8 Kas 2013

FIRIN SÜTLAÇ


Merhaba,

Eşimin en sevdiği tatlılardan biridir sütlaç. Hoş onun sevmediği tek şey koyun eti :) Geçen gün sütlaç mı yapsam diye bir cümle çıktı. Dün akşam eve geldiğinde sütlaç arıyordu :) Efe Deniz'in hastalığı nedeniyle yapamamıştım. Şimdi Efe Deniz'i uyuttum ve mutfağa geçtim. Bir yandan yapıp bir yandan size yazıyorum.

Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 litre süt
2 su bardağı şeker (kendi damak tadınıza uygun azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Yapılışı

Pirinci az su ile haşlayın. Suyunu çekip yumuşadığında sütü ekleyin. Süt ve pirinç özleşene kadar beraber kaynatın. Şekerini ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Eğer pirinç az gelir ve süt çok gelirse ve koyulaşmaz ise pirinç unu yada nişasta ekleyebilirsiniz.Bunun için, bir miktar su ile pirinç ununu eritin ve pişirdiğiniz süt ile ılıtarak tencereye ekleyin. Mutlaka sürekli karıştırın ki pirinç unu topaklanmasın.

Fırın kaplarına paylaştırdığınız sütlacı fırın tepsisine dizin ve yarısına gelecek şekilde su koyun tepsiye. 170 derece fırında üst tarafını çalıştırarak orta rafta üstü kızarana kadar fırında tutun.

Afiyet olsun
Şafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...