2 Oca 2019

Mim .. 2019 Yılından Beklentilerim Neler

Otomatik alternatif metin yok.

Merhaba,

Uzun yıllardır mimlenmemiştim. İlk blog mimimi aldığım günü hatırlıyorum da resmen havalara uçmuştum :))) Bu senenin son günlerinde her blog yazısı ile ayakkabılar hakkında yeni bir şey öğrendiğim, "vay be bu da mı varmış?" dedirten sevgili Shoepera Aslı'nın Mimlendiniz yorumu ile karşılaştım. 2019 öncesi yazmak istemiştim ama bir türlü fırsat olmadı. Kısmet bugüneymiş. 

Evet acaba ben 2019 yılından neler bekliyorum? 

Ben gençken :) her yıl başında hep bir şeyler dilerdim ve bir sonraki yıldan acayip beklentilerim isteklerim olurdu. İşin aslı şu ki, yeni yılın gelmesinin çok bir şeyi değiştirmediğini fark ettiğimden beri öyle delice isteklerim yok. Şu bir gerçek ki zaman, mekan değişse de siz ve insanlar değişmediği sürece hiç bir şey değişmiyor. 

Bu arada eşim benim her yıl yeni bir kadın olduğumu söylüyor. Değişiyormuşum :) Bu iyi bir şey sanırım.;)

"2019 yılından ne bekliyorsunuz" değil de, "bundan sonra ki hayatında neler olsun istersin?" derseniz sıralayalım bakalım.

Öncelikle bende herkes gibi, herkes için özgürce yaşayabileceği bir dünya istiyorum. ( Eee herkes bunu istiyorsa peki neden öyle olmuyor diye düşünmeden de edemiyorum. )

Sonra herkesin maddi olarak sıkıntı çekmediği, çocukların karnının doyduğu, üşümediği, oyun oynayabildiği, eşit eğitim ve eşit sağlık hizmeti alabildiği bir dünya istiyorum. ( Öyle zor durumda olan insanlar, hasta çocuklar çaresiz anne ve babalar var ki, algısını biraz açık tutsa insan, lüks için para harcarken utanır, ne olur her ay ufacık da olsa bir kişinin yarasına merhem olmak için bir damla da olsa iyilik yapın )



İnsanların fikirleri için fiziksel yada ruhsal olarak yargılanmadığı, her fikrin bir başkasının hak ve özgürlüklerini kısatlamadığı, yani kısaca insanca yaşanabilen bir dünya istiyorum.  ( Herkes birbirine o kadar karşı ki, inanamıyorum bazen. Aklım duruyor. İşte o zaman üstün güçler isiyorum. Tanrı'nın tüm o insanların kalbine dokunmasını diliyorum)

Ülkemdeki maddi sıkıntılar bitsin, herkes hak ettiği mevkide çalışsın, halkım saçma sapan dizi ve programlarla uyutulmasın, onu aptal yerine koyarak uyutmaya çalışanlara karşı aklını kullanıp izlemesin istiyorum. ( Bizi uyuturken bir de bir çuval para kazanıyorlar ya, çıldırıyorum)

insanları uyutan diziler ile ilgili görsel sonucu

EYT , yani kısaca Emeklilikte Yaşa Takılanlar onlardan alınan haklarına tekrar kavuşsun istiyorum. ( Bu konuda ilerleyen günlerde bir blog yazısı geliyor)

Güzel dinim istismar edilmesin, tüm dünyada sanki Müslümanlık çok korkunç bir şey algısı yaratılırken gerçek inananlar buna izin vermesin istiyorum. İnsanlar "Oku" emrinin arapçasını değilde anlamını bilsin istiyorum. Okusun çok okusun. Sadece kendi fikirlerine uygun yayınları değil, karşı fikrin düşüncelerini de okusun, özümsesin, anlamaya çalışsın istiyorum. Bizi diğer canlılardan ayıran özelliğin beynimiz ve ruhumuz olduğunu bilerek yaptığı her hareketin tüm dünyanın kaderini değiştirecek yolun yapı taşları olduğunu anlasın istiyorum.      ( Sanırım Şafak burada çok şey istiyor :)  )

Dünyayı kurtardığıma göre kendim için de bir şeyler isteyebilirim sanırım. 

Ben, eşim, çocuklarım, beni seven insanlar sağlıklı olsun istiyorum. Huzurlu olsun istiyorum. Allah, kazalardan, belalardan korusun istiyorum. Hayırlı iş, hayırlı eş, hayırlı evlat ve hayırlı insanlarla yolumuz kesişsin istiyorum. Ölüm kapıya geldiğinde, keşkeler olmadan gözlerimizi kapatalım istiyorum ( Yaklaşık bir kırk yıl sonra falan gelirse çok sevineceğim bu arada :) )

İstekler bitmiyor değil mi? Gerçekten bitmiyor. Hiç bir zaman da bitmesin. İstekler umuttur çünkü. Yaşama bağlılık, insanlığa inançtır. Biraz klişe olacak ama ne kadar az şeye ihtiyacınız olursa o kadar zenginsiniz demektir. 

Bu güzel mim için Aslı'ya çok teşekkür ediyorum. Kendisini takibe alın. Ayakkabılar hakkında çok şey öğreneceksiniz. 

Bende bu mimi sevgili 

Emel'in Mutfağı
Yasemin Kokulu Bir Hayat
Yeşimle Her Telden
Sosyal Annem Blog

ve isteyen herkese yolluyorum.


Hep sevgiyle kalın
Şafak








14 yorum:

  1. En kısa zamanda mime yanıt geliyor olacak :*

    YanıtlaSil
  2. ne güzel dileklerin var tatlım dilerim dileklerin gerçek olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Bütün dileklerinizin gerçek olduğu bir yıl sizinle olsun

    YanıtlaSil
  4. Sağlıklı geçsin yeter aslında...

    YanıtlaSil
  5. İstekler bitmezzzzz :)))) Davete icabet gerek canım.. İlk fırsatta ;)

    YanıtlaSil
  6. Dileklerimizin gerçekleşmesi dileklerimle..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Öncelikle 2019 yılının ülkemize ve bütün dünyaya sağlık mutluluk getirmesini ve savaşların artık olmadığı bir yıl diliyorum.

    Dilekleriniz çok güzel, özellikle tv kanallarında çıkan saçma sapan programlar ve dizilerin bir an önce bitmesini bende diliyorum.

    Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yeni bir karar alınacağını sanmıyorum. Ama alınırsa güzel olur.
    Güzel yazınız için teşekkür ediyorum Şafak hanım.

    YanıtlaSil
  8. Herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...