30 Kas 2015

Tango Jean Tango Dans Okulunda Eğlenceli Dakikalar

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda, sevgili Blogger arkadaşım Yasemin'in daveti ile Taksim'deki bir mekanda çok güzel bir kahvaltı yaptık ve dans ettik. İstiklal caddesi, Süslü Saksı Sokağında yer alan Tango Jean bir Tango Dans Okulu. 

Bazı pazar sabahları, kursiyerleri ile birlikte kahvaltı yapıyorlar. O gün ben ve arkadaşlarım da onlara katıldık. Önce güzel bir kahvaltı yaptık. Ardından da Tango dansı ile ilgili bir kaç küçük çalışma. 



Aslında Tango'ya çok yabancı değilim. 3 ay kursa gitmişliğim vardır. Ama tekrar edilmeyince unutmuşum hepsini. Ancak Tango Jean sahibi İrfan bey, o gün Tango ile ilgili bütün bildiklerimi yeni baştan detaylandırdı. Diğer dans kurslarının tersine, Tango'nun belli hareketlere bağlı olmadığını sık sık tekrarladı. Tango Jean'in sloganı zaten Dans Özgürleştirir. Öyleyse dansa kurallar eklemek ne kadar anlamsız oluyor di mi?

Biraz mekan ile ilgili bilgi vermem gerekirse, Tango Jean 2001 yılından beri bu dünyanın içinde. Aslında İrfan bey, Mühendislik mezunu. Ama dansı seçmiş.  1998 yılından beri Tango ile ilgileniyor. Öğrencilerine figür ezberletmek yerine, kendi kombinasyonlarını oluşturabilecekleri eğitimi vermeyi tercih ediyor. Bu güne kadar 11.000 den fazla öğrenci yetiştirmiş.


Sadece Tango öğretilmekle kalmıyor, serbestçe pratik yapabilecekleri Milango geceleri ve seminerler yapıyorlar. Düzenledikleri seminerlerden bazıları,  Milongada Giro Atölyesi,  Milonga Atölyesi, Sacada Atölyesi ve Bedensel Farkındalık Atölyesi.

İşte o günden bazı kareler :)



Tango Jean sosyal medya hesaplarını takip etmek isterseniz;




O günü beraber geçerdiğim Blogger Arkadaşlarım
http://gizoandtheblog.com

http://www.tavsiyesever.com
http://biricitinyeri.blogspot.com.tr
http://kiriksemsiye.blogspot.com.tr
http://acemisihirbaz.blogspot.com.tr

Bizi davet ettikleri için kendilerine ve beraber olduğum arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Sevgiler

Şafak 

2 yorum:

  1. Keyifli bir gün olduğu anlaşılıyor.. Çok güzel bir organizasyon.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. Hep dans etmeyi istemişimdir ama bir türlü zaman bulamadım. Tekrar dünyaya gelirsek dansçı bile olabilirim :))))))))

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...