6 Kas 2013

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN METİN SABANCI OKULLARI


Merhaba,

Facebook da tanıtımlarını gördüm. Bir çoğumuzun bilgisi dışında olan okul hakkında hemen kendilerine mail attım bilgi istedim. Sağ olsunlar kırmadılar beni. Bana gönderdikleri basın bültenini sizinle paylaşmak istiyorum.

Türkiye Spastik Çocuklar vakfına ait web sitesini incelemek isterseniz buraya Tık Tık

En çok merak edilebilecek soruları da kendilerine sordum. İşte basın bültenleri ve merak edilebilecek iki soru:

Metin Sabancı’nın bağışı ve Sabancı Vakfı’nın desteği ile kurulan Metin Sabancı Okulları’nda üçüncü eğitim-öğretim yılı için kayıtlar başladı. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı çatısı altında, hafif düzeyde zihinsel engelli çocuklar ile Cerebral Palsy’li çocuklara eğitim veren Metin Sabancı Okulları ve bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Metin Sabancı Özel Eğitim ve Uygulama Okulu yeni öğrencilerine kapılarını açtı.


Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler İlkokulu’nda eğitim gören çocuklar, okuma-yazma, fen, matematik ve Türkçe gibi temel derslerdeki bilgileri ve sosyal becerileri kazanarak kaynaştırma eğitimine hazırlanıyor. Metin Sabancı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ise; orta ve ağır düzeyde zihinsel engelliler eğitim görüyor. Bu merkezde çocuklara; okuma - yazma, yeme - içme ve tuvalet gibi temel yaşam becerileri ve sosyal beceriler alanlarında eğitim verilerek özbakım ve topluma uyum becerileri kazandırılıyor.


“Zihinsel engelli çocukların toplumla entegre olmalarını hedefliyoruz”

Metin Sabancı Okulları Müdürü Cem Akköse, “Metin Sabancı Okulları olarak bir veya daha fazla engeli olan Cerebral Palsy’li çocuklar ile zihinsel yetersizlik tanısı almış çocuklara, resmi eğitimleri ile birlikte sosyal, duyusal, bilişsel, dil ve motor gelişimi alanlarında eğitim vererek, kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, çevresiyle iletişime geçmeyi ve toplumla entegre olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Okulumuz; binası, sınıfları, sınıf donanımı, uzman eğitim kadrosu, bahçeleri, spor ve oyun alanları ile çok farklı bir profil çiziyor” dedi.

Çocuklar, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına paralel eğitim alıyor

İstanbul Ataşehir’de yaklaşık 4 bin metrekarelik kapalı alanda eğitim ve öğretim hayatına devam eden Metin Sabancı Okulları’nda, bir veya daha fazla engeli olan Cerebral Palsy’li çocuklar ile hafif, orta ve ağır düzey zihinsel yetersizlik tanısı olan çocuklar eğitim alabiliyor. Özel donanımlı sınıflarda, MEB müfredatına paralel olarak bireysel ve grup eğitim programları, konusunda uzman eğitim ve destek hizmetler kadrosu tarafından veriliyor.

Okullarda, eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra, öğrencilere ve ailelerine yönelik psikolojik danışmanlık, gereksinime bağlı destek ve öz bakım desteği hizmeti veriliyor; müzik, resim, sanat ve mutfak atölyeleri düzenleniyor; beden eğitimi ve spor çalışmaları yapılıyor.

Vakfımızla hayata geçirmek istediğiniz Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri için;iletisim@tscv.org.tr adresine kurum/kişi tanıtımınız ile birlikte yapmak istediğiniz çalışmayı içeren bilgilendirme mesajını gönderebilirsiniz.


 Okulunuz ücretli mi?
      Metin Sabancı Okulları özel bir eğitim kurumu olup, yıllık ücreti ilan edilmiştir.

Burs veriyor musunuz?
      Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından sınırlı burs olanağı vardır.
    Bilgi ve randevu için 0850 220 07 71 - 72

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...