26 Şub 2015

YOĞURTLU HAVUÇ KAVURMA


Merhaba,

Yemek tariflerimi özlediniz mi :) Yaklaşık 10 gündür paylaşmadığımı fark ettim de. Bugün sizlere hem günlük sofralarınızda, hem de özel davetlerinizde meze olarak kullanacağınız bir tarif paylaşmak istiyorum. Yapımı çok kolay, gramı gramına malzeme gerektirmiyor. Evde ne kadar varsa yapabileceğiniz bir meze. Yoğurtlu havuç kavurma.

O nedenle malzeme miktarı belirtmeden yapımına geçiyorum.


Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir miktar zeytinyağını ateşte ısıtın ve havuçları içine koyarak orta ateşte kavurmaya başlayın. Sık sık karıştırın ki her tarafı eşit olarak kavrulsun. Dilerseniz biraz tat versin diye biber salçası ekleyebilirsiniz.



İyice kavrulup yumuşayan havuçları servis tabağına alın. Soğumasını bekleyin.


Üzerine dilerseniz sade dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökerek -ki sarımsaklı daha güzel oluyor, tamamını kaplayın. Üzerine nane, kırmızı biber ve karabiber dökerek servise hazır hale getirin.



Afiyet olsun
Şafak


8 yorum:

  1. Nefis görünüyor, favori mezelerimdendir

    YanıtlaSil
  2. Çok severim bunu şimdi hatırlatma oldu yeniden yapmam için :)

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım bende çok sık olmasada yaparım.

    YanıtlaSil
  4. Şimdi görünce aklıma geldi, o kadar sık yapardım ki eskiden. Ben havuç yemiyorum ama eşim bayılır. Bana hatırlatmış oldun, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) e o zaman bu akşam yemekde bir sürpriz yaparsın. Selamlar

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...