4 Mar 2015

ING BANK TURUNCU HESAPTAN EFT ÜCRETİ ALMAYA BAŞLAMIŞ



Merhaba,

Eski bankacı olmama rağmen bankalara masraf yada faiz ödemekten nefret ederim. Faiz neyse de işlem ücreti adı altında alınan ücretleri gereksiz buluyorum. Neden derseniz?

Eğer bir banka şubesi açtıysanız, çalışanların maaşlarını ve şubenin genel giderlerini öyle yada böyle ödeyeceksiniz. Şube sayısının artması demek, prestijnizin artması demektir çünkü. Tercih edildiğinizin bir göstergesidir. Bankalar, verdikleri kredilerden zaten gelir elde ediyorlar, hesaplara yatan vadesiz paralardan zaten para kazanıyorlar hesap işletim ücreti vb. masraflardan kazanmamakla sadece kardan zarar ederler.

Siz hatta şubede kullanmıyorsanız, paranızı bankamatikten yatırıp ödemeleri internet üzerinden yapıyorsanız buna da ücret ödememelisiniz.

Dün ING Bank internet bankacılığına girdiğimde, eft işlemlerinden masraf aldıklarını gördüm. Şaşırdım çünkü daha 10 gün önce böyle bir masraf yoktu. Herhangi bir bildirimde geldiğini hatırlamıyorum. Telefon bankacılığını aradım. Müşteri Hizmetleri artık telefon ve internet bankacılığından işlem başına masraf alınmaya başladığı bilgisini verdi. Tabi ki işleme devam etmedim. Bir başka banka hesabımdan bu işlemi ücretsiz yaptım. Oysa ing denilince benim aklıma hemen şu "paran burada değerli" diye başlayan jingle geliyordu :)



Belki büyük bir para değil istenilen rakam ama her ay yaptığım eftler birleşince paramı Turuncu hesapta tutmamın bir anlamı kalmıyor. Bu aralar sık televizyon reklamı yapıyorlar ama ellerindeki müşteriyi böyle küçük paralar nedeniyle başka bankaya yönlendiriyorlar. Oysa sevmiştim ben onları :)

Sizde banka hesaplarınızı arada bir kontrol ediyor musunuz? Bazen farkında bile olmuyoruz kesintilerin. Ekmek aslanın midesindeyken şu günlerde, paranızın kıymetini bilin. Gerekirse o tutarları bir garibana verin, en azından evine bir ekmek fazla götürsün.

Sonuçta bankaların bu paraya ihtiyacı yok ki. Peki siz bu tarz işlemleri yaparken neye önem veriyorsunuz?

Sevgiler

Şafak



8 yorum:

  1. Şikayetinize katılıyorum. Bana da herhangi bir bildirimde bulunmadılar. Bakmadan işlem yapsak farkına varmadan ücret kesintisi olacak. Büyük bir saygısızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işlem yaparken mutlaka kontrol edilmeli dediğiniz gibi
      ziyaretiniz için teşekkürler

      Sil
  2. Havale ucreti almaya hic haber vermeden gecmisler.
    Ustelik faizleri TEB den 0.25 daha dusuk.
    Yakinda TEB de Marifetliden havale ucreti alirsa alternatif siz kalinabilinir.
    Teyzem ve Amcam emekli maasini ING den aliyordu.
    Havale'ye ucret almaya baslayinca maaslarini TEB'e gecirdiler.

    Alternatifler konusunda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kuveyt Türk internet bankacışığı işlemlerinden ücret almıyor ama onun da sıkıntısı bu tarz hesabın olmaması ve birde şube saysının azlığı. Olmadığı yerlerde emekliler için para çekme bir sıkınıtı çünkü başka banka bankamatiklerini kullandıklarında ücret ödemeleri gerekiyor.
      Bu konuyu araştırıp bunla ilgili bir yazı yazayım önümüzdeki günlerde
      ziyaretinize teşekkürler

      Sil
  3. Peki siz hangi bankayi tavsiye edersiniz, merak ettim dogrusu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih size kalmış ben ing de tutuyorum eft vb. İşlemler içinde bir miktar Kuveyt Türk te. Eşim garanti Bankasında Kısaca kullanım amacınıza göre şekillendirmelisiniz

      Sil
    2. Tercih size kalmış ben ing de tutuyorum eft vb. İşlemler içinde bir miktar Kuveyt Türk te. Eşim garanti Bankasında Kısaca kullanım amacınıza göre şekillendirmelisiniz

      Sil
    3. Tercih size kalmış ben ing de tutuyorum eft vb. İşlemler içinde bir miktar Kuveyt Türk te. Eşim garanti Bankasında Kısaca kullanım amacınıza göre şekillendirmelisiniz

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...