29 Haz 2016

Kaybolan İnsanlığımız Hepsi Bu



Merhaba,

Türkiye Saadet öğretmenin anlattıkları ile çalkalanıyor bugün. Aslında olay eski ne yazık ki... Ancak o günlerde bende dahil bir çok kişi duymadı, öğrenmedi. Ben size olayı baştan anlatmayacağım. İnternette arattığınızda bir çok haber bulabilirsiniz. 

Bu aslında Saadet öğretmenin kendi çabası ile ortaya çıkan bir olay. İşin acı tarafı o yılları yaşayan aileleri de var çocukların. Çok üzücü. Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durum aslında tam olarak şu. 

Bizler korku toplumuyuz. Herkesin ödü kopuyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayı. Size nasıl anlatsam hissettiklerimi bilemiyorum. Öyle çok kızıyorum ki. Hayatımızda her an her dakika karşımıza çıkıyor umursamazlıklar. Bulunduğu mevkiiyi kötüye kullanan bir çok insan var çevremizde. 

Çalışanına taciz uygulayan patronlar, öğrencilerine şiddet uygulayan öğretmenler, yaşlı hastalara kötü davranan doktorlar, suçluları savunarak cebini dolduran avukatlar, çocukları başından gitsin, yarın öbür gün kolay iş bulsun diye, küçücük yaşta bazı okullara yollayan anne - babalar. Komşusunun çocuğu haksız bir uygulamaya uğradığında , nasılsa benim çocuğuma bir şey olmadı diyen komşular. Bu liste uzar gider..... 

Bazen kendi adıma baş kaldırsam da olup biten bir şeylere yetmiyorum yetemiyorum. 

Ben sizlere bu satırları yazarken AHL 'de bombalar patladı, onlarca insan hayatını kaybetti. Ne diyeyim ki ben. Allah kahretsin ki hayatımız, yaşama bakış açımız b.k. gibi. 

O kadar yozlaşmış, kirlenmiş, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen bir toplum olduk ki, Allah sonumuzu hayr etsin. Önce insan, önce vatan, önce bayrak diyebildiğimiz an, yeniden düzelecek her şey ama benim artık insanlardan umudum yok. Küçücük olaylarda bile birlik olamıyoruz, böyle olaylarda mı oturup takkeyi öne alıp düşüneceğiz. Neden böyle oldu, bu saatten sonra ne yapabilir diye düşünecek daha da önemlisi düzeltmek için adım atacak adam kalmadı memlekette. 

O insanlar oralara kadar gelebiliyorsa,bu ülkenin herhangi bir karış toprağında silahlar, bombalar patlıyorsa bir yerde bir şeyler yanlış. Gören kafasını çeviriyor aman başım belaya girmesin diye. Yazıklar olsun, bu ve benzeri adamları kollayanlara, koruyanlara, yardakçılarına, onlarla el ele cebini dolduranlara. İnsan hayatı şu dünyadaki her türlü düşünce ve güçten daha önemli.


Herkes suçlu bugün ülkemizde yaşanan tüm olaylarda..

20 yorum:

  1. Şafak kızım.Çok üzgünüm.Ben de bir şeyler yazmak istedim bu gece, fakat yaşım itibariyle rahatsızlandım.Hiç bir şeyin düzeleceği yok gibi.Şu an paylaşımlarımızda bile aynı üzüntüyü göremedim.Mimler, durumumuzdan başka her şey var.Uyuşturulmuş bir halk olduk.Ama edilen beddualar dilerim yerine ulaşır.Bu kadar zafiyet olmaz.Halk bu kadar sahipsiz bırakılıp ve tehlikenin ortasına atılmaz.Çok endişeliyim.İktidar sükut etmiş, bambaşka hayaller peşinde.Ne yazacağımı bilemiyorum.Başımız sağolsun kızım.Seni kutluyorum yayınından dolayı.Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum.Sağlıcakla yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacim, zaten bizi, lüks ile, televolelerle uyusturmadilar mi? Gençliğin tek derdi neredeyse, benim telim, kiyafetim daha havalı demek kalmış. Hata bizlerin, çocuklarımızı tüketim toplumu olmaya biz alistiriyoruz, birbirimize hava atabilmek adına ne isterlerse yapıyoruz, hatta onlar istemeden biz veriyoruz.
      Allah bir an önce bu ulusun aklını başına getirsin. Bende dahil...

      Sil
  2. Hem de nasıl yazıklar olsun! Kınamaktan başka bir şey yapmayan idarecilerimiz ve her geçen gün biraz daha uyuyan insanlarımız olduğu sürece daha neler görecek bu ülke Allah bilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen uyanalim. Çevremizi Uyandıralım. Bize kollarını açarak bekleyecek kimse yok.

      Sil
    2. Lütfen uyanalim. Çevremizi Uyandıralım. Bize kollarını açarak bekleyecek kimse yok.

      Sil
  3. Yazdıklarını teyit etmek yeterli.Hiç yorum olmaması ispatı.Paçamız zarar görmedi demek görmeyeceği demek değildir.Bloğumda paylaştım Şafak kızım.Böyle günlerde başka yayınlar yapmak benim ve bizim gibilerin harcı değil.Hayatım boyunca bu kadar kahrolduğumu hatırlamıyorum :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün, bir iki paylaşımımdan sonra internetim gitti ne cepten girebildim ne evden, yorumları da onaylayamadim bu nedenle. Bende çok üzgünüm ablacim, sevgiler

      Sil
    2. Dün, bir iki paylaşımımdan sonra internetim gitti ne cepten girebildim ne evden, yorumları da onaylayamadim bu nedenle. Bende çok üzgünüm ablacim, sevgiler

      Sil
  4. Kesinlikle yanlış giden bir şeyler var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hale gelnemize nasıl izin verdik. Bundan sonra ne yapabiliriz. Halkı her dakika bilinçlendirmek lazim sanırım.

      Sil
  5. Milletçe bir garip olduk insan olduğumuzu hangi ara bu kadar unuttuk aklım almıyor çocuklara taciz edeni bile zorla sokturdular içeri bu kadar ayaklanma olmasıydı ceza bile almazdı o pislik. Diğer taraftan birileri elini kollunu sallayarak şehrin en kalabalık yerini tarıyor masum bir sürü insan ölüyor devlet büyükleri sadece terörü lanetliyor (bende onları lanetliyorum) ve bambaşka tarafta da bu olaydan kendilerine çıkar sağlayan taksiciler en çok da buna şaşırdım olay yerinden insanları gece boyunca kişi başı 100tl ye taşımışlar inanamıyorum gerçekten şaka olmalı.

    YanıtlaSil
  6. "bazen kendi adıma başkaldırsam da..." aynı duygulardayım şafak bende ve çok üzgünüm..hepimiz suçluyuz kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl olacak peki, ne yapacağız. O kadar umudunu yitirdim ki. Kendim icin zerre kadar korkum yok dünyada ama ya çocuklarımız ?

      Sil
  7. Ben artık hiçbir şey düşünemez hale geldim çok doğru hepimiz suçluyuz bugünlere gelmemizde hepimizin payı çok .
    Uyanmaktan başka çaremiz yok . Uyandıracak birini aramadan kendimize gelmeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah ama herkes o kadar korkak ve çekiniyor ki allah sonumuzu hayır etsin

      Sil
  8. Eskiden çocuklar dünyaya gelirken borçlu geliyor diye üzülüyorduk . Şimdi ise nasıl bir dünyaya adım atıyor diye üzülüyoruz. Bomba , güvensizlik ve dolandırıcı dolu bir dünya!...
    Takibe aldım , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ilk defa çocuk sahibi olma kararının doğru olup olmadığını sorgulattı ya bu son olanlar bana. Ne diyeyim?

      Sil
  9. Yazınızı okuyunca isyan duygularım kabardı. 12 Eylül ve sonrasında yaşananlara gittim. Sindirmeler, yasaklamalar; korku toplumu oluşturuldu. Bir çok olumsuzluğun başını o darbede ve sonrasında kurulan düzende görüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence olumsuzluk, lüks ve özenti ile uyuşturulan beyinlerle başladı benim fikrimce :(

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...