22 Nis 2020

Evde Sandviç Ekmeği Yapımı


Herkese merhaba,

Evde sandviç ekmeği yapmayı hiç denediniz mi? Denemediyseniz bu tarifi bir deneyin. Yumuşacak ve evde yapıldığından sağlıklı. 


Yumuşacık Sandviç ekmeği yapmak için malzemeler
Evde Sandviç Ekmeği Yapımı
 
1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 yumurta ( sarısı kenera ayırılacak üzerine sürmek için) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Aldığı kadar un ( yaklaşık 2.5 su bardağı, kontrollü olarak dökün. Çok ele yapışmayan ama sert olmayan bir hamur olması lazım)

Yapılışı


Öncelikle ılıyan su ve sütümüzü kaba alıyoruz. İnstant mayayı, şeker ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Karışımımıza yumurtanın kalan beyazını ve sıvı yağı ekliyoruz. Ardından aldığı kadarıyla un ekliyoruz. Ele çok yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Üzerini bir bezle örterek beklemeye alıyoruz.


Bulunduğunuz ortamın sıcaklığına bağlı olarak Yaklaşık 20 - 30 dakika bekleyerek kabaran hamurumuzu alıp 5-6 parçaya bölüyoruz. Zemine yapışmaması için zemine hafif un serperek, hamurlara şekil veriyoruz. Tepsiye alıp, üzerine yumurta sarısı ve dilersek susam ekliyoruz. Pişirme kağıdınız yoksa tepsiyi hafif yağlayabilirsiniz.


Bir sürede tepsi içinde ekmeklerimizi bekleterek mayalandırıyoruz. Ardından 180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.


Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz sandviç ekmeklerini fırından alıp, üzerine biraz su serperek bez kapatıyoruz. Hepsi bu kadar.


Yapılış videosu youtube hesabımda. Eğer hala takibe almadıysanız kanalı takibe alırsanız çok sevinirim.




Sevgiler

Şafak



2 yorum:

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...