7 Şub 2017

Bloguma Linkini İsteğim Dışı Bırakma Lütfen



Merhaba,

Bugünkü yazım biraz kısa olabilir ama sizlerle bir şey paylaşmak istedim. Bazen sizde görürsünüz, blogunuza biri yorum yapar, sonra kendi blog ya da site adını yazar. Buraya kadar bence herşey normal. Yani yeni olabilir, kendini tanıtmak isteyebilir. Bu benim için hiç sorun değil, isteyen yapabilir, paylaşmakta sorun görmüyorum ancak son bir yıldır dikkatimi çeken ve çok sinir olduğum bir durum var. 

Yorıma bir bakıyorsunuz, yazdığı blog adresi tıklanabilir şekilde. Yani kendisinden size link vermiş. Bunun bir çok bloggerın korkulu rüyası olan, "Aman acaba benim değerimden değer mi kazanıyor?" sorusuna karşılık cevabı ne bilmiyorum ama ben hoşlanmıyorum. Katıldığı etkinliklerde yada toplantılarda blogger arkadaşlarıma link vermekten çekinmeyen ve herkese link veren biri olarak, haberim ve onayım olmadan böyle bir şey yapılmasını istemiyorum. 

Bir ara bunu nasıl yapıyorlar dedim ve sonunda bazı blogger arkadaşlar sayesinde kodu buldum ama bunu paylaşmayacağım. Olay halbuki çok basitmiş. Minicik bir kod var onu yaz ve istediğin blogda linkin çıksın.


Bence etik değil arkadaşlar, yapmayın. Ben artık bu tarz yorumları yayınlamama kararı aldım. Yakın çevrem sende git onun bloguna aynı kodla ekle linkini diyor ama bunu da yapmak istemiyorum.

Bu arada bu konuda bilgili arkadaşlardan da bir ricam var. Bu şekilde link verilmesinin bloglarımıza zararı var mı? Ben o kişiye follow linkimi veriyorum. Yorum yazarsanız sevinirim.



23 yorum:

  1. ben aylardır yayınlamıyorum canım, diyor bana banada beklerim bakıyorum gerekirse takibe alıyorum. ama yayına almıyorum kolay kolay link olan yorumları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok kişinin karşılaştığı bir durum sanırım. Yorumlara ancak dönebildim bugün :)

      Sil
  2. Bir zararı olacağını sanmıyorum. Konunun uzmanları cevaplarsa öğreniriz.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, bu durum galiba bir çok blogger arkadaşın başına geliyor. Benim bloguma da çok oluyor. "Bana da beklerim, benim blogum da bu" tarzında yorum bırakarak ziyaret edilmesi isteniyor. Link bırakanlar da oluyor tabi. Bu linklerin aktif olduğu durumda yorum ekleyen kişi kendine backlink sağlamış olur. Yani linki ekleyen için güzel bir şey. Bu tür linklerin sayısının fazla olması da tabi ki sizin için dezavantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da beklerim cümlesi hepimizin ilk zamanlarda yaptığı bir şey onda bir sakınca görmüyorum. Tek rahatsız olduğum şey sizinde dediğiniz gib backlink şeklinde yapılması

      Sil
    2. Bu konu ile ilgili bir yazı yazdım, otomatik olarak yorumlardaki linki kaldıran bir kod paylaştım kullanmanızı tavsiye ederim...(en son paylaştığım yazı..)

      Sil
  4. Daha evvel link verenlerin şikayet alıp bloglarının google dan silindiğini duymuştum. Hiç etik bir davranış değil..

    YanıtlaSil
  5. Linkli yorumları sevmiyorum, eskiden onay veriyordu fakat vermiyorum artık. Kodla link vermek falan ilk deda duyuyorum daha neler duyacağız? Araştırmak lazım bi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dipsiz bir kuyu bu konular cidden. Çok araştırdım ama beni tatmin edecek bir şey bulamadım.

      Sil
  6. Bırakılan linkler bana da itici geliyor.Gözümden kaçıp yayınlanmazsa asla yayınlamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de artık yayınlamıyorum. Yayınlamışsam da siliyorum yorumu

      Sil
  7. Oldukça sinir bozucu amaçları backlink almak :( Eğer blog değeri sizden düşükse sizi de düşürür ki zaten yüksek olan bloglar böyle şeylere ihtiyaç duymaz ;)Eğer yorumu yayınladıysanız da aynı yöntemle siz de o kişinin bloguna yorum bırakmanızı tavsiye ederim :)Böylece en azından karşılıklı olmuş olur ;)
    Ayrıca ;
    Dublin’deki Google Web Master departmanında çalışan Fatih Özkösemen’in bir tweet’i
    " Bir tarafta dalgalanmadan şikayet edip, diger tarafta link satın almaya çalışmak… Sence bunlar alakalı olabilir mi sevgili webmaster?" — Fatih Ozkosemen (@fozkosemen) October 11, 2016"

    Link alanların da bundan fayda görmeyeceğine dair bir tweeti ;)

    Link almak için yorumları ve hazır temaları kullanarak rant oluşturmaya çalışıyor bazıları ;)Dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bloguna git, link bırak sonra dön yaynlamış mı yayınlamamış mı kontrol et, ben bazen yemek yemeyi unutuyorum :) Karşılıklı backlink elbette en güzeli. Öyle de olması lazım ama dediğim gibi bilerek isteyerek olunca güzel
      sevgiler

      Sil
  8. ben de bir zarar geleceğini düşünmediğim için arada çıkarsa öyle yayınlıyorum..

    YanıtlaSil
  9. Yorum alanını arama botları ayrı değerlendirilir. Yani sizin için bir sorun yada link bırakana bir follow veriyormuş gibi olmaz.
    Gelelim diğer meseleye bazen özellikle kod paylaşımında bulunabilmek için yorum alnını kullanılmak adına bazı işlevler açık bırakılmıştır.
    Kendi fikrim bu gibi durumlarda zaten yorumu yayınlamıyorum ve sorun zaten kökten çözülmüş oluyor.
    Yeni blogcu arkadaşların sitesini tanıtmak istemesi normal ancak istenmeyen bir şekilde bunu yapmak etik değil. En basit şekilde Yorumlama biçimi > Adı/URL bölümünde site adı ve URL adresini girilirse zaten tıklanabilir bir bağlantıda vermiş olunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son cümlede yazdığınız şekilde yapılırsa blog sahibi için bir sıkıntı olur mu? Aslında gerek yok sanırım zaten yorum yaptığımızda isimlerimizin üzerine tıklanınca Google+ sayfasına yönlendiriliyorsunuz sonra da ilgini çeken paylaşımlar varsa blogumuza girip bakıyorlar.

      Sil
  10. Olaya blacklink deniyor. Mesela sizin blogunuzu örnekleyelim. Google daha doğrusu tüm arama motorları sizin blogunuza eklediğiniz linklere referans olduğunu düşünüyor. Böylece arama motorları botları blogunuzda linki bulunan siteyi daha değerliymiş gibi algılıyor. Özetle o kimse sizin üzerinizden seo çalışması yaparak kendi blogunu geliştirmeye çalışıyor.

    Bu olayın size zararı yok sadece o sitenin reklamını yapmış oluyorsunuz. Umarım anlatabilmişimdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah bey, bu durum backlink sayılmıyor mu? karşılıklı olmadığında backling zararlı diye söylentiler var, doğru cevabı ne yazık ki türkçe dökümanlarda bulamadım. Yabancı yazıları incelemek lazım sanırım.
      Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  11. Bence yanlış düşünüyorsunuz ben daha yeniyim kendimi nasıl tanıtayım sizin öneriniz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Öncelikle blogu ilk açtığım zaman bende diğer blogları ziyaret ettiğimde, bana da beklerim dediğim , link şeklinde olmadan blog adımı yazdığım zamanlar oldu. Bunu hepimiz yaptık , hiç yapmadım diyen yoktur sanırım. Sıkıntı olan şey bu değil. Zaten blog sahibi, sizin onu takibe aldığınızı görmüşse (bir kısım bloggerlar hariç ) sizin blogunuzu takibe alır, çünkü bu karşılıklı destektir bir yerde. Ve adınızın yazdığı yere tıklayarak Google hesabınızdan o blogu ziyaret eden kişiler sizin yorumunuzu görür, isterse sizi inceleyebilir. Bu nedenle yazılarınızı paylaştığınızda Google+ hesabınızdan herkese açık paylaşmakta fayda vardır.
      Sevgiler

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...