9 Kas 2013

ATAM SEN RAHAT UYU

Biliyorum olan biteni yukarıdan izliyorsun. Zaman zaman ruhun acı çekiyor sana atılan iftiralarla. Sen gerçek dünyadasın artık ve biliyorsun bugün seni karalayanlar mahşer gününde senden hakkını helal etmeni isteyecek.

Helal etme ATAM...


Israrla seni anlamak istemeyenler var. Bu ülkeye yaptığın hizmetleri göremeyecek kadar gözleri kör olanlar var. Bugünleri yıllar önce sen görmüştün aslında. Gençliğe Hitabe de anlatmıştın bizlere.

Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


Mustafa Kemal Atatürk

Yıllar saçlarıma ak düşürse de, hala senin gençlerindenim ATAM...

Senin ateist olduğundan bahsediyorlar, bazıları mason olduğunu söylüyor. Bu kimi ilgilendirir ki?
İnanç Allah ile kul arasında değil midir? Hangi gerçek inanan kendini Allah'ın yerine koyup seni yargılar? Bu yaptıkları günah değil midir? Bu nedenle ben onlardan diğer dünyada şikayetçiyim ATAM..

Ben ve benim gibi düşünenler için önemli olan nasıl bir kul olduğun değil nasıl bir insan olduğun.

Çok içtiğin için öldüğünü söylüyorlar. Ölüm anlımıza yazılı değil mi zaten? Kimse kaderi değiştiremez diyorlar, öyleyse neden ölümün senin suçun olsun ki?

Kaldı ki senin yaşadığın hayatı kaç kişi yaşayabilir? Koskoca bir ülkeyi kurtarmaya çalışmak, aileden uzak kalmak, ülke için kendini feda etmek, hayatını dilediğince özgür yaşayamamak, dilediğince aşık olamamak, yokluk, savaş ve vatan hainleri ile uğraşmak. Kolay mı bunlar? Erken ölümünün en önemli nedeni senin vatan aşkın ATAM... Hakkını helal et bize.

Sen olmasaydın, Osmanlı devleti yıkıldığında, yurdun her köşesi paylaşılmaya başlandığında bu vatan toprağı geri alınabilir miydi? Küllerden yepyeni bir ülke doğabilir miydi?

Sen olmasaydın, dedelerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda şanlı bayrağımız hala dalgalanabilir miydi?

Sen olmasaydın, minarelerimiz gökyüzüne uzanır ve günde beş vakit ezan sesi yankılanabilir miydi bu topraklarda?

Sen olmasaydın, isimlerimiz Ayşe, Fatma, Hasan Hüseyin olabilir miydi? Bulgaristan'daki Türklerin yaşadığı olaylar burada da yaşanırdı. Sana kin duyanlar bunları bilmiyor mu ATAM?

Sen olmasaydın, kadınlar kendini bu denli rahat bir şekilde ifade edebilir miydi? Mesela Meclise girip milletvekilliği ünvanını alabilir miydi?

Sen olmasaydın yapamayacakları çok şey var bazı insanların. Ne yazık ki seni en çok anlamayanlar da onlar.

Sana yazacak çok şeyim var. Öyle kızgın ve üzgünüm ki olup bitenlere. Gerçekleri görmeyenlere, seni karalayanlara..

Sen rahat uyu ATAM.

Bizler emanetini koruyacağız. Bıkmadan, usanmadan seni anlatacağız.

Allah senden razı olsun. Mekanın cennet olsun...



Şafak





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...