapmak 15 dakikamı aldı. Özellikle çalışan kadınlar için yemeğe misafir geleceğinde akşamdan hazırlanabilir. Kapaklı bir borcama konularak buzdolabında tazeliğini koruyarak bekler. 

Tarifi sizinle de paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

1 paket kedi dili bisküvi
Islatmak için yaklaşık 1 bardak süt

Muhallebisi için 

* Bu tarifi, Pril etkinliğinde karşılaştığım sevgili Lezzet Tramvayı önerdi. Gerçekten güzel oluyor. Ben sadece yumurta sayısını azaltıp beyazını katmadan yaptım. 


3 bardak süt
1 yumurta
Yarım fincan  mısır nişastası
1 bardak şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı  tereyağı
Üstü İçin,
Yaklaşık 200 gr. kuvertür çıkolata
Yapılışı
Öncelikle tüm muhallebi malzemelerini yağ hariç soğuk sütte karıştırın. Ardından orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim. İndirmeye yakın terayağını ekleyelim.
Ayrı bir kaba yaklaşık 1 bardak soğuk süt koyun ve kedi dillerini batırıp çıkarın. Bir borcama dizebilirsiniz. Sonra üzerilerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve ikinci kat kedi dilleri içinde sütle ıslatma işlemini tekrarlayın.
Siz bu işlemi yaparken yarım çay bardağı suyun içine kuvartür çikolatanızı koyun ve eritin. Burada benmari usulü de yapılabilirdi ama çikolata çok koyu olacağı için su ile inceltmeyi seçtim, tadında da çok büyük farklılık olmadı.
Erimiş çikolatayı bir kaşık yardımı ile kedi dilinden hazırladığınız minik pastacıklara dökün.
Afiyet olsun
Sevgiler
Şafak 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...