6 Mar 2016

Nefesini Keşfet Kitabı



Yazar ve nefes terapisti Ülker Uzun Polat, yeni kitabında okurlarını bir farkındalık yolculuğuna çıkarıyor. Hepimiz nefes alıp veriyoruz ama ya bunu bilinçli olarak yaparsak?
Ülker Uzun Polat, 2000 yılından beri aldığı eğitimler ve binlerce danışanı ile uyguladığı terapilerin deneyimi ışığında bu kitabı yazdı. Nefesini Keşfet, sadece doğru nefes tekniklerini de içermiyor. Kitabın içinde doğru nefes almayı öğreten ve yanlış nefes almayı okura gözlemleten metodların yanı sıra, başka konu başlıkları da var. Gergin bir vücudu rahatlatmak için yapılacaklar, Kundalini ve Ateş dansı yöntemleri, niyetler koyarak nefes çalışmak gibi bölümlerin yanı sıra, yazarın kendisine ait 5 Element nefes terapisi uygulamaları da yer alıyor. Ruhsal ve fiziksel şifanın bir bütün olduğunu düşünen Polat, kitabında vücudumuza ait yedi enerji bölgesi ve Çin tıbbında çok önemli bir yeri alan meridyenleri de açıklıyor.  Yine yoga nefesi, ateş nefesi, yunus nefesi gibi değişik nefes çalışmaları da anlatılmış.

Kitapta, ders çalışma konstrasyonunu arttırmak isteyen bir öğrenciden, mutsuz bir insana, hamile bir kadından, işleri kötü giden bir iş insanına varana dek, örnek olumlamalar eşliğinde, iyileştirici nefes teknikleri öğretiliyor.

Ülker Uzun Polat, Mona Kitap Kişisel Şifa serisinden çıkan Nefesini Keşfet adlı kitabında, “ Biz bilince sahip varlıklar değiliz. Aslında bilincin ta kendisiyiz. Bu yüzden bilincin yükselmesine hizmet için yaptığımız her şey aslında kendimize hizmet ediyor demektir. ‘Başkalarına ve bana bu dünyaya yapabileceğimiz en büyük katkı nedir?’ diye soracak olursanız, bana göre bunun cevabı kendi bilincimizi açmak olacaktır. Elinizde tutuyor olduğunuz kitap da, size içsel yolculuğunuzda rehberlik edecek bir yol haritasıdır.” diyor.

 ÜLKER UZUN POLAT


1967 Denizli doğumludur. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirerek, İstanbul’da bilişim sektöründe çalışma hayatına başlamıştır. 15 yıla yakın bu sektörde Arthur Andersen, NCR, Motorola gibi çok uluslu şirketlerde çeşitli görevler üstlenirken, Özel Marmara Üniversitesi İşletme programını da tamamlamıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde son sınıfta okumaktadır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Ülker Uzun Polat, çocuklarının hayatına girmesiyle birlikte profesyonel iş hayatını sonlandırıp, hayatında önceliği huzur, denge ve mutluluk arayışına vermiştir. Bu süreçte, kişisel gelişim üzerine, çok geniş bir yelpazede eğitimler almış ve Mimoza Yaşam Merkezi'ni kurarak, edindiği bilgi ve tecrübelerini herkesle paylaşmayı bir yaşam biçimi haline getirmiştir. Mimoza Yaşam’ın yanı sıra, pek çok başka merkez, okul ve kurumda değişik farkındalık çalışmaları yapmakta, kendi markası olan Dönüşümsel Nefes Eğitimi vermekte ve  kişisel gelişim seminerleri organize etmektedir.

Yazarın bu konudaki bilgi birikimi, 2000 yılında Usui Reiki ile başlamış, ardından NLP ile devam etmiştir. Ancak gerçek anlamda dönüşümünü, nefes terapistliği ile gerçekleştirmiştir. Hemen ardından Kuantum Yaşam ve Öğrenci Koçluğu, EFT, Access-Bars, Inner Speak, Kuantum Dokunuş, Osho Aile Dizimi, Osho Danışmanlığın Zen Yolu, Quantum Hipnoz, Serafim Enerjisi uygulayıcılığı eğitimlerinin tüm ileri seviyelerini almıştır. Ancak alanında sahip olduğu tecrübe, pek çok yerli ve yabancı eğitmenden aldığı kişisel gelişim eğitimleri ve uygulamalarından çok, danışanlarıyla yapmış olduğu binlerce özel seansa ve grup seminerlerine dayanmaktadır. 

Daha Önce Yayınlanmış Kitapları:

2009 - Tam Benlik
2011 - Ezber Bozduran
2014-  Başka Bir Leonardo 

*Basın Bültenidir

6 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor teşekkürler paylaşımın için ♥

    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  2. Ülker Uzun Polat hayatını dolu dolu yaşamış ve aynen devam eden birikimli bir kişilik. Uzak doğu felsefelerini çok iyi tanımamakla birlikte düşünce tarzına aşinayım. Evrendeki her şey yaratıcının parçaları ve gördüklerimiz onun birer yansıması. Başkasına yaptığımız kötülük aslında kendimize yapılmış oluyor. Birey olarak huzurluysak içinde yaşadığımız dünyaya da huzur getiririz. Hallac-ı Mansur'un En-el Hak ve Uzakdoğu felsefesi bir yerde buluşuyor mu yoksa bir etkileşim mi var bilinmez. Tanıtım güzel olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikirlerinize aynen katılıyorum. yaşam bir döngü ve herkes yaşattığını bir şekilde yaşıyor

      Sil
  3. Şu aralar stres içinde olduğum için bu kitabı hemen alabilirim.Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. stres hepimizde, hayat bizi strese sokuyor sanırım.
      sevgiler

      Sil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...