31 Tem 2019

Erik Pestili Nasıl Yapılır

Erik Pestili Nasıl Yapılır 


Herkese merhaba,

Bugün sizlerle erik pestili nasıl yapılır sorusunun cevabını paylaşacağım.

Bahçeniz varsa , bahçenizdeki yada alıpta tüketemediğiniz erik leriniz varsa onları değerlendirmek  için  erik pestili yapabilirsiniz.

Erik pestili nasıl yapılır bakalım

 Pestili Nasıl Yapılır
Erik Pestili Nasıl Yapılır 

Içerisine az miktarda su ekleyerek erikleri iyice pişirin,  ardindan bir tel süzgeç ile ezerek posasını çıkarın.  Zaten çok piştiği için eriklerin sadece çekirdekleri ve kabuğu kalacaktır.


pestili Nasıl Yapılır
Erik Pestili Nasıl Yapılır 


Ardından tekrar ocağa alın, ekşiliğine ya da isteğinize bağlı olarak şeker katın.  Üzerindeki, köpükleri alarak bir süre daha kaynatın, koyu bir kıvam alması gerekmekte.

Hafif sudan geçirdiğiniz düz bir tepsiye yayın ve güneş alacak bir yere koyun.  Bir tarafı kuruduğunda diğer yüzünü çevirerek kurutmaya devam edin.

Pestili Nasıl Yapılır
Erik Pestili Nasıl Yapılır 

Çok ince veya kalın olmasına dikkat ederek tepsiye yaymalısınız. 

Bazıları içine nişasta katıyor ama biz katmadık, sadece kuruduktan sonra katlarken yapışmaması için nişasta serpeceğiz.

Yapım aşamaları videosunu aşağıda paylasiyorum. Kanalıma abone olursanız çok sevinirim.



Afiyet olsun

5 yorum:

  1. Erik pestili görünce dayanamadım attım kendimi sayfanıza. çocukluk damağım geri geliverdi birden. dürümler canlandı gözümün önünde. hele içine biraz da şeker koyduğumuz pestil ezmesi. daha ne diyeyim bilmem ki. emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Bir zamanlar iki tane erik ağacımız vardı. Bol ürün verirdi. Biz de kendimize ayırdıktan sonra kalanı komşulara dağıtırdık. Bol bol kompostosunu pişirirdik. Kış için de kavanoz kavanoz marmelatını yapardık. O günler geldi aklıma. Pestili hiç düşünmemiştik. Şimdi zaten ağaçlarımız da yok. Size afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. bunu hafta sonu deneyeceğim bakalım olacak mı?
    ilknurundunyasi

    YanıtlaSil
  4. Yapmasam da inceliyorum böyle konuları bilmek iyidir kafasındayım güzel paylaşım olmuş anlatımda basit hiç bilmeyen yapar :) Film izle

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...