30 Mar 2015

TÜRKİYEDEKİ BANKALAR VE İŞLEM ÜCRETLERİ

Merhaba,

Bugün bir yazıma gelen yorum neticesinde bankalar hakkında bir yazı  yazmaya karar verdim. Bankaları ayrıntılı olarak www.bloggerlarpaylasiyor.com sitemizde mercek altına alacağım. Öncelikle ülkemizdeki en çok bilenen bankalara genel hatları ile bir bakalım dilersiniz. İsim sırası ile yazayım ki kimse alınmasın :)

Öncelikle Kurumsal Sermayeli sadece 3 bankamız kaldı biliyor musunuz? Önce onlardan başlayalım


Türkiye Cumhuriyeti Zıraat Bankası A.Ş.     www.ziraatbank.com.tr


İnternet şubesi masrafları, gönderdiğiniz tutara göre değişiyor. Hesap işletim ücreti belli bir ortalamayı tutturamayan hesaplara 3 ayda bir uygulanıyor. Kredi kartı ücreti ödeniyor. Türkiye'nin en yaygın şube ve Atm ağına sahip. Şubeden yapılacak her türlü para transferinde ücret ödeniyor.

Detaylı masraf listesi İçin  Tık Tık



Türkiye Halk Bankası A.Ş.                            www.halkbank.com.tr

İnternet şubesi masrafları diğer bankalara oranla düşük ama yine de alınıyor. Kredi kartlarına ilk yıl ücret alınmıyor ama sonraki yıllarda ödüyorsunuz. Hesap işletim ücreti ödeniyor. Bir çok il ve ilçede şubeleri ve ATM leri var. Şubelerde masraf ödeniyor.

Detaylı masraf Listesi İçin Tık Tık


Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O                   www.vakifbank.com.tr

İnternet şubesi işlemleri masraflı. Kredi kartlarına ücret ödeniyor. Hesap işletim ücreti aylık ödeniyor. Şube ve Atm sayısı yüksek. Şubelerden yapılan işlemlerde ücret ödeniyor. 

Detaylı masraf Listesi İçin Tık Tık



DİĞER BANKALAR


Akbank   A.Ş                                                   www.akbank.com.tr

İnternet şubesi işlemleri masraflı. Şubeden yapılan işlemlerden masraf alınıyor. Kiralık kasa hizmeti var. Kredi kartı çok çeşitli, farklı ücretlere tabi. Hesap işletim ücreti 6 ayda bir alınıyor. Alınamadığında borçlandırılıyorsunuz hesabınıza ilk para yatırılışında otomatik tahsil ediliyor. Bazı istisnalar mevcut. Maaş müşterilerinden alınmıyor örneğin. Şube ağı geniş. 

Detaylı Masraf Listesi İçin Tık Tık



Deniz Bank A.Ş.                                               www.denizbank.com

İsminin sizi şaşırtmasın. Denizbank tamamı yabancı sermayeli  bir banka. Tüm işlemleri ücretli. Hesap işletim ücretleri, hesap bazında aylık alınıyor. Kredi kartı ücretli. Dönem dönem farklı kampanyaları var.

Detaylı Masraf Listesi için Tık Tık



ING Bank A.Ş.                                                    www.ingbank.com.tr

Kredi kartları ücretli. Hesap işletim ücreti Turuncu Hesap dışındaki vadesiz hesaplardan müşteri bazlı aylık olarak alınıyor. İnternet şubesi işlemleri ücretli. Turuncu hesap ile ATM den para çekme işlemi yapılamıyor, şubeden işlem yaptırmanız gerekli

Detaylı Masraf Listesi için Tık Tık

 


Kuveyt Türk Katılım Bankası                              www.kuveytturk.com.tr

Kredi kartı ücreti yok. Şubeden yapılan para transferi işlemleri ücretli. İnternet bankacılığı işlemleri ücretsiz. Hesap işletim ücreti yok. Faiz sistemi değil, katılım kar payı sistemi mevcut. Hac-ümre için kredi verebiliyorlar. 

Detaylı masraf listesine sayfalarından ulaşamadım. Bu yazdıklarım bankada işlem yaptığım için bildiği şeyler. Şubelerinden bilgi alabilirsiniz. 


Türk Ekonomi Bankası                                      www.teb.com.tr

İnternet şubesi işlemleri ücretli. Şubelerden yapılan işlemlerden ücret alıyorlar. Kredi kartı ücreti var. Bir çok paket hazırlamışlar. Paket sahiplerinin farklı kalemlerde farklı muafiyetleri mevcut. Teb masrafsız beşli paketi ile hesap işletim ücreti, internet bankacılığı havale, eft ücreti ve kredi kartı yıllık aidatı ödemiyorsunuz. Bunun için onların öngördüğü 14 adet ürün grubundan 5 adet ürüne sahip olmanız ve istedikleri koşulları sağlamanız gerekli. Bunların neler olduğu konusunda Detaylı Bilgi için, Tık Tık
Emekli maaşını Teb şubelerinden alanlar yıllık kart aidatı ödemiyor.

Detaylı masraf Listesi İçin Tık Tık



Türkiye Garanti Bankası                                      www.garanti.com.tr

İnternet bankacılığı ve şubelerde işlemler ücretli. Şube ağı geniş. Hesap işletim ücreti 6 ayda bir alınıyor. Çok çeşitli kredi kartları var. Kredi kartları ücretli ve karta göre farklılık gösteriyor. Maaş müşterilerine farklı uygulamalar yapabiliyorlar. 

Detaylı Masraf Listesi İçin Tık Tık



Türkiye İş Bankası                                          www.isbank.com.tr

Türkiyenin en çok şubesi olan bankalarından biri. Sanılanın aksine özel sermayeli bankalardan biri. Türkiye'nin bir çok yerinde şube ve ATM si mevcut. İnternet bankacılığı ve şubelerde işlemler ücretli. Hesap işletim ücreti 6 ayda bir alınıyor, ancak bazı istisnaları mevcut. Şubelerden, atm den ve internet bankacılığından fatura ödemesi yapılıyor ancak ücretli. 

Detaylı Masraf Listesi için Tık Tık


Şekerbank T.A.Ş.                                           www.sekerbank.com.tr


İnternet şubesi işlemleri ücretli. Şubeden yapılan işlemlerden ücret alınıyor. Kredi kartları ücretli. Hesap işletim ücreti 3 ayda bir kesiliyor. Maaş müşterileri ve emekliklik paketi üyelerinin para transferi işlemlerinden masraf alınmıyor ve hesap işletim ücreti ödemiyorlar.

Detaylı Masraf Listesi İçin Tık Tık

Yapı Kredi Bankası A.Ş.                                  www.yapikredi.com.tr
Yapı Kredi bankası Türkiye'de kredi kartı hizmetini ilk getiren bankalardan. Kredi kartları ücretli. Hesap işletim ücretleri 6 ayda bir alınıyor. Bazı özel paketleri mevcut. Western Union işlemleri yapılabiliyor. Konsolosluk için mektup düzenleniyor ve ücretli. İnternet bankacılığı işlemleri ücretli.


Detaylı Masraf Listesi için Tık Tık

PEKİ NASIL YAPACAĞIZ?


Bütün bu tablolar incelendiğinde, masraf açısından en iyi bankanın Kuveyt Türk Katılım Bankası olduğu ortada. Ancak şube ve ATM sayısı yeterli değil. Ayrıca bazı bankalarda var olan, istenildiğinde para çekilen ama vadesi bozulmayan hesaba sahip değil. Örneğin ING Bankın Turuncu hesabı kullanabilirsiniz. Ancak orada da para çekme işlemi için şubeye gitmeniz gerekli. Ben ödeme işlemlerimi internet üzerinden yaparım, nakit lazım olursa da gider çekerim diyorsanız bu iki bankayı birlikte kullanabilirsiniz.


Ülkemizde daha bir çok banka var ama ben sizlerle bugün en çok tercih edilen bankaları paylaşmak istedim. Umarım faydalı olmuştur.

Sevgiler

Şafak

NOT: Bu yazıda paylaşılan ayrıntılar şu an itibarı ile geçerlidir. Tercih yapmadan önce Bankaların internet sitelerinden ya da şubelerdeki müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi ve son durumu edinebilirsiniz.


2 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler ben maaş hesabıma bağlı kredi kartı kullanıyorum bu sayede herhangi bir masraf ödemiyorum ne kredi kartı için ne eft için ne de hesap işletim ücreti çok şükür :)

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...