26 May 2020

Saç Kavurma Nasıl Yapılır?



Herkese merhaba

Bugün sizlerle ocakta saç kavurma yapacağız Aslında mangal yapacaktık ama mangalın boyutları saç kavurmaya küçük geldi önce malzemeleri söyleyelim

Malzemeler
750 gram yağlı dana kuşbaşı
3 domates
2 patates
2 biber
2 kırmızı
kapya biber
1 kaç kaşık ayçiçek yağı
1 soğan
2 kaşık tereyağ
Baharatlar

Yapılışı
Eti alırken kasaba saç kavurma saç kavurma için aldığınızı söylerseniz o size uygun et türünden veriyor ve ona göre doğruyor. Aslında Kuzu eti ile yapmak daha iyi ama içimizde kuzu sevmeyenlere olduğu için biz dana eti kullandık.






Ocağa koydunuz saç Saca bir miktar ayçiçek yağı ekleyin ardından küp şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun ardından kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin onları da hafif doldurun arkasından yine küp küp doğranan patatesleri ekleyin sebzeler suyunu salmış olacaklardır sebzeleri saçın kenarına çekip ateşten uzaklaştırın falda suların içine eti ekleyin sürekli karıştırarak pişirin 15 dakika sonra et ve sebzeleri birbirine harmanlayın. Kısık ateşte pişirmeye devam ederek  ağzını bir kapla kapatın bir süre daha bu şekilde pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağ ekleyin



Pisme işlemi tamamlandıktan sonra kekik, karabiber, isteğe bağlı pul biber, zerdeçal, zahter, eğer varsa köri gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.




Yapılış videosunu aşağıdaki YouTube videodan izleyebilirsiniz


Afiyet olsun

2 yorum:

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...