3 Haz 2020

Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır ?

Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır 


Herkese merhaba

Bugün sizlerle kış hazırlığı olarak bezelye konservesi nasıl yapılır sorusunun cevabını paylaşmak istedim.


Öncelikle bezelyeler güzelce ayıklanır ve yıkanır. Bu aşamada bezelyeleri hafifçe haşlayabilirsiniz de ama ben haşlamadan yapıyorum. Zaten konserve kaynarken biraz pişmiş oluyor. Bu arada yapın videosunu da buraya ekleyeyim ki canlı olarak görün


İşlemlere başlarken konserve kapaklarını ayrı bir yerde kaynatmaya başlıyoruz. Mutlaka yeni kapak kullanın. 

Temiz içme suyunun içine 3-4 kaşık kaya tuzu ekliyoruz ve erimesi için karıştırıyoruz. Yıkanan bezelyeleri suyun içine ekleyin ve su ile birlikte temiz kavanozlara doldurun. Bir bıçak yardımıyla havasını alın. Ağzını kaynamış sıcak yeni kapak ile cok sıkı bir şekilde kapatın. Kaynatmak için büyük bir tencere içine aralarına bez koyarak yerleştirin ve kapak üstünü geçecek şekilde su ekleyerek kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan snra yaklaşık 1 saat daha kaynatmaya devam edin. Çıkardıktan sonra ters çevirerek en az 4 saat o şekilde bekletin ki, kapaklar iyice vakum yapsın.





Şimdiden kolay gelsin

Sevgiler
Şafak

1 yorum:

  1. Bol tüketilen ürünlerin konserve yapılması çok doğru. Buzdolabı istemez. Biz de bezelye kışın az tüketildiği için bir miktar derin dondurucuda saklamak bana yetiyor. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...